MMA bojovník Karlos Terminátor Vémola - Vémoland a zvířata

Karlos Vémola přitahuje obrovskou pozornost médií a fanoušků nejen svými sportovními výkony, ale i mimo klec. Pořád se kolem něj něco děje. V tomto článku se vydáváme po stopách jeho života i úspěšné kariéry v MMA. Tady se nudit rozhodně nebudete!

ŽIVOTOPISBOX S MARPEMMAJETEKDĚTIVÉMOLAND
PŘÍTELKYNĚKTV SHOP A KARLOS SHOW
RODIČEMMA KARIÉRAVÉMOLA VS. KINCL

Karlos Vémola je velkým milovníkem zvířat Foto: Karlos Vémola

Karlos Terminator Vemola - bojovník, který změnil české MMA i showbyznys

V České republice pravděpodobně neexistuje člověk, který by nikdy neslyšel jméno Karlos Vémola. 36letý rodák z Olomouce vzešel z prostředí dříve opovrhovaného a přehlíženého MMA (smíšené bojové umění) a stal se doslova celebritou. Díky svému charisma a oddanosti dokázal výrazně zpopularizovat bojové sporty u nás a jako vůbec první Čech v historii dostal šanci zápasit v UFC, nejslavnější světové organizaci. Tehdy se zrodil český Terminátor.

Jeho cesta na vrchol byla ale hodně trnitá. Titulům, luxusu a slávě předcházela životní lekce v podobě vězení i tvrdé anglické školy, coby dlouholetého vyhazovače předních londýnských klubů. Učil se a sbíral zkušenosti.

Karlos Vémola si během poslední dekády zjednal takový respekt, který u nás má jen hrstka fighterů. Právě on je tváří rostoucího zájmu o MMA. Přitom si nezapomíná užívat života plnými doušky. Jeho příběh, názory, vztahy, výhry, porážky ale i přešlapy jsou dennodenně highlightem televizních reportáží i mnoha článků. Důvod? Vémola přitahuje diváky a čtenáře jako magnet. Dokáže šokovat, prodat, i dojmout. A proto i vy čtete tyto řádky. Máme ale dobrou zprávu. Kromě vás to dělají další statisíce lidí u nás. Opakovaně hltají vše, co se kolem Karlosem Vémoly stane. A MMA z toho těží. Vrchovatě.

Zajímavosti ze života Karlose Vémoly
✏️Datum a místo narození 1. 7. 1985, Olomouc
✏️Sporty Řecko-římský zápas, kulturistika, MMA, box
✏️Profesionální MMA kariéra 2008 - současnost
✏️Bilance 34 výher, 7 porážek
✏️Bojový styl Wrestling, Jiu-jitsu
✏️Přezdívka Terminátor
✏️Manželka Lela Ceterová
✏️Děti CJ, Sky (nevlastní), Lili, Rocky
✏️Vznik Vémolandu 2019
✏️Zvířata Lvi, krokodýli, žraloci, želva, koza, morčata a další
✏️Oblíbená barva Červená, černá
✏️Oblíbený drink KTVodka
✏️Spolupráce Fightlive.cz, betarena.cz, Extrifit, Forbes.cz, trenyrkarna.cz a další
✏️Vzor Muhammad Alli, Mike Tyson, Conor McGregor, A. Schwarzenegger
✏️Životní motto "Lvi žerou první", "V Oktagonu je jenom jeden král"
✏️Instagram followers: více než 350 tisíc

Sám Karlos „Terminátor“ Vémola je přesvědčený, že za jeho popularitu mohou dva tábory lidí. Fanoušci, kteří za každé situace stojí při něm a podporují ho ve všem, do čeho se pustí, a pak také ti, kteří chtějí vidět slavného zápasníka na kolenou. „To se ale ještě hodně dlouho nestane“, vzkazuje jim rázně.

Vémola majetek: kolik Terminátor vydělává peněz?

Karlos Vémola je nejenom úspěšným MMA zápasníkem, ale také milovníkem zvířat, rychlých kol a luxusních věcí. Rád utrácí peníze, což sám otevřeně přiznává: „Já ty prachy musím hned utratit, abych měl motivaci vydělat další,“ nechal se opakovaně slyšet. Je tedy jasné, že jedním z hlavních hnacích motorů Karlose Vémoly je vedle rodiny i vydělávání peněz.

