Herec a komik Adam Sandler: Filmy, rodina, jmění

Jak se z Adama Sandlera stala hollywoodská megastar? Kolik dnes inkasuje za hlavní roli ve filmech, nad kterými spousta diváků kroutí očima, ale ještě více lidí je miluje?

Osobní a pracovní život (přehled)
Jmění a honoráře
Filmy

Herec a komik Adam Sandler: Filmy, rodina, jmění Foto: Profimedia

Adam Sandler: Rodina, děti, náboženství, net worth

Přestože jeho humor i herecké kvality mnozí zatracují, Adam Sandler je jednou z nejvýraznějších a nejlépe placených osobností amerického filmu. Má totiž své jedinečné kouzlo, kterým omámí davy a jeho hvězda tak září nehledě na zcela prvoplánový humor a objektivně podprůměrnou kvalitu většiny jeho filmů.

Adam Sandler je především komik, což zjistil už během studií na univerzitě v New Yorku (New York University). Tehdy vystupoval jako stand-up komik v klubech a kampusech. Zanedlouho se dostal do televize – již ve dvaadvaceti letech měl vlastní one man show na stanici MTV.

Stále více se tak dostával do povědomí veřejnosti, což urychlilo účinkování v kultovním pořadu Saturday Night Live (mezi lety 1991–1995), kde vystupovali známí komici jako Andy Kaufman nebo třeba Ben Stiller. Skeče z této doby jsou jakýmsi předobrazem jeho pozdějších filmových postav i stylu humoru.

Od roku 2003 je ženatý s herečkou Jacqueline Sandlerovou (rozenou Titoneovou), která konvertovala k Sandlerovu náboženství, judaismu. Jejich dvě dcery se jmenují Sadie (nar. 2006) a Sunny (nar. 2008) a často se objevují v Sandlerových filmech.

Adam Sandler
Rok narození (věk): 09.09.1966 (57 let)
Profese: Herec, komik, scenárista, filmový producent a muzikant
Náboženství: Judaismus
Děti: Sadie a Sunny
Manželka: Jacqueline Sandlerová-Titoneová
Jmění: 440 milionů dolarů (současný odhad)
Bydliště: Los Angeles

Jmění Adama Sandlera (net worth)

Adam Sandler je mimo jiné znám jako jeden z nejvíce přeplácených hollywoodských herců. K roku 2020 bylo odhadované čisté jmění Adama Sandlera 420 milionů dolarů, což v přepočtu činí více než 9,5 miliardy korun. Jeho honorář za jednu roli se obvykle pohybuje mezi 20 až 30 miliony dolary.

Sandler však není "jen" hercem, ale často se na filmech podílí i z pozice producenta. Jeho výdělky z jednoho filmu jsou tak daleko větší. Kromě svého honoráře totiž pobírá i procenta z hrubého zisku. Například film Kurz sebeovládání z roku 2023 mu vynesl gigantických 60 milionů dolarů (cca 1,4 miliardy korun podle aktuálního kurzu).

Sandlerovy filmy dohromady vydělaly více než 2 miliardy dolarů, přičemž dosud nejvýdělečnějším filmem s tržbami 528 milionů dolarů je animák Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená, kde daboval hlavní postavu.

Adam Sandler také disponuje celým portfoliem nemovitostí v odhadované hodnotě 60 milionů dolarů. Vlastní luxusní nemovitosti v Kalifornii, v New Yorku, na Havaji, na Long Islandu a v Manchesteru ve státě New Hampshire.

Adam Sandler a filmy

Cestu k pohádkovému bohatství a filmovému výsluní si Sandler musel poctivě vyšlapat. Na počátku stála spousta podřadných rolí ve špatných filmech, které dávno zmizely v propadlišti filmových dějin. Před kamerami se objevoval již od konce 80. let, přičemž pozornost producentů a dalších tvůrců si získal až komedií Billy Madison (1995), kde ztvárnil hlavní roli a podílel se i na scénáři.

Od té doby Sandler postupně začíná vytvářet vlastní filmy podle svého vkusu a především stylu humoru. Většinu filmů, kde hraje hlavní roli, rovněž produkuje a bývá i spoluautorem scénáře. Výrazně se tak podílí na výsledné podobě filmů, které už dnes spadají do vlastního subžánru. Ostatně, asi každý někdy slyšel výraz „Sandlerovka“.

Přestože se divákům nejvíce ukazuje v bláznivých komediích často pokleslých kvalit, nejednou dokázal, že je skutečně kvalitním hercem, který dokáže bravurně ztvárnit i vážné charakterní role.

