Nejlepší české letní festivaly: Program, kapely, datum

Je tu léto a tento rok nám konečně přináší oblíbené letní festivaly, které se v minulých dvou letech kvůli koronavirové pandemii nemohly odehrávat. Jaké festivaly nám letošek nabízí?

MASTERS OF ROCK - BRUTAL ASSAULT - COLOURS OF OSTRAVA - LET IT ROLL

Festival Colours of Ostrava má každý rok velkou návštěvnost Foto: ADOLF HORSINKA / MAFRA / Profimedia

Letní festivaly v Česku 2022 : Kde se konají a na co se můžete těšit?

Rok 2022 s sebou přináší nabité léto plné nejen hudebních festivalů pro každého. Ať už posloucháte pop, rock, dnb nebo máte raději něco tvrdšího jako například metal či punk, určitě se najde letos festival právě pro vás. Nezapomnělo se ani na milovníky klasické české hudby. Zde se dozvíte všechny důležité informace, které potřebujete pro letošní festivalové léto vědět.

  • Vysočina Fest
  • Masters of Rock
  • Mighty Sounds
  • Colours of Ostrava
  • České hrady
  • Sázavafest
  • Benátská! s Impulsem
  • Překonávání gravitace
  • Let It Roll
  • Brutal Assault
  • Mácháč
  • Rock for Churchill

Vysočina Fest 2022 informace, datum a vstupenky

Vysočina Fest patří k jedním z největších multižánrových festivalů u nás. Bude se konat od čtvrtka 7.7.2022 do soboty 9.7.2022 diváci se mohou těšit například na Chinaski, Wanastowi Vjecy, Mirai, MIG 21, Horkýže Slíže, Vypsaná Fixa a další. Třídenní vstupenku pořídíte za cenu 1700 Kč.

Masters of Rock 2022 program, kapely, datum a cena lístků

Největší rock-metalová událost v České republice, pořádaná ve Vizovicích u Zlína proběhla naposledy v roce 2019, kdy na festival dorazilo víc než 20 000 nadšenců. Následně bylo kvůli koronavirové pandemii několik ročníků odloženo. Po třech letech se fanoušci konečně dočkají dalšího ročníku, který se koná 7.7.2022 až 10.7.2022.

Vstupenky zakoupené na předchozí událost Masters of Rock z ročníků 2020 a 2021 zůstávají v platnosti i pro rok 2022. Cena letošních lístků byla opět necelých 2 tisíce korun. Aktuálně jsou všechny vstupenky beznadějně vyprodané. Vystoupí zde například Judast Priest, Nightwish, Sepultura a mnoho dalších.

Mighty Sounds 2022 harmonogram, vstupenky

Festival Mighty Sounds je už několik let tradičně zaměřen převážně na hudební žánry jako punk, ska, hardcore, reggae, rock´n´roll a další. Pořádán je v areálu táborského letiště Čapův dvůr. V roce 2022 se bude Mighty Sounds konat v termínu 8. až 10. července. Fanoušci se můžou těšit na Dropkick Murphys, Social Distortion, Royal Republic a další. Kompletní harmonogram a program jednotlivých koncertů naleznete na oficiálním webu. Vstupenky jsou stále k dispozici za cenu 2500 Kč na celý festival.

Colours of Ostrava 2022 program

Jeden z nejoblíbenějších a největších českých festivalů – Colours of Ostrava – bude letos probíhat od 13. do 16. července 2022 v industriálním areálu Dolních Vítkovic. Vystoupí zde známé kapely, mezi které patří Twenty One Pilots, The Killers, Kings of Convenience nebo například DJ Martin Garrix. Na návštěvníky, jako každý ročník, čeká i bohatý doprovodný program. Vstupenky zakoupené na přeložené ročníky 2020 a 2021 zůstávají v platnosti i na rok 2022.

České hrady 2022 informace, datum a místa konání

Hrady CZ je letní kulturní festival, který se koná na významných českých a moravských historických památkách. V ceně jedné vstupenky je zahrnut nejen vstup na festival, ale také prohlídka stálých expozic hradů. Festival je také zaměřen na rozvoj turistického ruchu a zviditelnění krásných historických památek v regionech.Letos se můžou návštěvníci těšit na plnohodnotný ročník, který v roce 2022 proběhne v následujících termínech:

  • Točník – Žebrák (Středočeský kraj): 15.–16. července 2022
  • Kunětická hora (Pardubický kraj): 22.–23. července 2022
  • Švihov (Plzeňský kraj): 29.–30. července 2022
  • Rožmberk nad Vltavou (Jihočeský kraj): 5.–6. srpna 2022
  • Veveří (Jihomoravský kraj): 12.–13. srpna 2022
  • Hradec nad Moravicí (Moravskoslezský kraj): 19.–20. srpna 2022
  • Bouzov (Olomoucký kraj): 26.–27. srpna 2022
  • Bezděz (Liberecký kraj): 2.–3. září 2022

Vystoupí například Chinaski, Mirai, Rybičky 48, UDG, Xindl X, Tomáš Klus nebo Mig 21 a další.

