Jak se mění cena uhlí ořech 2 v průběhu roku?

Sezónnost platí i u ceny uhlí ořech 2, které se využívá do automatických kotlů. V následujících řádcích se dozvíte, jaké faktory ovlivňují celkovou částku, kterou za vytápění zaplatíte.

Jak se mění cena uhlí ořech 2 v průběhu roku? Foto: Michael715 / Shutterstock.com

Letní cena uhlí ořech 2

Těžba hnědého a černého uhlí probíhá průběžně celý rok. Přes jarní a hlavně letní měsíce se připravují zásoby na topnou sezónu a cena uhlí ořech 2 je zpravidla nižší. To platí i v případě totožné frakce, ale v podobě černého uhlí se jménem hrášek. V letním období vyrubaná surovina lépe prosychá během přepravy, drcení a třídění. To je výhodou hlavně pro pytlovanou surovinu, protože je připravená rovnou k topení.

Jak se ceny uhlí mění se začátkem podzimu?

Chladné období má vliv nejen na prosychání hořlavé horniny. Ovlivňuje i konečnou částku, kterou zaplatíte. Když začne hlavní topná sezóna, ceny uhlí vzrostou. Hlavní vliv má zvýšená poptávka a občas nastane krátkodobý nedostatek. To vše může prodloužit dobu dodání. V chladných teplotách se hůře odpařuje voda, která je v hořlavé hornině přirozeně obsažena. Pokud se vám objeví v balení kondenzovaná kapalina, doneste si pár balení před topením do kotelny. Stačí jej otevřít a odpaří se.

Kdy je nejlepší doba na vytvoření zásob?

Pokud máte možnost zásoby uhlí uskladnit, je nejlepším obdobím pro nákup letní sezóna. Ceny uhlí ořech 2 jsou zpravidla na celoročním minimu, všeho je dostatek a vám se nákup finančně vyplatí. Také dodávka proběhne v krátké době. Až se zima zeptá, jak jste si zařídili teplo domova, budete skvěle připraveni.

Je lepší balené nebo sypané uhlí?

Dalším z faktorů, které ovlivní cenu uhlí ořech 2 je způsob zabalení. K dostání je doprava volně ložené hořlavé horniny na korbě auta. Druhým způsobem je nákup baleného uhlí uloženého na paletě. Sypaná surovina je levnější, ale pytlovaná přináší mnoho výhod. Mezi ně patří čistota, snadné přenášení, pohodlné skladování a minimální prašnost při přikládání.

Kde si pořídíte kvalitní uhlí?

Potřebujete si zakoupit pytlované uhlí pro automatické kotle? Před začátkem topné sezóny je cena uhlí ořech 2 příznivá a je vhodný čas pro nákup a uskladnění na zimu. Navštivte e-shop Optimtop.cz, kde naleznete také uhlí ořech 1, kostku a obě nejmenší frakce ořech 2 a hrášek. Doprava je po celé České republice zdarma.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rybáři během výlovu rybníka

Výlov rybníka tento víkend: Podívejte se na přehled akcí v ČR

Podívejte se, kde je výlov rybníka tento víkend. Přijďte ochutnat rybí speciality a dobré pivo, poklábosit s přáteli a užít si doprovodného...

Jarní únava

Jarní únava: Jak se projevuje, jaké jsou příčiny a co nám proti ní pomůže

Jarní období je charakteristické delšími slunečnými dny, v rámci kterých se příroda probouzí k plnému životu. 🌞Paradoxně se však velká část...

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic 2024 – datum, zákaz ohňů, tradice

Pálení čarodějnic je za dveřmi. Od pondělí však platí zákaz rozdělávání ohně. Přečtěte si, kde se bez něj letos budete muset obejít.