CANAL+, nová streamovací služba, kolik stojí a kde sledovat online?

Filmoví a sportovní fanoušci, zpozorněte! Chystaná streamovací služba CANAL+ by měla již brzy fungovat bez jakékoliv vazby na Skylink. Vyplývá to z vyjádření Jaromíra Glisníka, který je členem představenstva M7 Group. Na co všechno se můžete těšit, se dozvíte v našem článku.

OBSAHCENAKDE SLEDOVAT – CANAL+ ACTION – CANAL+ SPORT

CANAL+ Foto: Profimedia

CANAL+ vysílání - Skylink: filmy a sport

M7 Group je lucemburská společnost, jež ve střední a západní Evropě provozuje několik satelitních televizí, jako je například český a slovenský Skylink. V roce 2019 koupila celou tuto skupinu za 1,1 miliardy eur (v přepočtu na Kč se jednalo o více než 24 miliard) francouzská skupina Canal+, která vlastní několik stejnojmenných kanálů a je třetí největší komerční televizní společností v zemi. Zároveň také vlastní sedmdesát procent společnosti SPI International, která provozuje i v Česku dostupné stanice FilmBox.

Člen představenstva splečnosti M7 Group Jaromír Glisník v nedávném rozhovoru uvedl, že se připravuje spuštění streamovací služby pod značkou CANAL+, která vedle atraktivní filmové videotéky poskytne také přístup k televizním kanálům CANAL+ Sport a CANAL+ Action.

CANAL+ stream a co sledovat? Datum spuštění

Oficiální datum spuštění streamovací služby CANAL+ v České republice zatím nebylo oznámeno. Jisté však je, že by měla fungovat zcela samostatně, bez jakékoliv vazby na Skylink. Zakoupit si ji tedy bude moci každý. Jako doplňkovou službu ji pak budou nabízet také konkurenční operátoři.

CANAL+ se chce v Česku zaměřit především na evropskou filmovou a seriálovou tvorbu. Záměrem je vytvořit alternativu k americkým streamovacím platformám. CANAL+ nabídne také mnoho exkluzivního sportovního obsahu, jelikož umožní, jak už bylo řečeno, sledování kanálu CANAL+ Sport. Fotbaloví nadšenci se tak mohou těšit na zápasy Premier League.

CANAL+, StudioCanal, stream, filmy a seriály online

Dceřinou produkční společností skupiny Canal+ je StudioCanal, která zastává pozici předního evropského filmového a televizního studia. Díky tomu vyrábí filmy a seriály s mezinárodní distribucí a současně také spolupracuje s významnými evropskými tvůrci. V neposlední řadě vlastní distribuční práva na celou řadu nejen evropských titulů.

CANAL+ proto bude disponovat širokou škálou filmů a seriálů z vlastní produkce a zároveň mnoha dalšími tituly z obsáhlé videotéky společnosti StudioCanal.

INFORMACE O SPOLEČNOSTI STUDIOCANAL
Ročně financuje a mezinárodně distribuuje 80 filmů a 20 seriálů.
Vlastní jednu z největších filmových a seriálových knihoven na světě - 8 000 titulů ze 60 zemí.
Archiv zahrnuje 100 let filmové historie.
Během posledních let společnost obnovila zhruba 800 klasických filmů.

CANAL+ cena a kolik stojí sledování?

Cena za měsíční předplatné streamovací služby CANAL+ pro Českou republiku v tuto chvíli ještě není známa. V sousedním Rakousku má být služba dostupná za 8,99 eur měsíčně.

V Česku již skupina Canal+ dvě streamovací služby provozuje. První z nich je Skylink Live TV, za kterou diváci platí 149 korun měsíčně. Cena zahrnuje také internetovou televizi a videotéku. Druhou platformou je FilmBox+, kde můžete za 99 korun měsíčně vidět kromě hollywoodských trháků také českou a slovenskou tvorbu.

CANAL+ stream - kde sledovat: TV a PC

Streamovací služba CANAL+ bude k dispozici na webové adrese www.canalplus.cz. Veškerý obsah pak bude samozřejmě dostupný na chytrých televizích. Aplikace bude fungovat pro systémy iOS, Android, Amazon Fire TV a všechny hlavní značky chytrých televizí.

Všechny pořady bude možné sledovat až na pěti zařízeních současně a ve Full HD kvalitě.

CANAL+ Action, filmy a seriály s českým dabingem

Stanice CANAL+ Action byla pro český a slovenský trh oficiálně spuštěna 28. února. Diváci si na této platformě mohou užívat zejména akční filmy a dramatické seriály. Všechny vysílané pořady jsou s českým dabingem.