Díky své pozici si žije na vysoké noze. Nechal si postavit luxusní sídlo na okraji Prahy, které pojmenoval Vémoland. Zde chová několik druhů zvířat, včetně dvou lvů a krokodýlů. Nechybí ani bazén a posilovna. V garáži mu stojí hned dva mercedesy třídy G. Ten novější si nechal upravit do černo-červené barvy s prvky Terminátora. Ve stejném stylu vlastní i luxusní Harley Davidson. Zároveň neváhá pro sebe a svou rodinu pořizovat nové kousky od předních světových značek Cartier nebo Versace.

Majetek Karlose Vémoly je samozřejmě tématem vášnivých diskusí a spekulací. Díky své pozici má v organizaci Oktagon vyjednané nadstandardní podmínky. Jeho zápasová odměna jde do milionů. Zároveň Vémola plat bere jako jediný tuzemský zápasník pravidelně, na měsíční bázi. Tato dohoda mu v době zranění pomáhá utáhnout vysoký životní standard.

Karlosovi tečou nemalé peníze také z marketingových propagací a reklam na sociálních sítí. Má i svoje vlastní projekty. Mezi ně se řadí KTV shop, alkoholické produkty Vémolice a KTVodka i populární Karlos Show, kam si zve známé tváře.

Běžný den Karlose Vémoly by vydal na knihu. Žije v neustálém shonu. Vyřídí za den tolik telefonních hovorů a byznysových záležitostí, že nad tím běžný smrtelník jen nevěřícně kroutí hlavou. Jeho tempo je vysoké. I když zrovna není v kleci. On to ale má takhle rád. Pokud něco nestihne, je nespokojený. Nejednoho člověka při takové porci aktivit překvapí, že se spánkem přitom nemá žádné problémy. Zkrátka Terminátor.

Typické vítězné gesto Karlose Vémoly Foto: Karlos Vémola

Karlos Vémola výška, váha

Když se Karlos Vémola v roce 2017 vracel z Londýna do Čech, byla to předzvěst velké revoluce pro české MMA. Vémola měří 183 centimetrů, v čem ovšem vyniká je extrémní, avšak efektivní práce se svojí váhou. Je pověstný tím, že dokáže během několika málo hodin shodit přes 10 kilo a po oficiálním vážení je zase rychle zpátky nabrat. To mu dává obrovskou výhodu do zápasů, jelikož má svůj bojový styl založený na silovém wrestlingu a kontrole soupeře na zemi. Jeho osobní rekord ve shazování činí neuvěřitelných 22 kilo!

Karlos Vémola během své kariéry působil v těžké, polotěžké (93 kg) a střední váze (84 kg). V posledních dvou zmíněných MMA váhových kategoriích dokázal získat tituly nejrůznějších organizací. V posledních letech ho na domácí scéně můžeme vidět zápasit výhradně ve střední divizi, nicméně ani s eventuálním titulovým zápasem v těžší kategorii by neměl podle svých slov žádný problém. V minulosti si dokonce brousil zuby na těžkou váhu, Slováka Martina Budaye. Několikrát se také diskutovalo o případném duelu s Viktorem Peštou, kterého Terminátor opakovaně označil za „blbce“.

Karlos Vémola je jinak velký milovník jídla. V období mimo přípravu dokáže spořádat neskutečná kvanta. Zároveň ale dokáže včas přepnout do zcela opačného módu a nastavit si přísnou dietu. Život z extrému do extrému.


„Věřím, že tvrdá dřina vždycky porazí talent. Stejné to bylo i u mě. Zápasím 30 let, to nejde jen tak přeskočit. Největší motivací je pro mě rodina, podpora od fanoušků a peníze. Lvi žerou první“


Častá otázka: Kolik má Vémola dětí?

Karlos Vémola byl v průběhu života poměrně činný i co do počtu potomků, i když sám s nadsázkou dodává, že je zhruba v polovině. V současnosti má Terminátor 4 děti. Syna CJ Vémolu a nevlastní dceru Sky má s předchozí přítelkyní, kterou poznal v jednom z barů, kde hlídal na dveřích. Lili a Rockyho má Karlos se současnou partnerkou Lelou Ceterovou.

