Petr Pavel životopis, generál, kandidát na prezidenta, informace

Generál Petr Pavel má za sebou úspěšnou vojenskou kariéru. Nyní by rád vstoupil do české politiky a stal se prezidentem. Podívejte se na kompletní informace o kandidátovi na prezidenta.

ŽIVOTOPIS - PREZIDENT 2023 - RODINA

Generál Petr Pavel je jedním z favoritů na prezidenta Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Petr Pavel - český armádní generál, vzdělání, kontakt, Twitter a další základní informace

Petr Pavel je generál Armády České republiky ve výslužbě. Petr Pavel je jedním z kandidátů na prezidenta ČR ve volbách, které se konají v roce 2023.

Z cizích jazyků ovládá angličtinu, francouzštinu a ruštinu. Armádu má v krvi, narodil se totiž do rodiny příslušníka Československé lidové armády a to roku 1961 v Plané u Mariánských Lázní. Otec Josef Pavel byl plukovník, člen Komunistické strany, působil jako zpravodajec a měl na starost i elektronický průzkum, mimo jiné zachycování a analyzování zpráv armád NATO. KLIKNĚTE ZDE A VSAĎTE SI NA VOLBY S BONUSEM ZDARMA ZA REGISTRACI.

Pavel má vystudované Vojenském gymnáziu Jana Žižky z Trocnova v Opavě. Po jeho absolvování pokračoval studiem na Vysoké vojenské škole pozemního vojska ve Vyškově. Následně se vzdělával na Vojenské akademii Antonína Zápotockého v Brně a poté také na studijních pobytech ve štábní škole v Camberley, na Královské akademii obranných studií a na King's College London, kde prošel výukou mezinárodních vztahů.

PETR PAVEL - ZÁKLADNÍ INFORMACE, ZÁJMY, WEB A KONTAKT
Celé jméno armádní generál v.v. Ing. Petr PAVEL, M.A.
Datum narození 1. listopadu 1961
Místo narození Planá u Mariánských Lázní
Rodinný stav ženatý
Manželka Eva Pavlová
Děti synové Jan a Petr, dcera Eva
Cizí jazyky Anglický, francouzský, ruský
Webová stránka https://www.spolusilnejsi.cz/kdo-je-general-pavel
Email generalpavel@spolusilnejsi.cz
Twitter @general_pavel

Vsaďte si na volby s bonusem za registraci zdarma

Petr Pavel zvítězil v 1. kole prezidentských voleb

Generál Petr Pavel zvítězil v prvním kole volby prezidenta ČR 2023. O přibližně půl procenta porazil Andreje Babiše, který je druhým postupujícím do 2. kola voleb.

Petr Pavel: nový český prezident / výsledky voleb - 2. kolo

Petr Pavel se po druhém kole prezidentských voleb stal čtvrtým prezidentem České republiky, který vystřídá ve funkci prezidenta Miloše Zemana. Svého protikandidáta, který se s ním v předvolební kampani nemazlil a vedl velmi intenzivní kampaň, porazil o bezmála 17 %. Zdá se, že kampaně kandidátů, předvolební debaty a další události přispěly i k vyšší volební účasti, která byla o něco málo vyšší než v kole předchozím – 70,25 %.

Petr Pavel ustál veškerá protivenství, která ho v předvolební výhni potkala – od falešných SMS vyzývajících občany jeho jménem k mobilizaci až po lživé zprávy o jeho smrti – a definitivně vyhrál boj o Hrad.

VÝSLEDKY 2. KOLA PREZIDENTSKÝCH VOLEB
Petr Pavel Andrej Babiš
3 358 926 (58,32 %) 2 400 271 (41,67 %)

Generál Petr Pavel - vojenská kariéra

V letech 2012–2015 byl náčelníkem Generálního štábu Armády České republiky. Mezi roky 2015–2018 působil ve funkci předsedy vojenského výboru NATO. Stal se tak prvním zástupcem zemí bývalé Varšavské smlouvy, který nastoupil do nejvyšší vojenské funkce Severoatlantické aliance.

Vojenské hodnosti:

  • 8. prosince 2002 – brigádní generál
  • 8. května 2010 – generálmajor
  • 8. května 2012 – generálporučík
  • 8. května 2014 – armádní generál

Petr Pavel prezident? Petr Pavel kandidát na prezidenta 2023, politická minulost

Jedním z největších favoritů prezidentských voleb v lednu 2023 byl právě bývalý předseda vojenského výboru NATO, Petr Pavel. Pavel chtěl kandidaturu oficiálně spustit v srpnu letošního roku a pustil se do sběru petičních podpisů, kterých je potřeba alespoň padesát tisíc, což se mu podařilo.