Nabízené filmy jsou většinou z USA, Velké Británie či Francie. Výhodou skupiny Canal+ je, že sama vlastní významná filmová studia, tudíž může sáhnout do "domácích zásob".

Široké spektrum napínavých filmů a seriálů můžete samozřejmě vidět i na dalších streamovacích platformách, jako je například Voyo.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

CANAL+ Action, program, filmy, seriály, Premier League

Hlavní část obsahu na CANAL+ Action tvoří akční filmy a seriály, a to jak souboje ve stylu asijských bojových umění, tak i klasiky s Arnoldem Schwarzeneggerem. Nepřijdete ale ani o komedie, kde akční scény děj pouze doplňují.

CANAL+ Action však potěší i fanoušky fotbalu. Na tento kanál se totiž přesunuly konferenční přenosy z anglické Premier League ze stanice CANAL+ Sport 2. "Nabídka skupiny Canal+ je celosvětově do značné míry založena na atraktivních sportovních přenosech, filmech a seriálech. Vždy samozřejmě záleží na místních podmínkách, nicméně jsme přesvědčeni, že tato kombinace může dobře fungovat i u nás," vysvětluje Ladislav Řeháček, jenž zodpovídá za český a slovenský trh ve skupině Canal+ Luxembourg.

CANAL+ Sport, program, fotbal, Premier League

Již od 4. srpna loňského roku funguje na tuzemském televizním trhu také kanál CANAL+ Sport, za nímž stojí společnost Canal+ Luxembourg, která provozuje platformy SkylinkfreeSAT. Právě na nich je tento sportovní kanál k dispozici.

CANAL+ Sport nabízí fotbalovým fanouškům všechny zápasy anglické Premier League a k nim také velmi bohatý doprovodný program. Veškeré zápasy provází český či slovenský komentář.

DOPROVODNÝ PROGRAM NA CANAL+ SPORT
Zápasová studia pod názvem Match Time
Doprovodné pořady vyrobené přímo Premier League
Pravidelná týdenní talkshow pod názvem Premier Club
Magazín o Fantasy Premier League pod názvem Fantasy Show

CANAL+ Sport, fotbal v televizi, cena, kolik stojí?

Jak už jsme zmínili, CANAL+ Sport můžete sledovat prostřednictvím platforem Skylink a freeSAT. Společnost Canal+ se navíc domluvila také s operátorem T-Mobile, který tedy zápasy Premier League rovněž vysílá.

Na Slovensku se pak zástupci Canal+ dohodli se společnostmi Slovak Telekom a Digi Slovakia. Sledování stanice CANAL+ Sport pochopitelně není zdarma. V následující tabulce uvádíme, kolik peněz zaplatíte za předplatné tohoto placeného kanálu.

PLATFORMY CANAL+ SPORT V BALÍČKU CANAL+ SPORT SAMOSTATNĚ
Skylink, freeSAT Balíček Kombi+ od 349 Kč měsíčně Samostatně za 189 Kč měsíčně
T-Mobile Tarif M od 299 Kč měsíčně, Tarif L od 399,05 Kč měsíčně, Tarif XL od 599 Kč měsíčně -

Balíček Kombi+ zahrnuje také kanály Sport1 a Sport2, které kromě fotbalu nabízejí zejména závody Formule 1.

1️⃣ Kdy bude v Česku spuštěna streamovací služba CANAL+?

V tuto chvíli ještě neznáme přesný termín. Předpokládá se, že v průběhu několika měsíců.

2️⃣ Jaký obsah CANAL+ nabídne?

Především evropské filmy a seriály a prostřednictvím kanálu CANAL+ Sport také anglickou fotbalovou ligu.

3️⃣ Kolik bude stát měsíční předplatné?

Cena pro Českou republiku ještě nebyla stanovena. V Rakousku diváci platí 8,99 eur měsíčně.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

MotoGP

MotoGP 2024: Kde sledovat online a v TV, program a výsledky

Jaké závody motocyklů jsou celosvětově nejpopulárnější? No samozřejmě MotoGP! Na konci března začala již 75. sezóna těchto strhujících...

DAZN

Streamovací platforma DAZN: Kolik stojí a jaké sporty sledovat?

Svět živých sportovních přenosů prošel během posledních let doslova revolucí, a to zejména kvůli založení nových streamovacích služeb s...

Extraliga ledního hokeje

Tipsport extraliga play off: Pravidla, termíny a kde sledovat

Nejvyšší česká hokejová soutěž přepíná do play-off módu. Podívejte se, co všechno potřebujete vědět o vyřazovací části hokejové extraligy.