Vémola znovu v hledáčku policie. Kolik mu hrozí let?

Na veřejnost pronikly zprávy o tom, že Karlos Vémola je předmětem vyšetřování policie. Proč se o něho kriminálka zajímá a co mu hrozí?

Karlos Vémola má spoustu exotických zvířat Foto: Karlos Vémola

Karlos Vémola a trable s policií: Co mu hrozí za chov exotických zvířat?

Zdá se, že Karlos Vémola řeší další průšvih v podobě oplétaček se zákonem. Nejde o nic jiného než jeho vášeň pro chov exotických zvířat. Celá kauza začala už minulý rok, kdy do Vémolandu vtrhla celní správa, od níž si prý teď kriminální policie případ přebrala. „Případ po prověřování celní správa předala do vyšetřování Policii ČR,“ řekla TN.cz její mluvčí Martina Kaňková. Do věci se dle dostupných informací vložila nymburská policie, ačkoli zatím není jasné proč.

Vémola je údajně stíhaný konkrétně ve věci neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami. Není tajemstvím, že Terminátor si ve svém sídle hýčká nejedno exotické zvíře – kromě jiného krokodýly, tygry, lvy, ale také žraloky.

Policie však v každém případě momentálně nemůže podat veřejnosti bližší informace. „V dané věci mohu v tuto chvíli sdělit pouze to, že se případem zabýváme, ale v této fázi nemůžeme být bohužel konkrétnější. Informace sdělíme v okamžiku, kdy nám to okolnosti řízení dovolí,“ vyjádřila se pro TN.cz mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Pokud by vyšetřování dopadlo ve Vémolův neprospěch, přinejmenším by mu byla zvířata pravděpodobně odebrána a měl by tak zákaz chovu, v tom horším případě mu hrozí až tři roky vězení.

Koncem minulého roku, po nečekané razii celní policie, Karlos Vémola neúnavně vinil z udání Patrika Kincla – svého soka v boji –, s nímž ho čeká v květnu odveta v kleci, a fanoušci MMA a Oktagonu, kteří se už zápasu nemůžou dočkat, teď tají dech, jestli se vůbec uskuteční.

Karlos se svou sbírkou exotických zvířat rád pochlubí:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný jako moderátor Oktagonu

Ondřej Novotný životopis: Oktagon, Survivor, manželka a děti

Ondřeje Novotného má většina z nás spojeného s bojovými sporty a organizací Oktagon. Kdo je Ondřej Novotný a co dělá, když zrovna...

Gérard Depardieu čelí dalším obviněním

Gérard Depardieu se prý dopouštěl sexuálního obtěžování na place

Není to poprvé, co Gerard Depardieu čelí obvinění ze sexuálního obtěžování. Tentokrát se však ozvalo hned několik žen. Z čeho přesně ho...

Donald Trump u soudu

Trump uplácel jako divý, teď čelí obžalobě. Jak se k obvinění staví?

Donald Trump si včera vyslechl obžalobu, podle níž si v roce 2016 zaplatil mlčení tří lidí a tím ovlivnil tehdejší politické dění. Jak si...