Karlos Vémola Sky přijal za svou zhruba po týdnu, co byla na světě. Spolu s juniorem je často bere k sobě do Vémolandu a se všemi svými dětmi má vynikající vztahy. O bývalých ženách se už to tolik říci nedá.

Děti Karlose Vémoly jsou jedním z hlavních důvodů, proč to slavný bojovník nehodlá zabalit ani po vleklých zdravotních problémech. „Chci, aby mohli jít na kvalitní soukromé školy. Abych jim mohl dát prostředí, které já jsem neměl. Musím se ještě hodně otáčet, abych jim všechno tohle mohl dopřát,“ nechal se na toto téma slyšet Karlos Vémola.

Karlos Vémola chce pro své děti to nejlepší Foto: Karlos Vémola

Karlos Vémola dům Vémoland

Pohodlně se usaďte, vezmeme vás do honosné vily Karlose Vémoly. Rozsáhlé sídlo s názvem Vémoland se nachází v části Měchenice na okraji Prahy. Vybudování současného zázemí trvalo dlouhé měsíce a prakticky neustále se zdokonaluje. Vémola zde se svojí rodinou žije oficiálně od druhé poloviny roku 2019, kdy došlo k představení vnitřních prostor na pompézní kolaudaci u příležitosti oslavy dokončení hlavních prací.

Prakticky celý objekt odráží Vémolovu lásku ke zvířatům. Ještě než vkročíte do areálu vily, zkontroluje vás upřeným pohledem socha lva, která se vyjímá na vršku masivního betonového plotu. Po příchodu do domu zaujme jedna z hlavních dominant Vémolandu, a sice obrovské akvárium, podél kterého přijdete do největší obývací místnosti, která je spojená s luxusní, podsvícenou kuchyní. V akváriu si můžete zblízka prohlédnout žraloky, rejnoky, sumce i jiné cizokrajné ryby.

Karlos Vémola má v akváriu žraloky Foto: Karlos Vémola

V poschodí o patro výše je posilovna (KTV Gym) a další místnosti, včetně ložnice, či dětského pokoje. Na zdech všude visí motivační obrazy, nejčastěji s Conorem McGregorem, Muhammadem Alim, Arnoldem Schwarzeneggerem, či Mikem Tysonem. Právě tito velikáni Karlosovo myšlení a přístup ke sportu ovlivnili nejvíce. Na venkovní zahradě se rozprostírá velký bazén a klec, ve které si hoví lvice Elsa. Ve všech částech Vémolandu na vás dýchá luxus a přepych, za který si Karlos Vémola rád připlatí. A taky se s ním pochlubí.

Oblíbeným dárkem u fanoušků jsou nepochybně Vémoland vstupenky. Ano, může se to zdát na první pohled lehce bizarní, tento formát ale Karlos vymyslel na podporu zoologických zahrad, kterým dlouhodobě finančně i materiálně pomáhá. Cena, kterou zaplatíte za návštěvu Vémolandu, se pohybuje v tisících korun. Zároveň si můžete zatrénovat se samotným Karlosem Vémolou, či nakrmit zvířata. To vše s vědomím, že peníze jdou na dobrou věc. Proč ne.

Všudypřítomné motivační obrazy ve Vémolandu Foto: Karlos Vémola

Kapitola sama pro sebe: Karlos Vémola přítelkyně

První vztah Karlose Vémoly s bývalou manželkou, respektive přítelkyní, zápasníkovi nevyšel. I proto se postupně vracel z Londýna, kde dlouhé roky žil a zápasil, až se v Česku znovu usadil natrvalo.

Karlos Vémola první manželku neuvádí a zmiňuje se o ní jen zřídkakdy. O děti z prvního vztahu se ale příkladně stará. Vzhledem ke komplikované době způsobené opatřeními proti nemoci Covid-19 v současné době Terminátor do Anglie prakticky nejezdí. Už nemá důvod.

