Stand-up show Kozub: Bez urážky! (Recenze, Voyo, ČSFD)

Ostravský, stále častěji obsazovaný herec a svérázný bavič Štěpán Kozub, se v minulém roce vydal na své první stand-up turné po celé České republice. Odvážnou sólo jízdu, během které rozesmál, zaskočil i urazil peprným humorem, jenž nezná hranic a nic mu není svaté, zakončil ve velkém stylu v samotné O2 Areně. A záznam z této megashow si nyní můžete vychutnat online na platformě Voyo.

Stand-up show Kozub: Bez urážky! (Recenze, Voyo, ČSFD) Foto: Facebook / O2 arena

Stand-up show Kozub: Bez urážky!

Někdo ho zbožňuje, jiný nesnese. Takový status si jistě vydobyl nejeden populární a osobitý komik. Jedno se však Štěpánovi Kozubovi upřít nedá – na vrchol se poctivě vypracoval. V posledních letech putuje od jedné filmové či seriálové role k druhé. Hbitě střídá hlavní i vedlejší role ve filmech známých režisérů i v komorních nezávislých snímcích a dalších projektech.

sipka Podívej se na stand-up Kozub: Bez urážky! online zdarma

Během covidu bavil celé Česko se skupinou Tři tygři (s Albertem Čubou, Robinem Ferrem a Vladimírem Polákem). Vystupuje v zábavních televizních pořadech a stíhá realizovat i vlastní projekty (coby scenárista a režisér debutoval filmem Volným pádem). Jako zpěvák vydal řadu singlů s Jiřím Krhutem a letos vyšlo jeho první literární dílo, básnická sbírka s názvem Nezvaný host.

A aby toho nebylo málo, v minulém roce uskutečnil stand-up turné po České republice, nazvané Kozub: Bez urážky! Započal koncem března v ostravském divadle Mír, se kterým jsou spjaty jeho herecké začátky – na jeho prknech nejednou vystupoval i jakožto člen zmiňované improvizační skupiny Tři tygři.

Po jedenácti vystoupeních zakončil turné v prosinci velkolepou show v jedné z největších hal střední Evropy, v samotné O2 Areně. Více než hodinu ze sebe chrlil vtipy a historky plné zcela nekorektního, brutálně černého a vulgárního humoru, kterým počechral bránice tisícům přítomných diváků.

Hned druhý den následovalo v O2 areně druhé vystoupení, tentokrát však formou online přenosu/streamu – „Kozub: Bez urážky! Živě z obýváku“.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Kozub: Bez urážky! online na Voyo zdarma (2023)

Nemusíte se však chytat za hlavu, pokud jste takovou jedinečnou megashow prošvihli. Zda-li máte chuť podívat se na Kozubovo stand-up vystoupení z O2 arény, máme pro vás skvělou zprávu! Celé megashow z obou dnů si můžete pustit na streamovací platformě Voyo, a to v té nejlepší kvalitě.

sipka KLIKNI SEM a pusť si záznam z megashow Kozub: Bez urážky! zdarma

Recenze stand-up vystoupení Kozub: Bez urážky!

Není pochyb o tom, že Kozub se stal miláčkem davů. Fakt, že každé jeho vystoupení v rámci turné Kozub: Bez urážky! přilákalo stovky i tisíce (záleželo v podstatě jen na kapacitě) diváků a lístky byly do pár hodin beznadějně vyprodané, svědčí sám o sobě. Ale teď k samotnému vystoupení...

Celá show stojí na humoru, kterému není nic svaté, s velkým množstvím vulgarismů. To je směr, kterým se celé vystoupení ubírá. Není na tom vlastně nic sofistikovaného, žádná složitější dramaturgie se za vystoupením neskrývá, Kozub prostě dává volný průchod své nátuře osobitého komika, který se ničeho nebojí a žádné hranice jakoby pro něj neexistovaly.

Součástí vystoupení je interakce s publikem. Zde Kozub ukazuje, jak skvělý je improvizátor. Divák se stává součástí vystoupení - může položit dotaz, na který Kozub hbitě reaguje a show tak nabírá nový směr. Není zde žádná pomyslná zeď mezi pódiem a hledištěm, žádný odstup mezi divákem a vystupujícím, což je zvlášť pro zarytého fanouška nenahraditelný zážitek.

sipka Zkoukni stand-up show Kozub: Bez urážky! online na Voyo

Před krupobitím Kozubova nekompromisního humoru nezůstaly ochráněny ani různé menšiny. Píchá do vosího hnízda a o kritiku ze strany zástupců minorit jakoby si přímo říkal. Proti jeho kontroverznímu vtipu, ve kterém si bere na paškál Romy, Židy a holokaust se ohradil i samotný ředitel Židovského muzea v Praze Leo Pavlát.

Na druhou stranu, kontroverze a cynismus bývá součástí stand-up vystoupení a stále jde „pouze“ o typ humoru. Jak sám Kozub říká: „Mým cílem je Vás pobavit, ne urazit. Pokud se mi to však povede, bude to pro mě přidaná hodnota.“

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Kozub: Bez urážky! na ČSFD (videozáznam)

Na stránce ČSFD najdete některé doplňující informace, ovšem nikoli v takovém rozsahu, jako u běžných televizních pořadů a filmů. Vzhledem k nízkému počtu hodnotících nemá výsledek (63%) příliš velkou váhu a recenze zde zatím také nenajdete.

Můžete si prohlédnout seznam dalších účinkujících, kteří se v Kozubově stand-up show objevují. Kromě jeho kolegů ze skupiny Tři tygři jsou to například Honza Dědek či Michal Kavalčík.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Zdroje:

  • https://dobryzpravy.cz/stepan-kozub-nema-hranice-na-svem-stand-upu-s-nazvem-bez-urazky-se-neboji-mluvit-o-nicem/
  • https://kozubbezurazky.cz/

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Případy mimořádné Marty: Herci, recenze, seznam dílů, ČSFD

Případy mimořádné Marty: Herci, recenze, seznam dílů, ČSFD

Omrzely vás ponuré kriminálky, kterých je celý oceán? Pak by pro vás komediálně detektivní seriál Případy mimořádné Marty mohl být trefou...

Sledujte pořady na VOYO

Voyo: Přihlášení, registrace, cena předplatného a seznam seriálů

Voyo je platforma, která nabízí nejen zahraniční filmy a seriály, ale také vlastní exkluzivní produkci. Jak se na Voyo registrovat a jak...

StarDance 2023

StarDance 2024: nová XIII série, soutěžící, hlasování, kdo vypadl

Na obrazovky ČT 1 znovu zamíří známá taneční show StarDance, která patří mezi nejoblíbenější české pořady. Podívejte se, kdo bude letos...