Jak jdou za sebou díly Mission Impossible a kde je sledovat?

Tyto akční pecky s Tomem Cruisem by si neměl nechat ujít žádný fanoušek napětí, dobrodružství a kaskadérských kousků, o čemž svědčí i jejich skvělé hodnocení na ČSFD. Jak jdou za sebou a kde je sledovat?

Mission: ImpossibleJak jdou filmy za sebou
Kde sledovat onlineRecenze a hodnocení
Kaskadérské kouskyZajímavosti

Jak jdou za sebou díly Mission Impossible a kde je sledovat? Foto: Profimedia

Akční film Mission: Impossible

Špionážní thriller Mission Impossible ohromil diváky poprvé v roce 1996 a dobrodružství akčního agenta je nepřestává bavit ani po více než 25 letech. Raritou je, že v hlavní roli můžete po celou dobu vidět oblíbeného Toma Cruise, který je stále ve výborné kondici. Filmy vychází ze seriálové předlohy z roku 1988 se stejnojmenným názvem do češtiny přeloženým jako Nulová šance.

Akční film Mission: Impossible – příběh

V každém z dílů Mission Impossible se objevuje agent Ethan Hunt, který je přidělen na speciální misi nebo některou z nich řeší i na vlastní pěst. Celkově mohou filmy Mission: Impossible konkurovat bondovkám a dočkáte se v nich spoustu napětí, akce, akrobacie, zajímavých lokací včetně naší historické Prahy, a možná i některých překvapení.

Mission: Impossible – jak jdou díly za sebou

Sledovat sérii filmů Mission: Impossible ve správném pořadí rozhodně nemožná mise není. Jednotlivé díly vycházejí pravidelně po 3 až 6 letech s výjimkou posledního dílu, který můžeme očekávat už v roce 2024. Podívejte se na náš přehled.

Pořadí filmů Mission: Impossible
1996 Mission: Impossible
2000 Mission: Impossible II
2006 Mission: Impossible III
2011 Mission: Impossible Ghost Protocol
2015 Mission: Impossible Národ grázlů
2018 Mission: Impossible Fallout
2023 Mission: Impossible Odplata – První část
2024 Mission: Impossible Odplata – Druhá část

Kde sledovat Mission Impossible online?

Mission Impossible můžete sledovat už ledaskde, ale doporučujeme vám využít nějaké oficiální streamovací stránky, které vám zajistí skvělou kvalitu a celkový komfort při sledování. Jednou takovou je třeba i HBO.

Mission Impossible na ČSFD: recenze a hodnocení

Mission: Impossible – 74 % ČSFD

„Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale zásluhou několika scén, v nichž se napětí ždímá jako podle učebnice (gymnastika v CIA trezoru, gymnastika na rychlíku), se asi nakonec přikloním ke štědřejšímu hodnocení. Scénář je každopádně hrozně překombinovanej, v závěru to do sebe sice zaklapne alespoň na úrovni "ten je zlý, tenhle hodný" ... ale kdo v průběhu děje na koho co hrál, to mi moc jasný neni. Úvodní pražská pasáž potěšila.“ (uživatel J*A*S*M)

Mission: Impossible II – 58 % ČSFD

„Čekal jsem akci akci a taky akci, jenže ta se poděla bůhví kam a zbyl jen debilní scénář s nulovým záporákem. Záporák číslo 2 Richard Roxburgh by byl mnohem lepším záporákem číslo 1 ale proč plakat nad rozlitým mlékem. Tom Cruise podává velice podprůměrný výkon, asi ho bolela hlava nebo co, protože jindy se mi ve filmech většinou zamlouvá. Zato Thandie Newton je opravdu skvělá (a taky fakt hezká) a je to nejlepší z celýho filmu. Když už se nějaká akční scéna objeví tak je dobrá přece jen John Woo je John Woo, ale radil bych mu točit radši další nářezy typu Hard Boiled, protože De Palmova jednička byla tisíckrát lepší.“ (uživatel Superpero)

Mission: Impossible III – 76 % ČSFD

„I když jsem věděla, co a jak bude, stejně mě to zaskočilo. Byla to vážně fantastická jízda a bojim se, že výstižně popsat tu smršť všeho ani dost dobře nejde a tak chválím a děkuji za výtečnou zábavu. Jen ještě kdyby ošklivý a velmi nadaný chlapec Hoffman dostal pro svého zlého víc prostoru a neobtěžovala mě otázka, jestli ten kreativní machr Abrams skutečně točil i konec? :-)" (uživatel Kleopatra)

Mission: Impossible Ghost Protocol – 74 % ČSFD

„Poctivá práce s nevýrazným záporákem a matným finále, které naštěstí nedokáže zkazit dojem z dobře odvedené práce. A Hunt je pořád klíčová postava, i když Rennerovi nelze upřít snahu. Kdyby to v téhle týmové rovině mělo pokračovat dál, vůbec by mi nevadilo, kdyby se MI vrátilo do kin každé dva roky. Sympatická žánrovka.“ (uživatel Tom Hardy)

Mission: Impossible Národ grázlů – 79 % ČSFD

„Cruise je prostě fenomén. Hezoun z osmedsátek, který si ale vybírá hlavně kvalitní projekty, takže neskončil jak ostatní, kdepak je dnes třeba Eddie Murphy. U tohohle filmu občas zaskřípe logika či míra nadsázky, ale je to kvalitní snímek o agentovi, nasazený do kin v čas čekání na nového Bonda, takže ukojil aspoň trošku náš hlad. Christophera McQuarrieho by se měl Tom fakt držet!! 90%.“ (uživatel Tosim)