Petr Pavel – mluvčí Markéta Řeháková terčem kritiky

Mluvčí nového prezidenta České republiky se dočkala na sociálních sítích vlny kritiky kvůli své emotivní reakci během uvádení sobotní tiskové konference po výhře Petra Pavla. „Markéta Řeháková může být jistě schopná, ale určitě není dobrá volba na pozici mluvčí. Komunikační schopnosti na úrovni estrádní zábavy se k tak důstojné osobě pana Pavla prostě nehodí...“ shrnuje například ve svém příspěvku právník Daniel Pospíšil. Petr Pavel se však své mluvčí zastal – považuje její reakci za zcela relevantní.

Petr Pavel prezident 2023 kurzy na výhru: Nahradí Miloše Zemana?

Petr Pavel je od počátku favoritem. A české sázkové kanceláře to viděly během prvního kola stejně. Podle bookmakerů Tipsportu měl Pavel největší šanci na úspěch. Mezi další kandidáty, kterým sázkové kanceláře hodně věřily, patřili například bývalý premiér Andrej Babiš, kterému kurzy Tipsportu správně předpovídaly druhé místo. Na třetím místě byla kandidátka Danuše Nerudová. Dále pak například Pavel Fischer a svého času i Karel Janeček.

A jak to sázkové kanceláře vidí s druhým kolem voleb? Bookmakeři stále ještě věří vítězství Petra Pavla. Sázet se dá kromě definitivní vítězství také na volební účast v druhém kole nebo počet hlasů v procentech ve druhé kole.

Jak si vsadit na Petra Pavla u Fortuny či Tipsportu

V posledních dnech před druhým kolem prezidentských voleb se kurzy mění z minuty na minutu a čím dál víc ve prospěch Petra Pavla. Andreji Babišovi se zřejmě moc nezamlouvá, že mu české sázkové kanceláře moc nedůvěřují, protože se dá předpokládat, že podobně dopadne i ve volbách, ale snaží se z celé situace vytřískat maximum, a tak zveřejnil tweet, v němž voliče nabádá k tomu, aby si na něho vsadili tisíc korun u Fortuny, a slibuje jim výhru dvanáct tisíc.

KLIKNĚTE ZDE A VSAĎTE SI U FORTUNY, KDO VYHRAJE

Očividně se snaží voliče motivovat k jeho volbě, ale faktem zůstává, že české sázkové kanceláře více důvěřují Petru Pavlovi a jeho vítězství se zdá pravděpodobnější, a tak by ti, co vyslyší doporučení Andreje Babiše, mohli snadno zplakat nad výdělkem.

KURZY TIPSPORT, FORTUNA A BETANO - PAVEL vs. BABIŠ
TIPSPORT FORTUNA BETANO
Petr Pavel 1,05 1,06 1,05
Andrej Babiš 10,50 12 10

* údaje z 26. 1. 2023 (18:13)

Petr Pavel favoritem 2. kola

Petr Pavel je již od začátku favoritem a většinu času se ve volebních průzkumech pohybuje na předních – většinou dokonce na prvních – příčkách žebříčku kandidátů. Agentura Median zveřejnila svůj poslední výzkum a i v něm generál Petr Pavel obsadil první místo před dalšími dvěma favority Danuší Nerudovou a Andrejem Babišem. To potvrdilo i první kolo voleb a dle českých sázkových kanceláří je Petr Pavel favoritem i druhého kola.

Kdo vyhraje ve volbách? Vsaďte si u Betana

Petr Pavel STB / Petr Pavel členství v KSČ / Byl generál Petr Pavel v KSČ i STB?

Jedna z největších kritik, se kterou se kandidát na prezidenta Pavel potýká, je jeho politická minulost. Tu kritizoval i český premiér Petr Fiala, když prohlásil, že by si nepřál za prezidenta bývalého člena komunistické strany. Generál Petr Pavel byl totiž v letech 1985 - 1989 jejím členem. Pavel argumentuje tím, že každý dělá chyby, on si je uvědomil a napravil je. Říká, že důležitějších je to, co dělal 30 let po roce 1989, nikoliv čtyři roky, kdy byl členem komunistické strany. Jako další argument zmiňuje přijetí ČR do NATO a EU. Kdyby podle něj uvažovali členské země stejně, bývalou komunistickou zemi by mezi sebe nevzaly.

