Gérard Depardieu se prý dopouštěl sexuálního obtěžování na place

Není to poprvé, co Gerard Depardieu čelí obvinění ze sexuálního obtěžování. Tentokrát se však ozvalo hned několik žen. Z čeho přesně ho viní? A podaly na něj trestní oznámení?

Gérard Depardieu čelí dalším obviněním Foto: Profimedia

Francouzský herec Gérard Depardieu čelí dalším obviněním

Server Mediapart informoval o hromadném obvinění, kterému čelí Gérard Depardieu a za nímž stojí celkem třináct žen. Konkrétně se měl herec (známý třeba jako zavalitý dobrák z filmů Asterix a Obelix) provinit nejen nevhodnými poznámkami a lascivním chováním, ale dokonce osaháváním, kterého se podle svědectví postižených žen domáhal mnohdy i agresivně.

To všechno měly ženy zažívat během natáčení s francouzským hercem, který mezi lety 2004–2022 konstantně zneužíval svého postavení a vůči kolegyním se projevoval přinejmenším nevhodně – mělo jít nejen o herečky, ale také maskérky, kostymérky, komparzistky a další ženy ze štábu. Podle všeho se obtěžování odehrávalo například během natáčení životopisného dramatu Dumas nebo komedie Big House.

Zpravodajský server BBC také zveřejnil komentář jedné z žen, které bylo v době spolupráce s Depardieu pouhých sedmnáct let„Nechali ho (Depardieu), aby mi přede všemi osahával prsa,“ pronesla rozčarovaně, když popisovala atmosféru na place, kde před hercovým chováním všichni zavírali oči – některým jeho počínání dokonce připadalo vtipné.

I podle dalších svědectví bylo očividně hercovo chování tolerováno, a když si některá z žen přišla stěžovat, obvykle se nad tím mávlo rukou s tím, že „takový je prostě Gérard“ a většina jeho obscénnosti zlehčovala a nazývala je „škádlením“.

Žádná z třinácti žen sice nepodala oficiálně trestní oznámení, podle serveru Mediapart však tři z nich svědčí v již probíhajícím procesu – podobným obviněním totiž nečelí herec ani zdaleka poprvé – probíhající soud však řeší nejen obtěžování, ale dokonce znásilnění, jehož se měl dopustit v roce 2018 na dceři svých přátel, mladičké Charlotte Arnouldové.

Sám Gérard Depardieu veškerá obvinění – jak ta týkající se znásilnění, tak ta aktuální týkající se obtěžování – odmítá a stojí si za tím, že je nevinný.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ektor a Rytmus

Ektor: životopis jedné z nejkontroverznějších postav českého rapu

Český rapper Ektor nedávno vydal dlouho očekávané album Detektor III. Přečtěte si o jedné z nejkontroverznějších postav české rapové scény.

Eva Burešová

Eva Burešová životopis: od Talentu až po ZOO

Eva Burešová dnes hraje hlavní role v nejsledovanějších seriálech, kariéru ale začínala účastí v talentové soutěži. Jak vypadala Evina...

Jaromír Soukup a Agáta Hanychová

Jaromír Soukup životopis: podnikání, majetek, partnerky

Známe ho především jako mediálního magnáta, bez jehož tváře už si nedokážeme TV Barrandov představit. Kdo je Jaromír Soukup, jaké má...