S playmate Denise Ayverdi Karlos Vémola chodil už dříve. Podle jeho slov byla dokonce první ženou, do které byl skutečně zamilovaný. Navštěvovala ho ve vězení. Jejich vztah ale zkrachoval kvůli opakovaným nevěrám ze strany modelky. Karlos Vémola byl později také ve vztahu s fitnesskou Andreou Neumannovou, ani tento románek ale dlouho nevydržel.

Karlos Vémola a Lela Ceterová

S Lelou Ceterovou navázal Karlos kontakt na Instagramu, kde jí okomentoval jednu z fotografií. V té době sice měla Ceterová přítele, slovo však dalo slovo a Ceterová s Vémolou začali krátce na to tvořit pár. V roce 2019 se jim narodila dcera Lili a vše se zdálo zalité sluncem. Jenže zanedlouho na to přišla první velká krize. Tu odstartovala nevěra ze strany českého Terminátora, který dočasně našel útěchu právě v náručí půvabné playmate Denise Ayverdi poté, co prohrál „Zápas století“ s Attilou Véghem. V té době prožívala česká MMA hvězda nejtěžší období života.

Netrvalo ale dlouho a Karlos Vémola si uvědomil, že je rodina jednou z jeho nejvyšších životních hodnot a pro „svoje holky“ si osobně přijel na Slovensko, kam se Ceterová mezitím zpátky odstěhovala. Na začátku prosince 2020 tak byla rodinná krize zažehnána, což Karlos vyjádřil i žádostí o roku.

Lela Ceterová si Karlose Vémolu získala několika "úpravami"

Karlos Vémola se v minulosti otevřeně doznal k tomu, že mu imponují ženy se silikonovými vnadami i dalšími extrémními „vylepšováky“ z kategorie estetických chirurgických zákroků. Právě tomuto stylu Lela Ceterová, coby vyhlášená playmate, vydatně holduje a tím mimo jiné sbírá kladné body i u svého partnera.

Karlos Vémola a svatba s Lelou

Původní termín svatby musel být v roce 2021 pro pandemii koronaviru odložen, svatba století, jak ji nazývala některá média, však nakonec proběhla v červenci 2022 a proběhla ve velkém stylu. Na svatbě se potkala celá řada osobností jako třeba rapper Rytmus. Vémola s Ceterovou v současnosti vychovávají společně dvě děti a navzdory několika krizím stále tvoří šťastný pár. Chybělo však málo a cesty těchto dvou celebrit se mohly nadobro rozejít.

Karlos Vémola a Lela Ceterová - nevěry a krize (Kaiser, Rika Fane)

Karlos a Lela se rozešli totiž hned dvakrát a především druhý rozchod v lednu 2022 dlouho vypadal jako definitivní konec vztahu. V celé kauze nebyla nouze o situace, jako vystřižené z hollywoodského filmu. Na začátku měla být tentokrát údajná nevěra Lely Ceterové, na kterou podle slovenské modelky reagoval Karlos zvlášť agresivním způsobem. Vémola Kaisera, údajného milence Ceterové, měl dokonce fyzicky napadnout, následně se ale omluvil za nedorozumění.

Verze všech zúčastněných stran se několikrát měnily, což mělo negativní dopad na děti a pochopitelně to dráždilo i fanoušky. Vzhledem k jejich popularitě byla celá aféra ze všech možných úhlů několik dní propírána v médiích. Nakonec ale i v tomto případě vše skončilo překvapivým smířením a Karlos s Lelou spolu opět vrkají jako dvě hrdličky.

O Karlosově věrnosti by se ale také dalo polemizovat, a to i navzdory první zkušenosti, kdy si po porážce s Attilou utekl pro útěchu k bývalé přítelkyni Denise. Na podzim minulého roku vyplul na povrch jeden z jeho údajných románků s mladinkou pornoherečkou Rikou Fane. Nějakou dobu mezi nimi probíhala ostrá mediální přestřelka, až nakonec celá věc upadla v zapomnění.

Terminátora dostihla velká smůla i na soustředění v Thajsku, když ho náhodou natočili s vnadnou blondýnou, která jako by Lele z oka vypadla, Lela to ale nebyla.

Karlos Vemola instagram a Karlos show: byznys, který šlape

Kromě své kariéry v MMA se Vémola úspěšně angažuje i v podnikání, což jsou do velké míry spojené nádoby. Slávy kolem své osoby dokonale využívá a dokáže ji přetavit v úspěch i na dalších frontách. Jeho podnikatelský duch se ale začal projevovat dávno předtím.

