Kdo je Eva Adamczyková? Olympijská sportovkyně i žena mnoha talentů

Evu Adamczykovou budete znát zejména pod příjmením Samková a díky jejím sportovním úspěchům v rámci freestyle snowboardingu a snowboardcrossu. Je toho však spousta, co o této multitalentované ženě možná ještě nevíte. Kdo je Eva Adamczyková? Olympijská sportovkyně i žena mnoha talentů Foto: Profimedia

Eva Samková: život, rodiče, váha, výška, instagram

Eva Samková se narodila ve Vrchlabí a zimní sporty ji provázely už od raného dětství, kdy ve dvou letech poprvé stoupla na lyže a v sedmi letech přešla na snowboard. Ten se stal jednou z jejích životních lásek a partnerem při zdolávání výher i těžkých zranění. Za Evou odmala stáli její rodiče Ludmila a Roman, kteří už jsou několik let bohužel po smrti.

Blíže nahlédnout do Evina života můžete prostřednictvím jejího Instagramu, kde najdete spoustu osobních příspěvků včetně fotografií.

Eva Samková Adamczyková
Datum narození 28. dubna 1993
Výška 170 cm
Váha 55–60 kg
Oficiální web evasamkova.cz

Eva Samková: sport, snowboard, medaile, olympiáda, zranění

Eva odstartovala svou kariéru v roce 2010, kdy vyhrála Mistrovství světa juniorů ve snowboardcrossu na Novém Zélandu. Tam dokázala porazit i o několik let starší soupeřky. Následovaly další úspěšné závody včetně roku 2014, kdy vyhrála zlato na Zimních olympijských hrách v Soči, což bylo historicky páté zlato, které si Česká republika vybojovala na ZOH.

Jako každý vrcholový sportovec, ani Eva se nevyhnula několika vážným zranění, kvůli kterým dokonce několik sezón musela vynechat. Potrápil jí například přetržený přední křížový vaz v levém koleni nebo zlomeniny obou nohou nad kontníkem.

Eva Adamczyková – přehled medailí snowboardcross
2023 Mistrovství světa Bakuriani zlato
2021 Mistrovství světa Idre

bronz

2019 Mistrovství světa Solitude Mt. zlato
2018 ZOH Pchjongčchang bronz
2014 ZOH Soči zlato
2014 X Games Aspen stříbro
2013 Univerziáda Trento zlato
2013 Mistrovství světa juniorů Erzurum zlato
2011 Mistrovství světa juniorů Valmalenco zlato
2010 Mistrovství světa juniorů Cardrona zlato

Kompletní program Evy Adamczykové v sezoně 2023/24 najdete v přehledné tabulce v tomto článku.

Eva Adamczyk Samková: partner, svatba, Marek Adamczyk

V souvislosti s Evou Samkovou se v minulosti diskutovalo i o tom, zda nemá přítelkyni, ale její srdce si nakonec získal herec Marek Adamczyk. Poznali se v roce 2018 a Evu zaujalo, že se jí nesnažil nějak urputně balit a poukazovat na své úspěchy.

V roce 2022 se potom tajně vzali v horách a Eva převzala Markovo příjmení. Partnerský život herce a sportovkyně se jim daří skloubit na výbornou a vzájemně se podporují. Marka můžete znát například ze seriálu Pod hladinou, o kterém si více můžete přečíst zde.

Eva Adamczyková tančí ve StarDance 2023

Evu můžete vidět i v soutěži StarDance, kde tancuje s partnerem Jakubem Mazůchem. Trochu netradiční je, že se této řady účastnil i její manžel, který ale s partnerkou vypadl v 6. díle. Eva je rozhodně velkou favoritkou, která porotu uchvacuje svými akrobatickými kousky i nezkrotnou energií. Více o StarDance a o tom, kdo kdy vypadl, si přečtete v tomto článku.

Nahá Eva Samková Adamczyková

Pokud byste její nahé fotky hledali v Playboyi, budete mít smůlu. Tedy alespoň zatím. Eva odhodila všechno oblečení v roce 2019 rámci kampaně značky Odivi na podporu udržitelné módy, která měla upozornit na to, jak neekologický oděvní průmysl ničí přírodu i životní prostředí.

Eva Samková: zajímavosti, knír

  • Umí hrát na saxofon.
  • Jezdí na koni.
  • Při závodech si maluje knír pro štěstí.
  • Svým prknům dává jména. Jedno se jmenuje například Sibiřskej Lavinovič.
  • Její přezdívka je Krůta.

Eva Samková a Bára Poláková: Poď si

Eva ovládá nejen sport a tanec, ale také zpěv, kterým příjemně překvapila v několik let starém songu Báry Polákové s názvem Poď si. Samotný klip se natáčel na Bali, je nabitý pozitivní energií a rozhodně vám zvedne náladu.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

StarDance 2023

StarDance 2024: nová XIII série, soutěžící, hlasování, kdo vypadl

Na obrazovky ČT 1 znovu zamíří známá taneční show StarDance, která patří mezi nejoblíbenější české pořady. Podívejte se, kdo bude letos...

Sokolský slet 2024: Datum, program, skladby, historie

Všesokolský slet: Největší oslava sportu na světě (2024)

V roce 2024 propukne po šesti letech největší oslava sportu. Všesokolského sletu v Praze se zúčastní desítky tisíc cvičenců z Česka i ze...

Marek Adamczyk info: Svatba, manželka, otec, Stardance

Herec Marek Adamczyk: Filmy, pořady, seriály a osobní život

Pětatřicetiletého herce Marka Adamczyka diváci znají z oblíbeného seriálu Kukačky. Aktuálně účinkuje v pravidelně nejsledovanějším pořadu...