Ví se, kdo je vrah z Klánovického lesa? Policie už má stopu

Tragédie, která se odehrála v Klánovickém lese, vyvolává řadu otázek i spekulací. Nad brutalitou činu zůstává rozum stát.

Ví se, kdo je vrah z Klánovického lesa? Policie už má stopu. Foto: Profimedia

Kriminalisté z 1. pražského oddělení se případem zastřelením dvou lidí v Klánovickém lese, nedaleko Srnečkovy ulice, zabývají od pátku 15. prosince odpoledne. Zabití dvouměsíčního miminka a jeho dvaatřicetiletého otce policie kvalifikovala jako dvojnásobnou vraždu.

Policejní prezident Martin Vondrášek uvedl, že by útočník, který 21.12. střílel na pražské filozofické fakultě, mohl mít má na svědomí i vraždu v Klánovicích.

Aktuálně

V Klánovickém lese začala v úterý od osmé hodiny ráno velká bezpečnostní pátrací akce, které se účástní desítky policistů. Rojnice tvořena více než 250 policisty a kynology pročesává okolí. Na místě jsou i policisté na koních, kriminálka, technici a speciální kamion.

Podle Jana Rybanského, mluvčího pražské policie, pátrají po jakékoliv stopě, která by přispěla k objasnění případu. Les je pro veřejnost uzavřený. Zdroj iDnes tvrdí, že zatím nikdo nebyl obviněn a rozsáhlá pátrací akce by prý mohla znamenat i to, že policie už podezřelého má a hledá zbraň.

„Právo na poskytování informací v případu dvojnásobné vraždy si vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze, proto již nejsme oprávněni k věci poskytovat další informace," uvedla Policie ČR na své sociální síti X (Twitter) v úterý 19. prosince.

Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala sdělil, že pachateli hrozí odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Klánovický les – střelba

Na místo činu policii navedla svědkyně, která okolo třetí hodiny odpoledne ohlásila na tísňovou linku, že v lese ozvaly výstřely a viděla, že u lesní cesty stojí kočárek a o kus dál leží mužská postava. Na místě dělali do nočních hodin kriminalisté z výjezdových skupin, balistik, vyšetřovatelé a další. Zavražděný muž z Klánovic měl mít čtyři střelná poranění hlavy.

„Na případu pracuje tým několika desítek těch nejzkušenějších kriminalistů, kteří byli posílení i o kolegy z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování policejního prezidia,“ uvedla pražská policie v pondělí 18. prosince na sociální síti X (Twitter).

Klánovice (2023): Klánovický les – vražda

V průběhu pátrání policie žádala také o kamerové záznamy z aut, která projížděla v pátek 15. prosince mezi 7. až 17. hodinou okolím Klánovického lesa. Kamerové záznamy z bezpečnostních kamer si policisté vyžádali i od majitelů domů sousedících s lesem, pokud je mají na nemovitostech k dispozici.

Kromě toho vyšetřovatelé obcházeli domy a obyvatelům ukazovali podobiznu osoby, která by jim mohla údajně pomoci s vyšetřováním.

Josef Doucha, bývalý kriminalista, uvedl pro CNN Prima News, že kromě zajišťování místa činu je potřeba se v počátcích pátrání zaměřit na to, zdali mezi pachatelem a oběťmi existoval nějaký vztah, nebo jestli byli oběti ve špatnou dobu na špatném místě.

Klánovický les – vrah

Některé zdroje uvádí, že by vrahem mohl být cizinec, který své oběti dokonce znal. Spekuluje se rovněž o tom, že mohlo jít o vraždu ze msty.

Mluvčí kriminalistů Jan Rybanský k vyšetřování prohlásil „Vzhledem ke skutečnosti, že jednou z obětí je dítě, nelze poskytovat podrobnější informace. Probíhají standardní úkony trestního řízení, mimo jiné ohledání místa činu, vyhodnocování zajištěných stop, kamerových záznamů a kontroly zájmových objektů s cílem odhalit a dopadnout podezřelou osobu.“

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bandera party

Plzeňská policie vyšetřuje diskotéky s názvem Bandera party

Bouřlivé reakce aktuálně vyvolávají diskotéky mladých Ukrajinců z plzeňského klubu Aréna, které nenapadlo nic lepšího než své akce...

Při autonehodě se snažte zachovat chladnou hlavu, abyste byli schopní situaci řešit co nejlépe

Dopravní nehody dnes aktuálně - mapa nehodovosti

Co přesně znamená pojem dopravní nehoda? Jak se při autonehodě chovat a kdy volat policii? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte v...

Dominik Feri u soudu

Kauza Feri: Kdo je Dominik Feri a jak probíhá jeho soud?

V současné chvíli sledujeme proces s bývalým politikem a influencerem Dominikem Ferim, obviněným ze znásilnění a jednoho pokusu. Jak...