Hodně budeš někde, aneb Výklad budoucnosti podle Jolandy

Věštkyně Jolanda už bohužel není mezi živými, ale její legendární hlášky nám stále ještě spouští bezprostřední záchvaty smíchu. A jak se říká, smích prodlužuje život. Pojďme se podívat na to, kdo vlastně byla slavná věštkyně Jolanda, a jaké jsou její nejlepší hlášky!

Věštkyně JolandaTOP 20 hlášek
Vlasta PlamínekGambrinus reklama

Hodně budeš někde, aneb Výklad budoucnosti podle Jolandy Foto: YouTube

Cikánka Jolanda: vědma, věštkyně, kartářka

Věra Neméthová (Jolanda) – téměř kultovní romka, jejíž hlášky zná celá Česká republika, se narodila v roce 1964 v Českých Budějovicích a zemřela ve věku 55 let v Děčíně. Proslavila se online výkladem karet na EZO TV a specifickým vyjadřováním i slovníkem, ze kterého šla nejednomu hlava kolem. Spousta jejích hlášek se natolik uchytila, že se staly součástí běžné konverzace.

Generátor náhodných slov

I tímto slovním spojením byly popisovány Jolandiny věštby, kde slovní skladba rozhodně nepostrádala nádech tajemna. Pod legendárním "Hodně budeš někde!" se dá představit opravdu ledacos. Údajně za to mohlo to, že čeština nebyla jejím mateřským jazykem a komunikovala zejména v romštině. To však omlouvá podání, ale nikoliv samotný obsah, který Jolanda generovala, kdo ví z čeho.

Jolandy nejlepší hlášky, hláškomat a app

Podívejte se na seznam těch nejlepších Jolandiných hlášek, které vás rozhodně dostanou do kolen. Vznikl i tzv. hláškomat nebo mobilní aplikace, které Jolandiny hlášky vypouštěly ještě náhodněji než samotná Jolanda. Představte si, že položíte vážně myšlenou otázku, a odpovědí vám bude některá z těchto bájných věšteb:

1. Hodně budeš někde.
2. Vidím velký špatný.
3. Ale ze sraček můžete vytáhnout se.
4. Nepřepínejte kanela.
5. Odejdeš tam, kde žiješ.
6. Vy máte... nemáte nic.
7. Neustále ste truhlila.
8. Můžete položit jednu a odpovím vám tři.
9. Jáj bože můj, hoď tam tu sůl na někoho, tam z okna!
10. A skutečnost je osud.
11. Hodně si trpěl a hodně si hladoval.
12. Hodně vysoko míříš!
13. Já ráda vařím, ano, protože je to na mně vidět.
14. Kdybych mohla, tak udělám hodně Jolandy ze sebe.
15. Nečekejte, až vyhasnete.
16. Nejezdím támhle na Moarolku.
17. Protože tady vidím boží oko.
18. Tak cejtí temnotu.
19. Vás velice postihne velká dědičnost.
20. Zamíchám na vás váš osud.

Smrt Jolandy

Ačkoliv se někde můžete dočíst, že její smrt byla záhadná, zdroje tvrdí, že zemřela na těžký zápal plic, na který nezabrala antibiotika. V nemocnici potom následoval kolaps, několik dní v umělém spánku a selhání srdce. Jolanda zemřela 17. ledna 2020.

Jolanda vs. Vlastík Plamínek: wikipedie, věk, štěně

Další kontroverzní osobou, která byla často spojována právě s Jolandou, je Vlasta Plamínek (Vlastimil Brůček, narozen 1961) –  věštec, herec, umělec, numerolog a léčitel. Proslavil se jako moderátor v televizích EZO TV a Barrandov i svými hudebními majstrštyky s názvy Štěně, Chobotnice nebo Zebra. Dřív pracoval také jako vlakvedoucí, optik nebo novinář. Jen málokdy ho uvidíte bez bubínku. Na YouTube najdete různé mixy videí Jolandy a Plamínka. Sama Jolanda o něm však řekla, že je to "šašek vyfetovanej toluenem".

YouTube: Jolanda věští Gambrinusu

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bruce Willis

Zjistěte vše o Bruce Willisovi a jeho nevyléčitelné nemoci

Zjistěte vše o jednom z nejoblíbenějších herců. Jaký je vlastně Bruce Willis a jak se projevuje jeho nevyléčitelná nemoc?

Sexy britský zpěvák Harry Styles vás naučí poslouchat pop

Sexy britský zpěvák Harry Styles vás naučí poslouchat pop

Tohohle týpka s neodolatelným úsměvem, bezprostřední povahou a skvělým hlasem miluje celý svět! Jaké je tajemství jeho kouzla?

Jak říkat penisu a vagině? Máme pro vás ty nejlepší přezdívky

Jak říkat penisu a vagině? Máme pro vás ty nejlepší názvy

Máte občas problém najít vhodné pojmenování pro intimní partie a raději používáte označení „tam dole“? Podívejte se na naši inspiraci!