Liftor z Plzně – české polohovací stoly pro gamery

Bolesti zad a krku. Ztuhlost celého těla. Zvýšený krevní tlak. Nedostatečné soustředění. To jsou nejčastější problémy, které způsobuje sedavý styl života. Typicky se vina za mnoho prosezených hodin každý den shazuje na sedavé zaměstnání, ale faktem je, že mnoho lidí sedí dlouhé hodiny u počítače také doma. Platí to i pro gamery, kteří rádi tráví svůj volný čas ve virtuálním světě. Pokud mezi ně patříte a chtěli byste hrát svou oblíbenou hru bez reálných negativních následků pro své tělo, vyplatí se vám pořídit polohovací stůl. Praktické vybavení moderních kanceláří je dostupné i ve speciálním provedení pro hráče. Díky české značce Liftor.

Polohovací stůl Liftor Foto: Liftor

Herní stoly od Liftoru

Herní stoly Liftor, stejně jako polohovací stoly do kanceláře této značky nabízí možnost nastavení výšky stolu tak, abyste se mohli při hraní či práci ke stolu i postavit a tím předejít následkům spojeným s častým mnohahodinovým sezením. Polohovací stoly navíc umožňují nastavit si pracovní desku do té správné výšky pro pohodlnější hraní i při sezení, což ocení zejména hráči s vyšší postavou, kteří se nebudou muset krčit jako u pevného stolu se standardní výškou.

Pro herní stoly od Liftoru je charakteristický specifický tvar pracovní desky Gaming Pro, dodávané v černé barvě. Díky tomu bude design stolu ladit s ostatním hráčským vybavením, jež se vyznačuje výrazným vzhledem. Design stolu pak můžete udělat ještě poutavější, když na něj dáte herní podložku určenou přímo na desku Gaming Pro. Podložka odpovídá tvaru desky, kterou celou zakryje. Rovněž u podložky je dominantní černá barva, ale má červený okraj a jejím středem se přes celou šířku stolu probíjí červenobílý motiv blesku. Je vyrobená z textilu a PUR pěny – tato kombinace je jednak příjemná na dotek a jednak usnadňuje a zpřesňuje pohyb myši, čímž dává základ pro zlepšení herních výkonů. Pokud jde o nohy hráčského stolu, na výběr máte ze všech typů nohou s elektrickým pohonem, které Liftor nabízí. Byla by přece škoda, aby měl stůl pro hráče manuální ovládání s klikou pro nastavení výšky.

Jak vybrat polohovací stůl?

Ať už vás zaujal speciální stůl pro hráče, nebo se vám více líbí klasický kancelářský stůl, při jejich výběru můžete postupovat prakticky stejně. Jak vybrat polohovací stůl, aby vám co nejvíce vyhovoval?

U kancelářských stolů Liftor se v první řadě musíte rozhodnout, zda zvolíte elektricky nastavitelný stůl, nebo stůl s manuálním ovládáním, u něhož se výška upravuje pomocí otáčení kliky. U herních stolů je výběr z několika druhů nohou s elektrickým pohonem daný. Používání stolů s elektromotorem je samozřejmě příjemnější, modely s vyspělejším ovládáním si dokonce dokážou zapamatovat oblíbenou výšku pro práci vestoje a vsedě. Oproti stolům s klikou jsou však o něco dražší a vyžadují připojení do zásuvky.

Důležitým parametrem je rozsah výškového nastavení stolu. Většinou se pohybuje v rozmezí zhruba 70–120 cm, což by mělo vyhovovat lidem s výškou 165–195 cm. Lidé s nižší, nebo naopak vyšší postavou by měli volit polohovací stůl s větším rozsahem. Každý centimetr navíc je znát. Když jsme u čísel, nezapomeňte porovnat nosnost stolů, které vás zaujaly. Stoly s vyšší nosností můžete více zatížit a celkově jsou stabilnější a bytelnější. Ty nejpevnější polohovací stoly do kanceláře, domácí pracovny nebo dětského pokoje snesou zátěž přes 120 kg.

Při výběru kancelářského stolu Liftor se dále zaměřte na jeho desku, u herních stolů je deska určená. Pracovní deska musí být dostatečně široká a hluboká, aby se vám na ni vešlo všechno, co potřebujete – monitor, klávesnice, reproduktory, lampa, zásobník na dokumenty, případně notebook. Dále si můžete vybrat tloušťku desky a její dekor.

U hráčských i kancelářských polohovacích stolů oceníte praktické příslušenství, které vám čas strávený u stolu ještě více zpříjemní. Pro stoly Liftor jsou dostupné například držáky s otočným VESA uchycením pro jeden či dva monitory, organizéry kabelů, uzamykatelné kovové šuplíky, zásuvkové kontejnery nebo otočné držáky stolních počítačů pro snadný přístup ke konektorům na jejich zadní straně.

O Liftoru

Za výrobou polohovacích stolů Liftor stojí trojice podnikatelů – Ondřej Jírovec, Pavel Petr a Vašek Ortinský. Založili ji sice teprve nedávno, v roce 2019, ale celý projekt evidentně vzali za správný konec. Díky vysoké kvalitě a funkčnosti si polohovací stoly Liftor již vydobyly své místo také na Slovensku, v Polsku a Německu. Prohlédnout a vyzkoušet si je můžete v několika coworkingových centrech v České republice, truhlárně v Dobřanech u Plzně nebo showroomu v Praze.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost