Streamovací platforma DAZN: Kolik stojí a jaké sporty sledovat?

Svět živých sportovních přenosů prošel během posledních let doslova revolucí, a to zejména kvůli založení nových streamovacích služeb s názvem DAZN. Společnost se zaměřuje především na vysílání bojových sportů, kromě toho však divákům nabízí přenosy z fotbalu, basketbalu, amerického fotbalu, baseballu a mnoha dalších sportů. Podrobné informace o této streamovací platformě uvádíme v našem článku.

PARTNEŘICENASPORTYZAŘÍZENÍTELEVIZE

DAZN Foto: Profimedia

DAZN TV, livestreamy online: historie společnosti

Streamovací služba DAZN byla spuštěna v roce 2016 pod vlastnictvím Perform Group, a to nejprve v Rakousku, Německu a Švýcarsku. Ve stejném roce pak následovala expanze do Japonska, která byla spojena s nákupem globálních mediálních práv na japonské fotbalové ligy.

V roce 2017 se služba DANZ rozšířila do Kanady, kde se zaměřila na streamování NFL. Bylo jen otázkou času, kdy začne DANZ působit také v USA, k čemuž došlo v roce 2018, tentokrát s důrazem na box, který zahrnoval dohody s promotérem Eddiem Hearnem a mexickým boxerem Canelem Álvarezem.

V září téhož roku prošla mateřská společnost DAZN Perform Group reorganizací, jež spočívala v přeměně podnikání v oblasti sportovních dat na společnost Perform Content. Ta byla později prodána Vista Equity Partners a v roce 2019 došlo ke sloučení se STATS LLC a vzniku Stats Perform. Některé spotřebitelské vlastnosti, včetně samotného DAZN a několika spoluvlastněných sportovních zpravodajských webů zůstalo ponecháno pod značkou DAZN Group.

Platforma DAZN, partneři, streamovací služby

DAZN nejprve fungovala samostatně, v současné době je však tato značka propojena s celou řadou partnerů. Jedná se zejména o tradiční poskytovatele placené televize, ale také o další významné hráče v oblasti livestreamu.

Nejvýznamnějším partnerem se v letošním roce stal Amazon, jenž vstoupil sám do světa sportovního streamingu v USA, kde vlastní exkluzivní práva na jeden zápas NFL týdně. Právě propojení s DAZN přinese Amazonu daleko více prémiového globálního obsahu a ten může následně využívat ve všech zemích, kde nyní ve spolupráci s DAZN působí.

  • DAZN byl založen 8. července 2015 v Londýně, služba byla spuštěna 10. srpna 2016
  • K dispozici je v angličtině, němčině, francouzštině, italštině, japonštině, španělštině a portugalštině
  • Předsedou skupiny DAZN je Kevin A. Mayer
  • Výkonným ředitelem je Shay Segev
  • Společnost má 2 600 zaměstnanců

DAZN, streaming: SKY, Movistar, Amazon Prime Video

Mezi další strategicky důležité partnery pro DAZN patří služba SKY v Německu a v Itálii, ale také Movistar ve Španělsku. Zde jsou lineární kanály pod hlavičkou skupiny DAZN součástí standardních balíčků zpoplatněné televize, což přináší pro DAZN hodně významnou a garantovanou klientskou bázi.

Stále ale platí, že je pro DAZN nejdůležitějším partnerem Amazon Prime Video, a to v souvislosti s globálním streamovým dosahem Amazonu.

Amazon Prime Video patří momentálně k nejsledovanější platformě ve světě filmů a seriálů. Širokou škálu filmů a seriálů ale nabízí také stále více populárnější Voyo.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

DAZN, program: kolik stojí, jaký obsah nabízí?

Měsíční předplatné DAZN vás vyjde na 9,99 eur. Výhodou této platformy je, že v momentě, kdy si ji předplatíte, máte přístup k veškerému obsahu. Neplatí se zde tedy žádné další poplatky za sledování. Streamovací služby můžete využívat na 2 zařízeních současně.

Pokud se budete chtít na DAZN zaregistrovat, klikněte na oficiální webové stránky a vytvořte si účet. Zde si vyberete správný plán předplatného a zadáte své platební údaje. Ve chvíli, kdy vše dokončíte, si budete moci dopřávat DAZN na různých zařízeních, včetně chytrých telefonů, tabletů, Smart TV či herních konzolí.

Dostupný obsah se liší podle jednotlivých zemí, a to v závislosti na dohodách o emisních právech. Jestliže katalog služeb konkrétní země nevyhovuje vašim potřebám, můžete pro přístup využít VPN.

V následující tabulce najdete nejzajímavější sporty, které můžete na DAZN sledovat.

