RFA 7 Sivák vs. Záděra: program, livestream, vstupenky

V Praze jsme se dočkali v pořadí sedmého turnaje RFA. Zlatým hřebem večera měl být souboj mezi raperem Marpem a Iljou Škondričem, složením hlavní karty však zamávaly nečekané okolnosti, a tak se ani ne týden před turnajem děly velké změny. Kdo nakonec nastoupil a jak program vypadal?

RFA Foto: Facebook/realfight.arena

Hodnocení turnaje RFA 7: 8,9/10

  • Datum události: 17. 12. 2022
  • Místo konání: Sportovní hala Královka – Praha

Turnaj RFA 7: výsledky

Pražský turnaj RFA byl přesně tak napínavý, jak se očekávalo, a to i navzdory tomu, že organizátoři museli do poslední chvíle shánět náhradu za ty, kteří náhle odpadli. I tak si diváci přišli na své a dočkali se pořádné show od prvního zápasu do toho nejočekávanějšího o titul šampiona RFA mezi Patrikem Záděrou a Václavem Sivákem.

Turnaj měl i překvapivá vítězství jako třeba to Kubánce Alejandra Arcase, který vyhrál na body nad Lukášem Dvořákem. Neobešlo se to ani bez zranění – Miroslavu Brožovi během zápasu prasklo v ruce a byl nucen ho dobojovat indisponovaný, to ale nakonec jeho vítězství neohrozilo.

RFA 7 – výsledky
Free Prelims
zápas vítěz
1 Roland Rak vs. Lajoš Papp (MMA Heavywight) Lajoš Papp
Prelims
zápas vítěz
2 Dominik Toporcer vs. Ondřej Vráblík (MMA Bantamweight) Dominik Toporcer
3 David Dvořáček vs. Lukáš Tvrdý (Realfight 75 Kg) David Dvořáček
4 Vitalij Bojko vs. Alexandre Gogoladze (Realboxing 80 Kg) Vitalij Bojko
Hlavní karta
zápas vítěz
5 Oleg Sergyuk vs. Gergely Csibi (MMA Lightweight) Gergely Csibi
6 Lukáš Dvořák vs. Alejandro Arcas (MMA Lightheavyweight) Alejandro Arcas
7 Pavel Šach vs. Rafał Kamiński (Realfight 81 Kg) Pavel Šach
8 Denis Makowski vs. Tadeáš Růžička (Realfight 70 Kg) Tadeáš Růžička
9 Miroslav Brož vs. Michal Duba (MMA Welterweight) Miroslav Brož
10 Václav Sivák vs. Patrik Záděra (Title Fight K1) Václav Sivák

Soupeři v boji o titul Václav Sivák a Patrik Záděra se o zápasu dozvěděli týden před akcí, a tak neměli na přípravu mnoho času. Václav Sivák se vyjádřil, že po celých šest dní v podstatě jenom trénoval na lapách, a Patrik Záděra se snažil do dne D vyhrabat z angíny. I přes to všechno předvedli parádní souboj, který plně nahradil zrušený program. Na tiskové konferenci RFA se hodně spekulovalo, s kým si to Sivák rozdá příště – podle toho, co zaznělo, se máme určitě na co těšit.

RFA 7 Sivák vs. Záděra: hlavní zápas, informace

Diváci se těšili na pořádnou řežbu a organizátoři slíbili, že se nenadálé události, které zamíchaly hlavní kartou turnaje RFA 7, na kvalitě podívané neodrazí. Původní třešničku na dortu v podání souboje českého rapera Marpa s Iljou Škondričem nahradili duelem Sivák – Záděra, kteří zápasili o titul šampiona v K1 (66 kg) a šanci stát se vůbec prvním šampionem Real Fight Arena.