Sázavafest 2022 kapely a info

Sázavafest je multižánrový oblíbený festival, jehož první ročník se konal před více jak 20 lety, v roce 2001. Letos se bude konat na zámku ve Světlé nad Sázavou od 21. do 23. července a vystoupí na něm například Marek Ztracený, Lucie, Ben Cristovao, Nico Santos, Tomáš Klus a další.

Benátská! s Impulsem

Festival Benátská s Impulsem patří ke klasice mezi českými festivaly. Jako mnoho festivalů se také přesunul na letošní léto. Proběhne v termínu od 28. až 31. července 2022. Vstupenky zakoupené na předešlé odložené ročníky zůstávají v platnosti.Je nabitý velkými českými a slovenskými interprety – například Chinaski, Olympic, Pavol Habera & Team, Vypsaná fixa, Žlutý pes, Divokej Bill a další.

Překonávání gravitace

Festival Překonání gravitace je největší hudebně adrenalinový festival tohoto formátu v České republice. Uskuteční se v sobotu 30. července 2022 na Výstavišti Kroměříž.Vystoupí Přední čeští i slovenští interpreti jako Majk Spirit, Mikolas Josef, Marpo & Trouble Gang, Sima nebo Rest. Diváci se mohou těšit na Libora Podmola a další jezdce BMX, MTB i FMX. Vystoupí například i nejsilnější muž světa Jiří Tkadlčík nebo s motorshow kaskadér Adam „Special“ Peschel.

Brutal Assault 2022 datum a kapely

Brutal Assault je hudební festival zaměřený na heavy metal, konající se každoročně v Josefově nedaleko Jaroměře od roku 2007. Brutal Assault je mezi předními evropskými festivaly svého žánru. V minulém ročníku, v roce 2019 měl festival 23 tisíc návštěvníků. Letos se festival koná 9. až 13. srpna 2022, opět v pevnosti Josefov. Na návštěvníky čekají například kapely Cannibal Corpse, As I Lay Dying, Mercyful Fate, Jinjer, Venom a další. Na pěti pódiích se během pěti dnů představí okolo 150 kapel.

Mácháč festival 2022 line up a kapely

Mácháč festival je jeden z největších a nejstarších OpenAir festivalů v České republice. První ročník se konal již v roce 1999. Festival se každoročně koná jako dvoudenní akce na pláži Klůček, na břehu Máchova jezera, ve městě Doksy. Letošní jubilejní ročník se uskuteční od 19. do 20. srpna 2022. Mezi hlavní účinkující patří Afrojack a Paul Kalkbrenner, dále vystoupí například Blastoyz, Chocolate Puma, Joris Voorn a další. Vstupenky z loňského roku, který neproběhl kvůli pandemii, zůstávají v platnosti.

Let It Roll 2022 drum and bass festival v Milovicích

Největší drum and bassový festival na světě – Let It Roll - se jako letní open air festival pořádá od roku 2008. Festival se už od začátku odlišoval od jiných festivalů originálním designem pódií, jejichž vzhled se pravidelně obměňuje a dokresluje tak unikátní atmosféru festivalu.V roce 2022 proběhne od 4. do 6. srpna tradičně v Milovicích na letišti. Vystoupí mnoho interpretů, mezi nejznámějšími jsou australští Pendulum.

Rock for Churchill

Rock for Churchill je hudební festival, který se každoročně koná v přírodním areálu Myslivna v severočeském městečku Vroutek. Není žánrově omezen, vystupují na něm hudebníci spadající do žánrů rock, pop, reggae, ska, hip hop i techno. Tento ročník bude poslední a bude probíhat 26. a 27. srpna 2022. Vystoupí například GusGus, Asian Dub Foundation, Dub FX a české klasiky Tata Bojs nebo Vypsaná Fixa. Vstupenky zakoupené na minulé odložené ročníky jsou v platnosti i letos.

Zakoupit je lze v předprodeji, ale budou i na místě.Až na příští rokMezinárodní hiphopový festival se do roku 2019 každým rokem konal koncem srpna v Hradci Králové, v areálu Festivalparku. Jedná se o jeden z největších hiphopových festivalů v Evropě a ročně ho navštívilo okolo 20 000 lidí. Letos se bohužel festival z finančních důvodů nemohl uskutečnit a fanoušci si musí počkat o rok déle, festival by měl probíhat 17. až 19. srpna 2023.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost