Masterchef Jan Albrecht: Jeho recept na úspěch a plány

Jan Albrecht, kterého zná řada lidí z letošní řady pořadu MasterChef Česko, se stal i přes velké překvapení některých diváků jejím vítězem. Jaký je jeho recept na úspěch a co plánuje v budoucnosti?

Jan Albrecht - vítěz soutěže Masterchef 2023 Foto: Archiv VOYO

Jan (Honza) Albrecht: nový Masterchef Česka – představení

Jan Albrecht je 42letý lektor Wim Hofovy metody a bývalý manažer luxusních restaurací, který se z pracovního vyhoření uzdravil díky ledové vodě a dechovým technikám. Má syna a dceru Lili, která ho do soutěže Masterchef přihlásila.

Jan Albrecht – Wim Hof: co to je?

Honza je certifikovaným instruktorem Wim Hofovy metody – metody, která kombinuje tři dovednosti (ovládání dýchání, otužování a meditace). Jemu samotnému pomohla k vnitřnímu klidu, propojení se sebou samým a opětovné radosti v životě.

Honza Albrecht – Masterchef: jaký je jeho recept na úspěch v soutěži?

Honza byl pro některé diváky překvapujícím vítězem soutěže. Většina z nás věřila spíše favoritovi Jakubovi nebo velmi soutěživé Terce. Honza byl první polovinu soutěže nenápadný a nikdo včetně poroty netušil, že by mohl letošní ročník Masterchefa vyhrát. Jak je tedy možné, že se mu to podařilo?

V rozhovoru pro iDnes.cz uvedl, že se během celé soutěže soustředil na přítomnost, vařil spontánně a ze srdce. A protože se mu začalo dařit, utvrzoval sám sebe o správném postupu. Během natáčení i mimo něj se snažil porotce poslouchat a pochytit od nich, jak o jídle přemýšlejí.

Tip: Jak dopadlo poslední finálové kolo, se dozvíte v tomto článku.

Jaké jsou Honzovy plány do budoucna?

Honza nezískal pouze titul českého Masterchefa 2023, ale také výhru ve výši 2,5 milionu korun. V rozhovoru pro iDnes.cz řekl: „Já jsem strašně vděčný za to, co se stalo a co mě čeká. Tolik se na to těším. Chci vařit, vařit a vařit, protože jsem o tom snil celý svůj profesní život. Nikdy se to ale nepovedlo, až teď, když už jsem to téměř nečekal. Zatím vám konkrétní plány neřeknu, ale chci jezdit na stáže, zdokonalovat se a uvidíme, kam mě cesta zanese.“

Pokud sledujete Honzu na Instagramu, víte, že dnes (21. prosince od 15:00 do 17:00) nechával ochutnat své speciality kolemjdoucí v Praze na náměstí Jiřího z Poděbrad. Se svým food truckem však plánuje další vyjížďky, takže nezoufejte, pokud jste ho nezastihli.

Co je to vědomé vaření?

Honza vaří tzv. vědomě – neplánuje recepty a nákup surovin dopředu. Vše vzniká spontánně až v supermarketu. Vědomé vaření je vaření podle pocitů a aktuálního stavu (jak se cítím, jaké aktivity mám v tento den v plánu). Každý den je jiný, každý den potřebuje naše tělo něco jiného a od toho se odvíjí i suroviny a recepty.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Kdo je Darija Pavlovičová a proč vyhrála Stardance?

Kdo je Darija Pavlovičová a proč vyhrála Stardance?

Tato mladá nadějná herečka se stala vítězkou Stardance a oslovila i ty, kteří ji doposud neznali. Kdo je vlastně Darija Pavlovičová?

StarDance 2023

StarDance 2024: nová XIII série, soutěžící, hlasování, kdo vypadl

Na obrazovky ČT 1 znovu zamíří známá taneční show StarDance, která patří mezi nejoblíbenější české pořady. Podívejte se, kdo bude letos...

Kdo je Eva Adamczyková? Olympijská sportovkyně i žena mnoha talentů

Kdo je Eva Adamczyková? Olympijská sportovkyně i žena mnoha talentů

Evu Adamczykovou budete znát zejména pod příjmením Samková a díky jejím sportovním úspěchům. Co ale o této multitalentované ženě ještě...