Nečasová dostala od Zemana milost v případu zneužití zpravodajství

Jana Nečasová v roce 2013 přispěla k pádu Nečasovy vlády, když se zjistilo, že zneužila své postavení a rozhodla se využít Vojenské zpravodajství pro své osobní účely.

Jana Nečasová (kdysi Nagyová) Foto: Profimedia

Jana Nagyová Nečasová se dočkala milosti v případu Vojenského zpravodajství

Česká televize informovala o tom, že Jana Nečasová dostala od prezidenta Miloše Zemana milost v případě zneužití Vojenského zpravodajství a prominul jí tak zbytek zkušební doby. Hrad se k celé věci zatím vyjádřil prostřednictvím Jiřího Ovčáčkana Twitteru. Celou věc také potvrdilo Ministerstvo spravedlnosti na Twitteru.

Jana Nečasová (tehdy Nagyová), která byla tou dobou šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase, se rozhodla uspíšit premiérův odchod od manželky a trochu celé věci pomoct. Využila svého tehdejšího postavení a pověřila zpravodajce, aby zorganizovali sledování Nečasovy manželky Radky, které mělo dokázat ženinu nevěru a uspíšit tak jejich rozvod.

Po dlouhých soudních jednáních a mediálním humbuku si Nečasová v roce 2019 vyslechla rozsudek, který zahrnoval tříletý trest s pětiletým podmínečným odkladem a desetiletý zákaz působení na vysokých postech státní správy.

Nečasová v tom všem ale nebyla sama a společně s ní zpočátku všechnu vinu zapírali i další. U soudu se s ní potkali ještě Milan Kovanda, Ondřej Páleník a Jan Pohůnek, kteří si vysloužili podmínku a zákaz činnosti ve zpravodajských službách na různě dlouhou dobu.

Miloši Zemanovi se krátí působení ve funkci prezidenta a tak se zdá, že dohání, co se dá. Milost v každém případě patří mezi pravomoci prezidenta, k nimž není zapotřebí spolupodpisu předsedy vlády.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pavel vs. Babiš

Volby prezidenta 2023: 2. kolo: Petr Pavel vs. Andrej Babiš kurzy, průzkumy, výsledky

V prvním kole prezidentských voleb zvítězil generál Petr Pavel. Jak dopadne druhé kolo? Stane v čele státu Petr Pavel, nebo Andrej Babiš?

Pražský hrad

Pravomoci prezidenta ČR - dezinformace, sms zprávy o mobilizaci a další

Blíží se druhé kolo prezidentských voleb a lidé se čím dál více ptají, jaké pravomoci vlastně hlava státu má. Přečtěte si přehled toho, co...

Generál Petr Pavel je jedním z favoritů na prezidenta

Petr Pavel životopis, generál, kandidát na prezidenta, informace

Generál Petr Pavel má za sebou úspěšnou vojenskou kariéru. Nyní by rád vstoupil do české politiky a stal se prezidentem. Kdo je Petr Pavel?...