Zmiňme například oceňovanou romantickou komedii Opilí láskou (2002), kde si zahrál hlavní roli neurotické nesmělého obchodníka. V roce 2019 také skvěle ztvárnil pro něho nezvyklou roli židovského klenotníka, kterému se dluhy lepí na paty, v originálním thrilleru Drahokam (dostupný na Netflixu).

sipka Mohl by vás také zajímat článek o miliardáři Richardu Chaldovi

Adam Sandler – nejlepší komedie (+hodnocení na ČSFD)

Film Hodnocení na ČSFD
Trestná lavice 75%
50x a stále poprvé 73%
Zkus mě rozesmát 72%
Zohan: Krycí jméno kadeřník 62%
Klik – život na dálkové ovládání 68%
Opilí láskou 67%
Meyerowitzovic historky (nový výběr)
66%
Kurz sebeovládání 65%
Píseň pro nevěstu 55%

Adam Sandler – komedie na Netflixu

V roce 2014 Sandler podepsal s Netflixem exkluzivní smlouvu na výrobu filmů v hodnotě stovek milionů dolarů. Přestože se setkaly se smíšenými kritikami, patří k nejsledovanějším filmům na této platformě – od svého vzniku nasbíraly více než 500 milionů hodin streamování.

Níže uvádíme přehled všech filmů s Adamem Sandlerem dostupných na Netflixu:

  • Vražda na Jachtě
  • Vražda v Paříži
  • Dovolená za trest
  • Životní trefa
  • Šest směšných
  • Můj otec je šílenec
  • Když si Chuck bral Harryho
  • Trestná lavice
  • 50x a stále poprvé
  • Reparát
  • Hubieho Haloween
  • Zohan: Krycí jméno kadeřník
  • Náhodný milionář

Adam Sandler ve filmu Spaceman / Kosmonaut z Čech

Po sérii pochybných komedií přichází osvěžení v podobě zcela unikátní role v adaptaci českého sci-fi románu Kosmonaut z Čech, který přistane na Netflixu 1. března 2024. Málokoho by asi napadlo obsadit Sandlera do role kosmonauta, navíc ve filmu, který není žádnou parodií, nýbrž seriózně laděným dobrodružným sci-fi dramatem.

Román spisovatele Jaroslava Kalfaře vypráví příběh českého kosmonauta, který jako jediný člen kosmické rakety letí prozkoumat podivný oblak mezi Zemí a Venuší. Při cestě zjistí, že s ním v raketě cestuje mimozemský pavouk…

Nakolik se filmová adaptace bude držet své předlohy se necháme překvapit, každopádně zvučná jména slibují zajímavou podívanou. Vedle Adama Sandlera si ve filmu zahrála například herečka Carey Mulligan či Paul Dano. O režii se postaral Johan Renck, který má na svém kontě například minisérii Černobyl z produkce HBO.

Více o filmu Kosmonaut z Čech si přečtěte tady.

Adam Sandler a Jennifer Aniston (filmy)

Adam Sandler a Jennifer Aniston nejsou jen herečtí kolegové, ale i blízcí přátelé. V bulvárních médiích se v minulém roce objevila velká novinka – Adam posílá Jennifer každý rok na Den matek květiny! Znovu se tak otevřelo téma problémů s plodností, o kterých tato slavná herečka veřejně promluvila teprve v roce 2022.

Mezi lety 2000 a 2005 byla Jennifer Aniston totiž provdaná za Brada Pitta a všichni očekávali, že se stanou rodiči. K tomu však nedošlo. Ani z dalšího vztahu s hercem Justinem Therouxem nevzešlo žádné potomstvo, a Jennifer musela navíc čelit nejrůznějším spekulacím.

Květiny od Adama Sandlera jsou jakousi útěchou za odepřené mateřství i připomínkou skvělých přátel, kterými je obklopena. Společně jim to klape i na place před filmovými kamerami. V roce 2011 slavili úspěch s romantickou komedií Zkus mě rozesmát. Znovu se po letech sešli při natáčení filmů Vražda na jachtě (2019) a Vražda v Paříži (2023), které jsou ke zhlédnutí na Netflixu.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Survivor Česko a Slovensko 2024

Nová řada Survivor 2024 online na Voyo i v TV Nova zdarma

Přečtěte si nejnovější informace o celosvětově proslulé reality show Survivor, která nyní běží na obrazovkách Voyo a TV Nova. Co se dělo...

Charismatická zpěvačka LP našla svou partnerku v Čechách

Charismatická zpěvačka LP našla svou partnerku v Čechách

Kdybychom vám pustili její hit "Lost on you" zaručeně ho budete znát. Ale znáte také i samotnou LP, jejímuž kouzlu podlehla i známá česká...

Aleš Bejr – životopis: Kdo je psychopat Bejr?

Aleš Bejr – životopis: Kdo je Psychopat Bejr?

Aleš Bejr alias Psychopat Bejr je nejen známý youtuber a kulturista 🏋️‍♂️, ale také kontroverzní postava z Clash of the Stars.