SPORT UDÁLOST
Box Zápasy významných organizací včetně Matchroom Boxing či Golden Boy Promotions
MMA Zápasy organizací UFC a Belattor MMA
Fotbal Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1, FA Cup, Libertadores Cup...
Americký fotbal Přenosy NFL v několika zemích včetně Kanady a Německa
Baseball Přenosy z MLB v několika zemích včetně Japonska a Kanady
Basketbal Euroliga
MS silničních motocyklů MotoGP
Tenis Zápasy WTA

DAZN, stream: na jakých zařízeních lze sledovat

Kromě živých sportovních přenosů nabízí platforma DAZN taktéž originální programy, jako například dokumenty, talk show a různé analýzy. Možná si nyní pokládáte otázku, na jakých zařízeních je možné DAZN sledovat?

Veškerá zařízení, na kterých si můžete užít obsah této platformy uvádíme v následující tabulce.

KOMPATIBILNÍ ZAŘÍZENÍ S DAZN
ZAŘÍZENÍ PODMÍNKY
Chytré telefony a tablety Stažení aplikace DAZN z App Store (iOS) či Google Play (Android)
Chytré televize Stažení aplikace DAZN přímo do TV, aplikace je k dispozici na Smart TV různých značek, dostupnost aplikace se může lišit v závislosti na konkrétním modelu televize
Herní konzole DAZN je k dispozici na PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S, nutno stáhnout z obchodu s aplikacemi konzole aplikaci DAZN a přihlásit se pomocí účtu DAZN
Streamovací zařízení DAZN lze sledovat na Amazon Fire TV, Apple TV, Chromecast a Roku, nutno stáhnout aplikaci DAZN a přihlásit se ke svému účtu
Webové prohlížeče Navštivte webové stránky DAZN a přihlaste se pomocí svého účtu

Streamingová platforma DAZN, sledování na více zařízeních s jedním předplatným

Jednou z mnoha výhod služby DAZN je, že umožňuje sledování sportovních událostí na více zařízeních s jedním předplatným. V praxi to vypadá tak, že můžete začít sledovat váš oblíbený program na chytrém telefonu a následně bez přerušení přepnout na Smart TV či herní konzoli.

Pozitivní zprávou je také možnost streamování až na dvou zařízeních současně. Svůj účet tedy můžete sdílet s rodinou nebo přáteli.

Televize DAZN: Jaké chytré TV podporují službu

Pro sportovní fanoušky, kteří si chtějí užít své oblíbené zápasy či závody na velké obrazovce bez dalšího hardwaru nebo streamovacího zařízení, je zásadní otázkou, na jakých modelech je služba DAZN dostupná. V tabulce níže uvádíme nejužívanější značky a modely chytrých televizí a jejich kompatibilitu s platformou DAZN.

ZNAČKA TV KOMPATIBILITA S DAZN
LG Na modelech se systémem WebOS 3.5 a novějších
Sony Se systémem Android a vybraných modelech TV bez systému Android
Samsung Na modelech 2015 a novějších
Hisense Na modelech Hisense 2018 v Itálii, Německu, Rakousku, Švýcarsku a Kanadě
Vizio Na TV SmartCast: P Series Quantum, P-Series, E-Series, M-Series, D-Series
Toshiba U vybraných modelů
Panasonic Na modelech 2014 a novějších

1️⃣ Kdy byla spuštěna streamovací služba DAZN?

DAZN byla poprvé spuštěna v roce 2016 pod vlastnictvím Perform Group v Rakousku, Německu a Švýcarsku.

2️⃣ Jaké sporty lze přes DAZN sledovat?

Kromě boxu a MMA také fotbal, americký fotbal, baseball, basketbal, tenis nebo závody MotoGP.

3️⃣ Na jakých zařízeních je DAZN k dispozici?

DAZN můžete sledovat na chytrých telefonech, tabletech, chytrých televizích, herních konzolích, streamovacích zařízeních a také na webových stránkách.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Red Face

Red Face: zfackovat se nechá Franta z hitu Most! i Pavel Novotný

Organizace Red Face přinášející na českou scénu turnaje ve fackované odtajnila na tiskové konferenci plány do budoucna. Co pro nás...

Formule 1

Formule 1: program závodů a kde sledovat livestreamy zdarma?

Milovníci nejrychlejších závodů světa se konečně dočkali.✅ Odstartovala totiž nová sezóna Formule 1, která nabídne rekordních 24 závodů.

Lionel Messi a Neymar Jr.

Liga mistrů 2022/23: Kde sledovat vyřazovací fázi milionářské soutěže?

Nejprestižnější fotbalová soutěž planety Liga mistrů již zná oba finalisty.✨ V našem článku vám poradíme, kde můžete rozhodující zápas...