Když byl v roce 2016 v Anglii odsouzen k jednoletému nepodmíněnému trestu za neplacení daní, dokázal si i ve vězení zjednat pořádek. Výměnou s dalšími vězni si například zajistil čtyři rychlovarné konvice na „vaření“ polévek i velké zásoby plechovek s fazolemi. K byznysu měl vždycky blízko. A jak sám říká, toto období za mřížemi mu kromě ztraceného času s rodinou i hodně dalo. Ve vězení nakonec strávil půl roku. Po návratu se již nikdy „na dveře“, kde všechny jeho problémy vznikly, nevrátil. Veškerou svou energii a nabyté zkušenosti vložil do MMA kariéry. A dobře udělal.

Přestože aktivně příliš neholduje Instagramu, umí Karlos Vémola dnes na této sociální síti skvěle prodávat svoji osobní značku, respektive produkty. K těmto účelům má Karlos Vémola shop se zkratkou KTV. V jeho sortimentu najdete merch, ale i velmi kladně hodnocený parfém, po kterém je obří poptávka.

Vemola online byznys zkrátka nepodceňuje a vědom si své silné fanouškovské základny neustále vymýšlí nové a nové produkty. Svoje marketingové vztahy staví na dlouhodobé spolupráci. Pouští se do propagace pestré palety různých odvětví, jako je například karetní hra Poker, či všudypřítomné CBD.

Karlos Vémola vymýšlí stále nové projekty Foto: Karlos Vémola

Vémola ve spolupráci s isportem pořádá pravidelnou talk show s názvem Karlos Show. Jejími hosty jsou známé osobnosti, ale i přátelé a rodinní příslušníci. Pro tento typ pořadu má Vémola ideální předpoklady. Jeho vyjadřování je na velmi dobré úrovni a zároveň dokáže být vtipný i autentický. Vyniká také v improvizaci. O svých moderátorských kvalitách přesvědčil v době zranění na akci Fight Night Challenge, kde byl uvaděčem jednotlivých zápasů. Mluvení mu rozhodně problém nedělá. Naopak, jde o jednu z jeho nejsilnějších stránek.

Karlos Vémola rodiče, sestry a bratr Filip Vémola

Obrovsky důležitou roli sehráli v životě Karlose Vémoly jeho rodiče Karel Vémola a matka Jana Hynková. Vémola senior byl na syna od útlého mládí hodně přísný. „Byl jsem bitej jak žito,“ vzpomíná Vémola. Zároveň ale jako správný rodič stál jeho otec na začátku synova vztahu ke sportu. Od šesti let totiž bral Karlose na řecko-římský zápas, ze kterého se následně dostal ke kulturistice. V obou těchto odvětvích byl mladý Karlos velmi úspěšný a vybudoval si k těmto disciplínám silné celoživotní pouto.

Když bylo Karlosovi 12 let, jeho rodiče se rozvedly a rodinná situace se razantně proměnila. Karlos odešel s matkou z Olomouce do Čech a v tu chvíli se vzdálil otcově přísné výchově. Matka nechávala Karlosovi více prostoru a později se vdala. Nebránila Karlosovi zkoušet nové věci. Ani nemohla, Karlos měl vždy svou hlavu a další zákazy by jen zhoršily situaci.

Když se Karlos vydal na zkušenou do Londýna, pomocnou ruku mu podala teta z matčiny strany. V období puberty a dospívání nebyly vztahy v Karlosově rodině zdaleka ideální. Nikomu ale nic nezazlíval a má to tak dodnes. I proto má Karlos Vémola s rodiči velmi dobré vztahy. Své „díky“ jim neváhá vyjádřit veřejně a sdílí s nimi svoje sportovní i soukromé životní milníky.

Do Anglie zavedla Karlose Vémolu vidina profesionální dráhy v kulturistice. V Londýně trénoval s velkými jmény tehdejší doby. Ještě coby junior dokázal dokonce zvítězit v národní soutěži. A to považte mezi dospělými!, protože se do své kategorie nestihl včas přihlásit. Nakonec se ale kulturistika stala pouze jednou, byť velmi důležitou životní etapou Karlose Vémoly. Mnohem větší úspěchy měly později přijít ve smíšeném bojovém umění, kde tuto silovou průpravu dokázal od samého začátku skvěle využívat ve svůj prospěch.