Pavlovi se podařilo stát předsedou vojenského výboru, druhým mužem NATO, kde musel projít těmi vůbec nejpřísnějšími prověrkami. Na svých stránkách také zveřejnil čisté lustrační osvědčení, Petr Pavel nikdy nebyl spolupracovníkem Vojenské kontrarozvědky, ani jiné složky StB.

Petr Pavel: rozhovor

Od doby, kdy oznámil svou kandidaturu, Petr Pavel absolvoval řadu rozhovorů. Samozřejmě se jako skoro všichni další kandidáti účastnil předvolebních debat a superdebat. Ten pravý boj ho ale teprve čeká před druhým kolem voleb. Po prvním kole se na tiskové konferenci vyjádřil, že se chce v následujících čtrnácti dnech zaměřit na pět procent Babišových voličů, jejichž rozhodnutí dle jeho mínění lze ještě ovlivnit. Zbytek Babišových voličů považuje za tvrdé jádro.

Podívejte se na rozhovor s Petrem Pavlem v Prostoru X:

Petr Pavel děti, manželka Eva, Hana Pavlová, rodina a soukromý život

Petr Pavel má tři děti, dva již dospělé syny, Jana a Petra. Dále dceru Evu, kterou má jeho současná manželka Eva z předchozího vztahu. Svou bývalou manželku potkal v Prostějově, kde se stal velitelem brigády speciálních sil. V Prostějově se, o několik let později, také seznámil se svou stávající ženou, Evou. První seznámení proběhlo však mnohem dříve, a to, když zde Generál sloužil v 80. letech. Eva v té době sloužila u letectva. Podruhé se potkali, když se zrovna Pavel rozváděl. Vychovávali spolu poté tři děti, z předchozích vztahů.

Petr Pavel tragédie/ Petr Pavel: smrt syna je fáma

Veřejnost si zřejmě nechtěně zaměnila dva kandidáty a někteří měli za to, že generál Petr Pavel si prošel tím vůbec nejhorším, čím si rodič může projít. Pravděpodobně ale došlo k záměně s generálem Hynkem Blaškem, který si touto příšernou zkušeností prošel a jehož syn zemřel v pouhých devíti letech. Petr Pavel se k fámám vyjádřil a veřejnost uklidnil s tím, že jeho dva synové jsou v pořádku. Syn Jan žije se svou rodinou v Čechách a Petr v Německu.

Petr Pavel Ukrajina, názory a postoje kandidáta na prezidenta

„Česká republika potřebuje prezidenta, který prosazuje, aby pravidla platila pro všechny stejně a sám v tom jde příkladem. Prezidenta, který dokáže dát této funkci respekt a lidem jistotu a klid.“ Takto se Pavel vyjádřil na Facebookovém profilu k jeho představě o prezidentovi ČR.

Jaký je generálův názor na současnou vládu?

Podle Pavlova vyjádření je rád za momentální vládu, a především je spokojený s jejím postojem k válce na Ukrajině. Vláda se také dobře snaží vyvažovat bezpečnostní kroky se sociálními kroky. Některé kroky však také odsuzuje. Tvrdí, že podpora lidí by měla být spíš progresivní ve vztahu k těm nejchudším příjmovým kategoriím a také není pro plošná opatření. Vláda je nyní v těžké situaci, která vyžaduje kroky, které se mnohým nebudou líbit. Předpokládá, že její popularita klesne. Předchozí vládu naopak silně odsuzuje, a dokonce se za mnohá opatření, která předchozí vláda dělala, stydí.

Pokud uspěje, jaký by chtěl být prezident?

Prezident by podle něj neměl zasahovat vládě do jejího vládnutí. Měl by například svolávat odborníky, poslouchat jejich názory a dávat na základě toho doporučení, k současným problémům by například odborníci mohly podle Pavla hodně přispět. Dále by měl nastolovat témata, která vláda či politické strany z různých důvodů ignorují. Prezident pak může tyto debaty moderovat a navrhovat řešení.

Generál Petr Pavel, MenT a Call of Duty

Generál Petr Pavel asi teď nemá moc na hry ani čas, ani myšlenky, ale přece jen se umí ve víru událostí kolem jeho kandidatury a voleb i pobavit. Do svého pořadu ho pozval jeden z nejznámějších českých youtuberů Jan Macák alias MenT, s nímž si vítěz prvního kola prezidentských voleb popovídal nejen o autech, ale také si s ním zahrál legendární střílečku Call of Duty:

Prezident Petr Pavel portrét, známky: Podobizny v deseti barevných provedeních

Ve středu 3. května představil prezident Petr Pavel svou poštovní známku a oficiální portrét. Podobizny budou v deseti barevných provedeních. Česká pošta začne známky prodávat od 7. června, a to za jednotkovou cenu 23 korun. V rámci první emise má být vytisknuto milion známek.

O focení prezidenta se na konci března postaral jeho tým ve spolupráci s Janou Jabůrkovou a Jiřím Turkem ze studia J3T. Barvy známek a portrétů mají odkazovat na krásy České republiky.

"Moje vize byla nemít žádný portrét a žádnou známku a pokud možno, tak se nezviditelňovat. Není to způsob prezentace, který by mi byl vlastní. Když jsem viděl odezvu ze strany veřejnosti, nejen filatelistů, kteří říkali, že je to tradice, ale začali se také ozývat i ti, například školy, kteří roky neměli žádný portrét na zdi, tak mi přišlo líto, že bych se k tomu měl postavit jen na základě vlastního přístupu. Proto jsem dal zelenou kreativnímu týmu, aby se toho chopil," sdělil prezident Pavel.

*️⃣Kdo je Petr Pavel?

Petr Pavel je Armádní generál ve výslužbě, bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky a bývalý předseda vojenského výboru NATO. Aktuálně je i kandidátem na prezidenta České republiky ve volbách v roce 2023.

*️⃣Stane se Petr Pavel prezidentem?

Petr Pavel je aktuálně jedním z největších favoritů na post prezidenta ČR ve volbách v lednu 2023. Kurz na jeho zvolení je aktuálně 2,25.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Karierista _komunista, to same jeho pani.

Konečně vnímatelná autorita. hodná naší země české

Citát z článku: "Petr Pavel nikdy nebyl spolupracovníkem Vojenské kontrarozvědky, ani jiné složky StB." To jsem já také nikdy nebyl, nebo jsem si to alespoň myslel. Ale po otevření archivů se informace o mě nevešly na jedno CD. Takže ani pan generál možná neví zda byl či nebyl. A jako rozvědčík bych se divil.

Super - je to muž na správném místě.

Básnička pro budoucího prezidenta Česlé republiky

Volali jsme "na Hrad Havla"!,
teď si přeji mít tam Pavla,
ať tuhle zprávu všude roznesou,
chcem prezidenta míti s noblesou,
tak píši, budu volit Vás,
a s Vámi věřit v lepší čas...

S pozdravem, úctou a vírou v lepší čas Jana (důchodkyné, 74 let, Hradec Králové)

Volit v prezidenských volbách v letošních roce nebudu skutečně vůbec ne,protože bývalé komuniste nebudu skutečnně vůbec volit,protože jsem měl za ně jenom skutečně polně zlé.Jenom sama buzerace,zakázy,omezování,trástické zbýtečné tresty a jiné bolševické metody všeobecně.

Dobrý den. O dětech tady píšete velmi málo a já si pamatuji jak v televizi pan Pavel prosil o nalezení svého malého syna. Bohužel se stalo to nejhorší. Píšete tady že si to lidi pletou. Já vím jistě že to byl pan Pavel co prosil a už v tu dobu se choval jak tvrdý voják a ne jako otec který přišel o syna. Nevím jestli si to někdo ještě vybaví ale já to mám v hlavě.

dobry den škoda ze neni danuše nerudova
❤👀

dobry den já hlasuji na petra pavla protoze babis krade promnin andreji neumiš to delat umi to delat petr pavel promin fakt

Každý může mít jiný názor na "komunistickou" minulost. Kdo z členů KSČ v 80 letech věřil v myšlenku komunismu? Málokdo. Konec konců pan Babiš má úplně stejnou komunistickou minulost. Ale to bych mu nevyčítal. Ale včerejším vystoupením se potvrdila jeho prolhanost. Jak mohl 7 letý kluk jako rozvědčík KGB vítat okupační vojska?
Takže než prolhaného slováka volím raději pana generála.

Chci být hrdý na svého prezidenta. Když Babiš rozkrádal tuto zem Petr Pavel nasazoval svůj život pro druhé. Proto volím Petra Pavla.

