Životopis miliardáře Karla Janečka - ženy, rodina a majetek

Kdo je Karel Janeček? Jaké jsou jeho priority při kandidatuře na prezidenta ČR? Jaký je v soukromí a v čem je výstřední? Jaké projekty založil, financoval či vymyslel? Více o kandidátovi na prezidenta České republiky, Karlovi Janečkovi, se dozvíte v tomto článku.

PREZIDENT - PODNIKÁNÍ

Kandidát na prezidenta České republiky - Karel Janeček Foto: Michal Turek/MARFA/Profimedia

Karel Janeček a politika - kandidatura na prezidenta v roce 2023, Tohle jsme my

“Češi, Moravané a Slezané vždy vynikali svou vynalézavostí a nápaditostí. I dnes je řada našich firem úspěšná u nás i v zahraničí. Protože k nápaditosti přidali sebedůvěru. Nejsme zas tak malá země, jak s oblibou říkáme. Je nás 10,5 milionů a každý z nás má svůj unikátní životní příběh. Můžeme a měli bychom si věřit. Chtěl bych se jako prezident zasadit o to, aby Česká republika byla vnímaná jako sebevědomý stát s názorem. Jako silný a stabilní partner v mezinárodních institucích. Máme na to, abychom byli úspěšní, šťastní a spokojení. Víc věcí nás spojuje, než rozděluje. Pojďme do toho spolu! “ říká kandidát na prezidenta, Karel Janeček.

Kromě inovativního a sjednocujícího volebního systému D21 se Karel Janeček v politice zatím neangažoval. Nyní však přichází s kandidaturou na prezidenta v roce 2023 s jasnou vizí. Chce inspirovat, pozitivně motivovat, společně nacházet hodnoty, které by vedly k zlepšení kvality života občanů ČR. Jeho vize stojí na pěti pilířích, které se mezi voliče snaží dostat pomocí projektu Tohle jsme my.

  • Svobodná společnost
  • Vzdělávání a děti
  • Spravedlivý stát
  • Zdravý a aktivní život
  • Země pro 21. století

To jsou jeho priority, které si můžete podrobněji projít na internetové stránce kareljanecek.cz nebo tohlejsmemy.cz. Pro svou kandidaturu potřebuje Karel Janeček nasbírat 50 000 petičních podpisů voličů. Podpisový arch zveřejnil také na svých stránkách. Ten je nutné odeslat poštou či donést na jedno z petičních míst.

Kdo je ale Karel Janeček? Čtěte dál a dozvíte se více o tomto muži, který už za rok může být naším prezidentem.

Karel Janeček - životopis miliardáře s vysokým IQ, rodiče a studium

Karel Janeček se narodil 26. července 1973  v Plzni, kde strávil mládí. Jeho rodiče Alena a Karel Janečkovi tehdy netušili, jak velkou osobnost vychovávají. Už jako malý kluk ale vykazoval nadání, soustředění a vysokou inteligenci. Díky své píli úspěšně absolvoval Bradley University v americkém městě Peoria a získal tak titul MBA. V Čechách vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze a v americkém Pittsburghu získal titul Ph.D v oboru mathematical finance.

Ve školství zůstal i nadále, ačkoliv už ne jako student. Působil jako vědecko-výzkumný pracovník na Rakouské akademii věd a také přednášel na MFF UK v Praze. Později se stal členem vědecké rady Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické.

Karel Janeček - podnikání, firmy a majetek, RSJ Investments

Zájem o čísla a matematiku provází Karla Janečka od studijních let až do současnosti. Svůj první milion si vydělal už jako student v amerických kasinech. Díky znalostem matematiky a pravděpodobnosti byl schopen dlouhodobě porážet kasino ve hře blackjack. Vysloužil si tím zákaz vstupu do většiny kasin nejen v Las Vegas ale v celém USA. Hra blackjack je u nás známá také jako oko či jednadvacet. A právě ona číslovka je s Karlem Janečkem spjata neustále. Objevuje se i v názvech jeho firem a projektů:

  • Pilot21
  • Racing 21
  • Inkubátor UP21
  • CB21
  • volební metoda D21

Také své finance uložil do svěřenského fondu TRUST 21, pod kterým najdete další jednadvacítky: Byznys 21 s.r.o. a Fond 21 s.r.o. Část jeho majetku, který podle žebříčku Forbes 2019 čítá téměř 3 miliardy korun, je uložena ve společnosti RSJ Investments. Karel Janeček je spoluzakladatelem této společnosti a jeho podíl ve firmě je samozřejmě znovu 21 procent (přesněji 21,12 %). RSJ Investmenst se zabývá obchodem s cennými papíry. Už od začátku svého působení na burze se firmě skvěle daří díky algoritmům právě Karla Janečka.

Jako vizionář a fanoušek startupů má část svého majetku ve startupovém inkubátoru UP21, ve výrobě tyčinek z cvrččí mouky Sens a ve společnosti CB21 Pharma, která se zaměřuje na pěstování konopí ke zdravotním účelům. K jeho majetku se také řadí luxusní resort Zuri na Zanzibaru.

Karel Janeček - svatba, ženy a děti, Mariem Mhadhbi, Viktorie Janečková

Výstřednost Karla Janečka je všeobecně známá. K jeho výstřednostem určitě patří polygamie. Sám Janeček ale tvrdí, že není zastáncem mnohoženství, pouze uznává osobní svobodu a lidé by podle něj měli žít tak, jak sami chtějí. Přesto se Karel Janeček nebrání manželskému svazku, do kterého vstoupil už třikrát. Každým manželstvím získal navíc minimálně jednoho potomka. S první manželkou Michaelou má dvě dcery, Amálii a Viktorii. Druhá manželka, Mariem Mhadhbi z Tunisu, mu dala syna Karla Yanise.