Rodiče Karlose Vémoly jsou samozřejmě na syna dnes hrdí. Nikdy nechybí na jeho významných zápasech, jako byl ten s Attilou Véghem, či autobiografických sezeních, které například proběhlo v roce 2021 v Karlosově domovském a partnerském klubu Goldfingers v Praze.

Karlos Vémola má bratra a dvě nevlastní sestry. Filip Vémola se ale na veřejnosti prakticky neobjevuje a Karlos se k němu nehlásí. Má to svůj důvod. Když byl Karlos ve vězení, přepsal na bratra svoje auta, aby mu je v Anglii nezabavili. Jenže bratr později vše zapřel, o auta ho okradl a ještě Karlose obvinil z ublížení na zdraví. Karlos Vémola to s bratrem opakovaně zkoušel, zajistil mu bydlení a práci v Londýně. Filip Vémola si ale ničeho nevážil, až si Karlos jednoho dne definitivně ujasnil, že pro něj bratr přestal existovat. Dosud se spolu nestýkají a není pravděpodobné, že by se na tom mělo něco měnit.

Vémola vs Lohoré

Předposlední den roku 2020 byl ve znamení titulového zápasu střední váhy organizace Oktagon a v hlavní roli nebyl nikdo jiný než Karlos Vémola. Terminátor se o pás šampiona ve váze do 84 kilogramů utkal po sérii dvou vyhraných zápasů. Jeho soupeřem byl kvalitní francouzský bijec Alex Lohoré.

Vémola celému utkání jasně dominoval svým typickým způsobem, tedy kontrolou zápasu na zemi. Nevyslyšel ani prosby soupeře, který se ho snažil po čas vypjaté války rozhodit prosbami, aby mu zápas takříkajíc „pustil“. Vémola si v pětikolovém duelu pohlídal vítězství na body a poprvé v organizaci Oktagon získal pás šampiona.

Oktagon, Karlos Terminátor Vémola s mistrovským pásem - Zdroj ČTK, PR, Oktagon MMA Foto: ČTK/PR/Oktagon MMA

Vemola vs baba jaga

Jednoznačně nejvyhrocenější zápas, nepočítáme-li duel s Attilou Véghem, měl Karlos Vémola po návratu do Česka 5. prosince 2020 s Václavem Mikuláškem. Toho fanoušci znají pod přezdívkou Baba Jaga, Karlos ho pro změnu během předzápasového trashtalku několikrát označil za „diskotékového zápasníka“.

Ostře sledovaný zápas naprosto rozdílných výkonnostních kategorií přinesl jednoznačný průběh. Extrémně vypjatý duel Vémola vs Mikulášek sledovaly přímo v pevnosti Brno i doma u obrazovek statisíce diváku. Karlos Vémola v úvodu utkání dokázal pomocí takedownu dostat Mikuláška pod sebe a po dvou minutách boje ho ukončil na škrcení.

Terminátorova premiéra v boxu: Vémola vs Marpo (Oktagon Underground)

MMA zápasník Karlos Vémola posbíral v kariéře mnoho skalpů díky precizní práci v boji na zemi. Na galavečeru Oktagon Underground se 21. května 2022 utkal s rapperem Marpem, který šel do ringu s jasným plánem rozebrat Terminátora na šroubky a v ideálním případě ho knockoutovat v prvním kole.

Karlos měl ale o výsledku zápasu jasno: „Je to blázen, jestli si myslí, že mě porazí. On to jde zkusit, v našem sportu se může každý trefit. Já tam jdu ale vyhrát a to je velkej rozdíl. Udělím mu svoje první KO v životě.“

Oba samozřejmě nepochybovali o svém vítězství. Pravdou je, že rapper Marpo se dříve bojovým sportům věnoval a prakticky po celou svou kariéru v hudební branži si k boxerským tréninkům tu a tam odskočí. Ačkoli Marpo statečně držel až do čtvrtého kola, i tak ho Terminátor utahal až k TKO.