Sivák vs. Záděra

Václav Sivák Patrik Záděra
věk 23 24
váha 64 kg 66 kg
výška 177 cm 185 cm
tým Hamr Gym, Lanna Gym Spejbl Gym
trenéři Petr Mahr, Viktor Petrlík Ondřej „Spejbl" Hutník

RFA 7: Marpo vs. Ilja Škondrič

Jako zlatý hřeb pražského večera ve Sportovní hale Královka byl plánovaný zápas mezi slovenským bojovníkem a v současnosti hlavně trenérem Iljou Škondričem a českým hudebníkem Otakarem Petřinou alias Marpem, kterého česká veřejnost zná především jako rapera a bývalého bubeníka české kapely Chinaski. Marpa ovšem ani ne týden před turnajem vyřadil úraz ruky. Zápas se tedy prozatím odložil na 11. března.

Marpo však nebyl jediný, kdo krátce před turnajem odpadl. Organizátoři události ale slíbili, že program bude nahrazen stejně kvalitními zápasy.

Prosinec se vůbec nese ve znamení odpískaných zápasů. Nezdar v podobě zrušení hlavního zápasu večera postihl i slavný Oktagon, v jehož rámci si měli poměřit síly Karlos Vémola a Patrik Kincl.

RFA poprvé v Praze

Real Fight Arena zvládla ještě před Prahou zorganizovat šest turnajů. Ten první se odehrál 12. března 2022 v menší bratislavské hale, kde se konal takzvaný WARM UP s amatérskými i profesionálními zápasníky. 17. prosince RFA doputovalo i do Prahy, mezitím se ale uskutečnilo pět turnajů v jiných velkých městech:

  • 14. 5. 2022 – Bratislava GRAND OPENING
  • 23. 7. 2022 – Ostrava
  • 8. 10. 2022 – Košice
  • 29. 10. 2022 – Brno
  • 12. 11. 2022 – Prievidza

Real Fight Arena navázala mimo jiné spolupráci s německou organizací German MMA Championship. Nově nabyté spojenectví se stvrdilo v srpnu v oblíbeném rozvadovském King´s Resortu.

RFA během pražské tiskové konference, která proběhla v únoru letošního roku, představila kromě dvacítky bojovníků také nadační fond, který má finančně přispívat mnoha rizikovým skupinám, a také hymnu, která vznikla pod taktovkou slovenského hudebníka Kaliho.

RFA 7: Program

Program pražského RFA se v průběhu obměňoval, nejvíce změn ale jako na potvoru zaznamenal v posledním týdnu, kdy musel účast odvolat nejen jeden z hlavního zápasu večera – Marpo. Poslední změnou byla Martina Jindrová, která původně byla do programu zařazena spolu s Deborah Melhorn jako náhradnice, ale i ona musela z důvodu nemoci účast odvolat. A jak tedy vypadala finální verze programu?

RFA 7: Hlavní karta
Real Fight 66 kg title fight Václav Sivák vs. Patrik Záděra
MMA Welterweight Miroslav Brož vs. Michal Duba
Realfight 70 Kg Tadeáš Růžička vs. Denis Makowski
Realfight 81 Kg Pavel Šach vs. Rafał Kamiński
MMA Lightweight Oleg Sergyuk vs. Gergely Csibi
Prelims
Realboxing 80 Kg
Vitalij Bojko vs. Alexandre Gogoladze
Real Fight 75 Kg David Dvořáček vs. Lukáš Tvrdý
MMA Bantamweight
Dominik Toporcer vs. Ondřej Vráblík
Free Prelims
MMA Heavyweight
Roland Rak vs. Lajoš Papp

Václav Sivák: mistr světa WAKO PRO

Václav Sivák se narodil v Ostravě a původně se od šesti let učil karate. Později ale přešel na thajský box. Když mu bylo šestnáct, stal se součástí Hamr Gymu, kde potkal Viktora Petrlíka, po jehož boku trénuje dodnes. Vystudoval střední odbornou školu v Ostravě v oboru Sportovní management, ekonomika a podnikání. Trénuje napůl v Ostravě a napůl v pražském Lanna Gymu. Je držitelem světového titulu WAKO PRO a má za sebou dlouhou sérii vítězných zápasů.

Václav Sivák (posledních 5 zápasů)
Datum Event Soupeř Výsledek
20. 11. 2022 Heroes Gate 26 Vladimír Lengál ✔️
29. 10. 2022 Real Fight Arena 5 Alexis Laugeois ✔️
12. 2. 2022 Fair Fight 16 Viktor Mikhailov ✔️
20. 11. 2021 Night Of Warriors 4 Fouad Djebari ✔️
24. 4. 2021 Road to ONE 8: Night of Warriors Marian-Florin Soare ✔️

Podívejte se, jak si Václav Sivák vedl na RFA 5:

Patrik Záděra: odhodlaný bojovník

Protože pochází z fighterské rodiny, učí se bojovým sportům už odmala. Svoje schopnosti ale do určité doby využíval jen na ulici, a až později mu došlo, že chce jít spíš sportovní cestou a zápasit profesionálně. Má za sebou 110 amatérských zápasů, těch profesionálních 25 a z nich 18 vítězných. Patrik prý musí jít do každého zápasu „naštvaný“, aby bojoval s tou správnou vervou. Podle jeho slov to nijak nesouvisí se soupeřem, jde spíš o strategii.

Patrik Záděra (vybrané zápasy)
Datum Event Soupeř Výsledek
29. 10. 2022 Real Fight Arena 5 Ladislav Krištůfek ✔️
4. 9. 2021 UPC Fight Radek Roušal
29. 7. 2021 Yangames 2021 Zabit Samedov, Miloš Pelant ✔️

RFA 7: Box a MMA

Real Fight Arena je poměrně nová organizace na českém poli bojových sportů. Oficiálně byla představena koncem října roku 2021 v Bratislavě a na seznamu jejích zápasníků už rezonuje mnoho zvučných jmen jako třeba Leo Brichta nebo Tadeáš Mawar Růžička. RFA má v plánu vybojovat si tak silnou pozici, aby dokázala konkurovat například současné jedničce na česko-slovenské scéně bojových sportů – Oktagonu.

RFA: Boris Marhanský a Hip Hop Žije

Za celým projektem RFA (Real Fight Arena) nestojí žádný nováček, jedním ze slovenských spoluzakladatelů a promotérů je zkušený a dlouholetý organizátor legendárního hudebního festivalu Hip Hop Žije Boris Marhanský. V mnoha rozhovorech se Marhanský vyjádřil, že to chtějí zkrátka dělat trochu jinak. A jak se od hip hopu dostal k MMA? Prý za tím stojí Borisův spolužák ze sportovního gymnázia, zápasník MMA, který přišel s nápadem zorganizovat nějakou novou zápasnickou událost.

Turnaj RFA 7: kde sledovat zdarma, livestream a vstupenky

Všechny duely bylo možné sledovat živě na Tipsport TV, v rámci předplatného pak také na Voyo a platformě realsport.tv, na které stačilo za zhlédnutí celého turnaje zaplatit 9,90 EUR. Vstupenky byly k dispozici online na Ticketportal.cz.

Podívejte na tiskovou konferenci k RFA 7:

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alex Cverna je hlavní jednou z hlavních hvězd turnaje FIght Night Challenge 3

Fight Night Challenge 3: Čepo vs. Vičič – program a informace

Třetí ročník boxerského galavečeru Fight Night Challenge svede proti sobě v ringu známé tváře hudební i bojové scény. Do akce se chystá...

Nejlepší český hokejista David Pastrňák je oporou týmu Boston Bruins

Jak sledovat NHL živě zdarma? Online livestream i v TV

Kanadsko-americká NHL je nejlepší hokejovou soutěží planety.✨ V Česku se těší velké oblibě a jen u nás ji pravidelně sledují statisíce...

Vyzvedněte si uvítací bonus bez nutnosti vkladu ZDE

Přehled uvítacích casino bonusů bez nutnosti vkladu

Registrací nezískáte jen možnost pobavit se u vašich oblíbených her, ale můžete využít i bonusy v podobě financí na toto vytvořené konto.