Jiřina Bohdalová je opět plná elánu, dokonce ji čeká svatba

Legendární česká herečka Jiřina Bohdalová, která v květnu oslaví již dvaadevadesáté narozeniny, je po vleklých zdravotních problémech opět plná elánu a radosti ze života. Důkazem je její přítomnost na několika společenských událostech a také plánovaná svatba.

Jiřina Bohdalová Foto: Profimedia

Zrušila divadelní sezónu

V posledních měsících se život s jednou z našich nejpopulárnějších hereček rozhodně nemazlil. Kromě zlomeného obratle se musela potýkat také s těžkým průběhem chřipky. Z těchto důvodů nakonec skončila v nemocnici na kapačkách. Nutno připomenout, že již několik let trpí také rozedmou plic.

Na základě všech těchto potíží doporučili lékaři Bohdalové řádnou rekonvalescenci. Herečka si rady lékařů vzala k srdci a raději zrušila svoji divadelní sezónu. Momentálně dle vlastních slov nabírá síly a daří se jí každým dnem lépe.

Oslava Vondráčkové a rozlučka Zemana

O tom, že se Jiřině Bohdalové opět vrací životní síla, svědčí její účast na oslavě 20. výročí svatby zpěvačky Heleny Vondráčkové a jejího manžela Martina Michala. "Oslavu našeho dvacátého jubilea jsme si s našimi nejbližšími přáteli nádherně užili! Těšila jsem se, že se jak Jiřinka, tak i Martin, po zdravotních problémech cítili dobře. Měla jsem obrovskou radost jak z krásných dárků, tak i úžasných kytic," uvedla na svém facebooku Helena Vondráčková.

Ještě před touto akcí se Jiřina Bohdalová zúčastnila rozlučkového večírku končícího prezidenta Miloše Zemana, kterému za pár dní skončí mandát. Zeman v minulosti herečce udělil medaili Za zásluhy a také Řád bílého lva I. třídy.

Legendární filmy Ucho či Světáci, ve kterých zazářila Jiřina Bohdalová, si můžete užít na platformě Voyo, kde najdete také širokou škálu dalších filmů a seriálů.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Nejznámější filmy s Jiřinou Bohdalovou
Film Režisér Rok vzniku
Bílá paní Zdeněk Podskalský st. 1965
Světáci Zdeněk Podskalský st. 1969
"Čtyři vraždy stačí, drahoušku" Oldřich Lipský 1970
Ucho Karel Kachyňa 1970
Pěnička a Paraplíčko Jiří Sequens st. 1970
Lucie, postrach ulice Jindřich Polák 1983
Smích se lepí na paty Hynek Bočan 1986
Co takhle svatba, princi? Jiří Adamec 1986
Nesmrtelná teta Zdeněk Zelenka 1993
Fany Karel Kachyňa 1995
Pták ohnivák Václav Vorlíček 1997
Rebelové Filip Renč 2001
Klec Jiří Strach 2019

Hurá na svatbu

Držitelka dvou Českých lvů za hlavní role ve filmech Nesmrtelná teta a Fany se během letošního roku může těšit na další šťastnou událost. Její vnuk Vojta se totiž po sedmiletém vztahu rozhodl požádat svoji přítelkyni Helenu o ruku a babička Jiřina se již podílí na přípravách veselky. "Snoubenku mám prověřenou, všechno je v pořádku," sděluje Bohdalová.

Samotné zásnuby se nesly v originálním duchu. Vojta svoji vyvolenou pozval do kina, které si pro tuto mimořádnou chvíli rezervoval. Postaral se o to, aby tam byli pouze oni dva. Maminka Simona Stašová, babička Jiřina Bohdalová a dalších zhruba čtyřicet příbuzných a známých zatím tajně čekali na balkoně.

Poté Helenu přivedl k plátnu, kde byly připraveny červené balónky a srdce vysypané z lístků růží. Vojta následně romanticky poklekl a vyjádřil se. Odpověď zněla pochopitelně ano a málokdo se v tu chvíli ubránil slzám dojetí.

Nejznámější seriály s Jiřinou Bohdalovou
Seriál Režisér Rok vzniku
Chalupáři František Filip 1975
Létající Čestmír Václav Vorlíček 1983
Cirkus Humberto František Filip 1988
Přítelkyně z domu smutku Hynek Bočan 1992
O zvířatech a lidech Hynek Bočan 1994
Ach, ty vraždy! Zdeněk Zelenka 2010
Divadelní angažmá Jiřiny Bohdalové
Divadlo ABC
Městská divadla pražská
Divadlo na Vinohradech
Divadlo Na Jezerce

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pavla Vitázková

Herečka Pavla Vitázková se po 16 letech bude rozvádět, s manželem má dvě dcery

Není všechno zlato, co se třpytí. Asi tak by se dala popsat nečekaná zpráva o plánovaném rozvodu herečky Pavly Vitázkové se slovenským...

Bruce Willis je vážně nemocný

Bruce Willis trpí frontotemporální demencí: Kariéru ukončil už vloni

Slavný hollywoodský herec Bruce Willis trpí frontotemporální demencí. Zprávu o této kruté diagnóze oznámila jeho rodina prostřednictvím...

Matthew Perry

Matthew Perry: Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih - kniha a zpověď na Voyo

Známe ho jako poťouchlého a sarkastického Chandlera, nikdo ale dlouho netušil, co jeho představitel Matthew Perry prožívá. Jak přišel ke...