Vémola vs. Patrik Kincl 1 – od přátelství k nenávisti

Jedním z Vémolových největších rivalů je zápasník Patrik Kincl, s nímž vedou slovní a mediální potyčky už pěknou dobu. Nevraživost je o to větší, že ne vždycky mezi nimi vládla nenávist, dokonce kdysi bývali přátelé.

Jejich pošťuchování začalo zdánlivě nevinným prohlášením Karlose Vémoly, že je jednička v jakékoli váze, což si vzal Patrik Kincl osobně a vyzval ho na souboj, aby dokázal, že ve veltru je číslo jedna on. A tak se zrodila vzájemná nevraživost, která nemohla skončit jinde než v kleci. V roce 2018 se odehrál jejich první souboj, který dopadl ve prospěch Vémoly, jenž Kincla porazil na body.

Patrik Kincl vs. Karlos Vémola 2: Vémolovo zranění a odveta dvou rivalů

To si samozřejmě nemohl Patrik Kincl nechat líbit, a tak se po pár letech začalo mluvit o odvetě Kincl vs. Vémola 2. Ta se měla konat v prosinci 2022 a fanoušci se nemohli dočkat, jenže do celé akce hodila vidle Karlosova náhlá indispozice, která ho dovedla až na nemocniční lůžko. Celá česká MMA scéna nedočkavě vyhlížela náhradní termín, kterým se nakonec stal 20. květen 2023.

Pět let čekali nejen fanoušci MMA na odvetu mezi Karlosem Vémolou a Patrikem Kinclem. Zápas se konal v rámci Oktagonu 43 a ve hře byl titul šampióna v kategorii do 84 kg. Ten nakonec dokázal obhájit Patrik Kincl, když Karlose porazil na body a vyrovnal tak vzájemné měření sil na 1:1.

MMA zápasy Vémola Karlos - od UFC až po Oktagon

Karlos „Terminátor“ Vémola podepsal v roce 2010 smlouvu s organizací UFC jako vůbec první Čech, angažmá mu ale příliš nevyšlo. V té době sledovalo MMA u nás jen několik skalních fanoušků a na tento sport se pohlíželo převážně negativně. Karlos několikrát otevřeně přiznal, že v té době neměl na UFC potřebné zkušenosti, ani výkonnost.

V UFC Vémola odzápasil v letech 2010-2013 šest duelů, z toho čtyři prohrál a dvakrát odcházel jako vítěz. Zároveň ale dokázal jednou získat ceněný bonus za výkon večera. Po konci v nejlepší světové organizaci zápasil střídavě v Česku a v Anglii, kde vybojoval i několik titulů, než se v roce 2016 natrvalo vrátil zpět do rodné země.

Bojové sporty, MMA, Karlos Terminátor Vémola a prince Aounallah - Zdroj ČTK, Černý Vít Foto: ČTK/Černý Vít

Karlos Vémola po konci v UFC od roku 2013 prohrál pouze tři zápasy, první dvě porážky byly hodně drtivé. V roce 2015 mu švédský zápasník Jack Hermansson skoro „utrhl ruku“ pomocí vítězné techniky zvané armbar. S následky této nepříjemné páky se Vémola potýká dodnes.

Po návratu do Česka se kariéra Karlose Vémoly nesla v duchu vysněného návratu mezi elitu UFC. V roce 2019 k tomu byl po parádní sérii 11 výher v řadě opravdu blízko. Ambiciózní plány mu ale zhatila hořká porážka s Attilou Véghem v rámci „Zápasu století“ pod organizací Oktagon. Vémola navíc od slovenského šampiona utrpěl vůbec první KO v kariéře. Od té doby Terminátor našel přemožitele až v květnu 2023, kdy ho v rámci Oktagonu 43 porazil v dlouho očekávané odvetě na body Patrik Kincl a obhájil tím titul šampióna do 84 kg. Karlosova celková bilance tedy nyní zní 34 výher a 7 porážek.