👎👎👎👎👎nenenene a NE!

Já ho vnímám taky jako kam vítr tam plášť

Petr Pavel a Přerov

Jste ve starobním duchodu/řečeno v debatě na Nově/ muž v 61 letech,v kolika letech chodí,,vojáci" Vašeho pracovního zařazení do důchodu,řekl jste, že od r.2018 jste ve vojenském a pak přešel do staribního.Děkuji.

fandím panu Petru Pavlovi ke zvolení hlavou státu ČR.

Kariérista který tam nemá co dělat s jeho minulostí je to drzost

Rád bych vám chtěl také trochu pomoci. Podrobněji při odpovědi.


Děkuji


Ten pán je kariérista a touží jen po funkcích. Volit ho nebudu.

Kdo psal ten text ??
"Má dceru Evu, kterou má jeho manželka z předchozího vztahu ???"
Tak snad NEMÁ dceru Evu, když ji má manželka z předchozího vztahu, že ?
Dcera Eva je dcerou úplně někoho jiného a někdo, kdo nezná základní rodinné poměry, by neměl psát jeho životopisy...

Zlí komunisté ho popletli.....

Tento pán nemá zábrany..

Agenta Pávka ne!!

JSEM SVOB. V ZÁLOZE ČSLA. PŘÍSAHU JSEM SLOŽIL PRO ČSLA A NIKDY BYCH NEPŘEVLÉKL KABÁT. KDYŽ UŽ NE Z JINÉHO DŮVODU, TAK Z TOHO, ŽE GEN. P.P. JE V MÝCH OČÍCH PŘEVLÉKAČ KABÁTŮ A Z TOHOTO DŮVODU HO NIKDY VOLIT NEBUDU.

Nedej bože, aby byl prezidentem, byla by to katastrofa

tak co sem se dočetl o Pavlovi, jeho minulosti by nemněl byt prezidentem , byl by PROZAPADNI jak tato vláda. Jeho minulost rychlá kariera komunista (že to byl omyl) jak omyl žadatel do KSČ musel mít dva ručitele kandidátka byla na dva roky pak dlouho sáhlí pohovor tím vším prošel ,byl veden agentem ,a ješte i pro cizí nejmenovaní stát. Pak přišel velký zvrat stal se zněj AM generál později i u slavné NATO tomu řikam tah na branu , ale to se o jeho žovopopise nedozvíte jen u jiních se vyštorra gdeco

Tak nám kandiduje pan generál Pavel Petr na funkci prezidenta.Při tom polovina národa by ho vzala a druhá polovina ne.Ono to snad souvisí s tím,že sám generál je osobnost rozpolcená.Pavel byl zřejmě dobrý za socialismu a podle hlášek a hodnocení se zasloužil o rozvět socialismu,protože celým svým jménem jej podporoval a rozvíjel a na druhé straně generál Petr už v závěru kariery zase tíhnul k západu,když dostal funkci v NATO.Takže národ neví co má teď dělat.Bude pan generál přínosem pro české občany a bude hájit jejich zájmy ,nebo bude přínosem jako prezident pro západní mocnosti a NATO ? Byl by to docela mladý prezident,že.Ale náš národ je postavený před dilema-co tedy uděláme? Občané by měli zvážit také, co by přinesl pan Babiš jako prezident.Toho Babiše zná většina národa z minulosti ,kdy byl předsedou vlády a tak si myslím,že bude mít hodně příznivců.Rozhodně však nebude sedět současné vládě ,která drží v ruce vysoké karty.Má k dizpozici všechna media,má k dizpozici všechny mocenské orgány.Pokud zůstane ,,šef" pětikolalice Rakušan ve funkci ,tak vyvine všechny síly k tomu,aby Babišovi zkazil všechno.Tím více funkci prezidenta.To by si vypěstoval svého protivníka.A to on nechce.Určitě vyvine iniciativu ,aby zase provedl něco podobného jako s Mlejnkem v souvislosti s kauzou REDL Ale jedno řešení se naskytuje-lepší Petr s Pavlem nebo Babiš,než Drahoš a jemu podobní jako Fišer atd atd...Takže : Babo raď!.

Nejdřív komouš pak funkcionář NATO,je pro současnou vládu,je spokojen s postojem k Ukrajině.Za mne-převlíkač kabátů a kolaborantská veš v kožichu našeho státu.