Mission: Impossible Fallout – 79 % ČSFD

„Hodnotit jen akci tak říkám na akční trůn dosedl nový král a sesadit ho je Mission: Impossible, hroši byl ten našitej děj v tom byl trošku nepořádek jak v dámský kabelce, no seru na to. Jasně že jsem na plátno čuměl jak tele na nový vrata a fenomenálně natočenou motohoničku v Paříži z palici budu mít až do mého pobytu v domově důchodců .Na kolik kamer to jelo ? A kamera co zabírala Toma na motorce musela ject snad dvěstě v městě. Až uvidí Usain Bolt bežet a skákat Toma Cruise po sřechách, pokorně mu odevzdá všechny zlatý z OH. Rob Hardy v nasnímaní akce získal zlatou, stříbrnou i bronzovou v kategorii mistr obrazu a on i Lorne Balfe se svou hudební kompozicí by si zamedailil. No a Tom Cruise ? Za to, co tady předvádí má u mě pivo, kdykoli bude chtít.“ (uživatel Enšpígl)

Mission: Impossible Odplata – První část – 86 %

„ Špičková akční blockbusterová práce. Cruise a McQuarrie našli svůj osobitý, poctivý a trpělivý styl a přidávají další povedený díl do série. Řemeslo je velkorysé a na vrcholu současných hollywoodských možností - a hravě a svižně utáhne víc jak 160 minut, i když příběh pokulhává - jednak je opět zbytečně zalidněn čtyřmi proplétajícími se partičkami, jejichž kmitání zbytečně brzdí osobní linku, zároveň poněkud zneklidní vize AI jako padoucha. Odklad o rok téhle hrozbě určitě přispěl na aktuálnosti, ale pojetí AI jako zlovolné laškující entity, zamčené na klíček v jedné skříni v ponorce, co se ráda projevuje v podobě windowsáckého screensaveru, pořádá party a není schopná zastavit jednoho ambiciózního šedesátníka, když logicky musí vědět o každém jeho kroku... je prostě bizarní a mimo. Film tak funguje zejména v rovině blízkých osobních vztahů (cool montáž okolo benátského mostku, nástup a výstup z vlaku), špiónský opus se však nekoná, spíš kvalitní průměr v rámci jedinečné série.“ (uživatel Cival)

Mission: Impossible Odplata – Druhá část – ? %

Na recenze dalšího filmu, který navazuje na poslední Mission: Impossible Odplata, se dle předpokladů můžeme těšit už v roce 2024.

Mission Impossible: Nejlepší kaskadérské kousky

Ať už máte Toma Cruise rádi, nebo ne, je to prostě borec. Jako jeden z mála herců si zakládá na tom, že téměř všechny kaskadérské kousky dělá bez dubléra, a pečlivým přípravám věnuje spoustu času i fyzických sil. Umí například bravurně řídit motorku a za pouhé 3 měsíce se naučil létat s vrtulníkem. O stovkách seskoků z letadla ani nemluvíme.

Těžko vybrat nejlepší scénu, avšak jedním z jeho největších kaskadérských kousků, jak jej nazývají i filmaři, je rozhodně base jumping z rozjetého motocyklu, na který se připravoval několik let. Podívejte se na video z natáčení.

Zajímavosti z filmů Mission Impossible

  1. Při legendární scéně z prvního dílu Mission Imposibble, kdy se Ethan Hunt spouští ze stropu do přísně střežené místnosti, si Tom Cruise musel dát do bot mince, aby se nepřevažoval a nepadal hlavou na zem.
  2. Větsina scén z prvního dílu Mission Imposibble byla natočená v centru Prahy.
  3. Tom Cruise trval na tom, aby scéna v Mission Impossible II byla točená s reálným nožem, který jistil přesně odměřený kabel.
  4. Během honičky na vodě v třetím dílu byly k lodím přidělané reproduktory s ústřední melodií filmu. Prý aby se herci lépe dostali do role.
  5. Tom Cruise v jednotlivých filmech téměř pravidelně střídá krátký a dlouhý sestřih vlasů.
  6. Při natáčení Mission: Impossible Ghost Protocol se Cruise nenechal zastoupit dublérem ani při slézání nejvyššího mrakodrapu světa Burj Khalifa. Na jeho vrcholu si dokonce udělal selfie.
  7. Několik hereček odmítlo hrát manželku Toma Cruise. Prý je velmi dominantní a jde z něj občas strach.
  8. V Mission: Imposibble Fallout udělá Henry Cavill (Zaklínač) gesto rukama, které se následně stalo virálem a vzniklo z něj několik gifů.
  9. Tom Cruise na kaskadérské scény trénuje i roky dopředu a během natáčení filmů prodělal nesčetné množství různých zranění.
  10. Natáčení Mission: Impossible Odplata – 1. část probíhalo už během epidemie koronaviru a dokonce kvůli němu bylo i přerušeno.

Zdroj:

  • https://www.csfd.cz/
  • https://cs.wikipedia.org/

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

HBO Max u nás nahradilo službu HBO Go

HBO Max ČR - program, přihlášení a ceny pro Česko

HBO Max nyní funguje i u nás. Jaké filmy a seriály jsou zde ke zhlédnutí? Kolik se platí za HBO Max měsíčně? Jak se přihlásit? Odpovědi...

Netflix

Top 10 akčních filmů na Netflixu – žebříček těch nejlepších thrillerů

Probíráte se sáhodlouhým seznamem filmů na Netflixu a nevíte, jaký vybrat? Inspirujte se naším žebříčkem nejlepších deseti akčních filmů.

O čem je česko-slovenský fantasy seriál Vědma z dílny Voyo?

O čem je fantasy seriál Vědma a kde ho sledovat online?

Pokud milujete fantasy, rozhodně si nenechte ujít česko-slovenský seriál Vědma, který je u nás v tomto žánru, mimo pohádek, průkopníkem. O...