Král Oktagonu Karlos Vémola Foto: Karlos Vémola

Vemola video: porážka s Attilou Véghem a konec snů o návratu do UFC (Vémola vs Végh)

Karlos Vémola během své kariéry vyhrál několik velkých bitev. V té nejdůležitější v roce 2019 ale nestačil na slovenskou legendu MMA, Attilu Végha, který ho už v prvním kole poslal tvrdě k zemi. Po tomto zápase se Karlosovi sesypala nejen sportovní kariéra, ale i osobní život. Následně si musel vše vydobýt zpět. Zůstal však věrný svému typickému pozdravu „OSS“. Nikdy se nevzdal. Zatímco ho ostatní odepisovali, on dřel v gymu a během následujícího období zase všechny přesvědčil, že v „Oktagonu je jenom jeden král“.

Vémola vs Végh 2 - Bude odveta?

Poté co se Karlos Vémola vzpamatoval ze svého zranění a dohodl se zápas s Patrikem Kinclem, začalo se mluvit o odvetě s Attilou Véghem, jedním z mála bojovníků, kterým se podařilo Vémolu porazit. Karlos tehdy nesl prohru velmi těžce, hůř o to, že šlo o první KO v jeho kariéře.

Před zápasem s Kinclem to vypadalo, že by se odveta mohla uskutečnit koncem roku 2023. Vzhledem k tomu, že Vémola vyhrocený zápas prohrál, je ale nyní odveta s Véghem ve hvězdách. Karlos totiž prohlásil, že pokud nedá Kincla, nemá smysl se do „zápasu století“ pouštět.

Po zápase Vémola vs. Kincl navíc vstoupil do Attila Végh do klece a společně s Kinclem koketovali s myšlenkou, že by si vzájemný zápas mohli střihnout oni dva. Nechme se tedy překvapit.

Karlos Vémola Sherdog

Detailní zápasové statistiky Karlose Vémoly samozřejmě nechybí na největším světovém MMA webu Sherdog. Přesný čas ukončení daného zápasu, konkrétní technika a dokonce i MMA rozhodčí. To vše se na tomto místě dá dohledat.

Na to kolik zápasů v přehledu Karlose Vémoly ještě přibude, si budeme muset počkat. Sám Terminátor by chtěl zápasit co nejdéle to půjde. Situaci ale bude samozřejmě určovat jeho zdravotní stav, na kterém se téměř 40 profesionálních zápasů jednoznačně podepisují.

sipka PŘEHLED VŠECH TITULŮ KARLOSE VÉMOLY NAJDETE ZDE

MMA bojovník Karlos Vémola Foto: Karlos Vémola

1️⃣ Kolik má Vémola tetování a co znamenají?

Karlos Vémola má na svém těle mnoho tetování symbolizující jeho životní etapy, názory a postoje. Kromě hesla "Lvi žerou první" má vytetovanou podobiznu Muhammada Aliho, Terminátora, ale i nahé Lely Ceterové. Tetování Karlose Vémoly vypráví mnoho příběhů, kterými si populární zápasník v životě prošel. Více o soukromí Karlose Vémoly se dočtete v tomto článku

2️⃣ Kde chová Vémola zvířata a kolik jich má?

Karlos Vémola od dětství miluje zvířata. Doma ve Vémolandu v Měchenicích chová lvy, krokodýly, nebo žraloky. Celkově více než 10 druhů zvířat. Další zajímavosti z Vémolandu si přečtete tady

3️⃣ Jaké má Karlos Vémola vzdělání?

Karlos Vémola má maturitu, kterou úspěšné složil na Střední hotelové škole. Ve škole byl ale problémové dítě, na základní škole měl dokonce trojku z chování. Kromě kariéry MMA zápasníka se několik let živil jako vyhazovač nočních klubů v Londýně. Dnes Karlos Vémola v MMA vydělává suverénně nejvíc ze všech tuzemských bojovníků.

4️⃣ Kolik prodělal Vémola zranění?

Karlos Vémola během své dlouhé kariéry v bojových sportech musel řešit celou řadu zranění. V roce 2015 utrpěl zlomeninu ruky v souboji s Jackem Hermanssonem. V roce 2021 se u něj začaly naplno projevovat problémy s ramenem a následně s utrženým tricepsových svalem levé ruky, který si vyžádal více než roční zápasovou pauzu. Už dříve Terminátor podstoupil i několik operací kolene.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

To je king ten Karlos osss!!!!!!