Karel Janeček - manželka Lilia Khousnoutdinová

Vztah se svou současnou manželkou začal Karel ještě v době, kdy byl provdán za Mariem Mhadhbi. Ačkoliv se Mariem původně tvářila, že mnohoženství u Karla Janečka rozumí, nakonec došlo k rozvodu a Lilia Khousnoutdinova zaujala její místo. Svatba se konala 21.12. 2021 a své ano si pár měl říct ve 12:21. Jejich pouto působí stále velmi pevně a nepřestávají budit dojem zamilovaného páru. Lilia Khousnoutdinova porodila Karlovi Janečkovi dceru Isabelu a syna Karla. Jednadvacítka proudí v krvi celé rodiny, takže ani nejmladší syn Karel George Janeček nepřekvapil svým příchodem na svět, když se narodil v 1:21.

Děti Karla Janečka:

  • Amálie
  • Viktorie
  • Karel Yanis
  • Isabela
  • Karel George

Nadace Karla Janečka, Nadační fond proti korupci (NFPK) a další

Filantropie je nedílnou součástí života Karla Janečka i jeho manželky. Jejich společný projekt nese i jejich jména: Nadace Lilie & Karla Janečkových. Historie filantropie Karla Janečka sahá ale dál.

Už v roce 2009 založil Nadační fond Karla Janečka na podporu vědy a výzkumu. Původní zaměření této instituce byla matematika, ekonomie a medicína. V současnosti uděluje granty na vědecké projekty v oblasti fyziky, chemie, matematiky, medicíny a společenských věd. Fond byl později přejmenován na Nadační fond Neuron na podporu vědy.

Spolu se Stanislavem Bernardem a hercem Janem Krausem založil Karel Janeček Nadační fond proti korupci. Díky tomuto fondu se podařilo ukázat na řadu závažných kauz a korupčních afér.

V roce 2012 spustil další projekt s názvem Nadační fond pomoci, který pomáhá obětem podvodu, agrese a také iracionální byrokracie přes crowdfundingové sbírky na platformě Znesnáze21.

Následovala Nadace Karla Janečka, Institute H21, Science 21 a další projekty, jejichž společným prvkem je pomoc tam, kde je třeba. Jako filantrop se Karel Janeček ukázal také v reality show Milionář mezi námi, kde v utajení poznal práci dobrovolníků, a následně přispěl na dobrou věc statisícovými částkami.

Karel Janeček - volební systém D21, Český slavík 21 (Zlatý slavík) a kontroverzní projev

V roce 2021 vzal do rukou osud soutěže Zlatý slavík a podařilo se mu vrátit pořad na obrazovky. Ačkoliv byla cílem zejména podpora hudební scény u nás, svým projevem v soutěži Český slavík 21 vzbudil bouřlivé komentáře.

Do soutěže Český slavík přinesl nové hlasování s názvem D21 - Janečkova metoda, které by rád prosadil i v politice. Podstatou tohoto hlasování je efekt více hlasů. Každý volič má k dispozici více hlasů, než kolik je výherních pozic (či v politice volených mandátů). Kromě plusových hlasů je možné udělovat i záporný hlas, přičemž počet minusových hlasů je vždy maximálně polovina plusových hlasů. Pomocí této metody se dá rozpoznat i ta možnost, která je pro většinu nepřijatelná či rozporuplná.

Hlasování metodou D21 vyzkoušelo v roce 2016 město New York. U nás se v praxi ověřilo poprvé v Říčanech u Prahy při rozhodování městského participativního rozpočtu.

Karel Janeček - blog a rozhovor o očkování pobouřil veřejnost

Očkování proti koronaviru rozpoutalo bouřlivé diskuse mezi lidmi v životě, v médiích i na sociálních sítích. Karel Janeček ve svém blogu i ve vysílání Českého slavíka vystoupil s názorem, že očkování dětí by rozhodně nemělo být povinné. Svým vystupováním si vysloužil velkou kritiku z řad vědců i občanů ČR. Nadační fond Neuron, který Janeček před lety zakládal, s ním dokonce rozvázal spolupráci na základě Janečkova vyjádření k očkování. Svůj názor vysvětloval opakovaně v rozhovorech i na svém blogu a našel si i řadu příznivců.

Ať už je Karel Janeček kontroverzní osobnost, či není, jedno je jisté. Nebojí se stát si za svým a své názory podporuje fakty a širokými znalostmi. Nyní kandiduje na prezidenta České republiky a otázkou zůstává, jestli dokáže zvítězit nad ostatními kandidáty a dostat se až na hrad i přesto, že rok voleb neobsahuje číslo 21.

Karel Janeček - základní informace, wikipedie, kontakt

Jméno Ing. Karel Janeček, MBA, Ph.D.
Datum narození 26. července 1973
Rodina manželka Lilia, dcera Isabela a syn Karel George
z předchozích manželství děti Amálie, Viktorie a Karel Yanis
Internetové stránky kareljanecek.cz
Kontakt přes kontaktní formulář na internetových stránkách
Zájmy gymnastika
Nejlepší povahová vlastnost filantrop
Profil na wikipedia wikipedia/Karel_Janeček

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Karel Janeček dokázal a stále dokazuje logiku všeho, co potřebujeme k našemu životu. Já jsem přesvědčena o tom, že Karel Janeček je jedinečný, na správném místě.
Jako prezident dokáže mnoho správného.

Toho asi moc lidí volit nebude. Paroubek to je jiná třída !