Dcera narkomanky Katky válí na TikToku. Jak se Tereze vede?

Dcera nejslavnější české narkomanky Katky Bradáčové promluvila o tom, co ji čeká a co ji motivuje k natáčení videí na TikToku. Jak se dnes již skoro dospělá Tereza vyrovnává s osudem své matky?

Katka Bradáčová a Helena Třeštíková Foto: iDNES.cz / Profimedia

Tereza Bradáčová: Chce lidem dodat sílu

V dokumentu Heleny Třeštíkové jsme mohli sledovat, jak se Katce, narkomance, závislé v podstatě celý život na heroinu, narodila dcera.

Tehdy se skoro zdálo, že těhotenství a potažmo mateřství pomůžou Katce překonat závislost a že konečně společně se svou dcerou Terezkou zakusí krásu běžného života. To se ale nepovedlo, a tak Tereza vyrůstala bez matky.

„Podcenila jsem to... Vyšla jsem, byla jsem v absťáku a vůbec jsem nebyla čistá. A ta psychika, jedno s druhým. Nezvládla jsem to prostě v tom kojeňáku,“ vysvětluje Katka v dokumentu, proč svou dceru po pouhých deseti dnech opustila. „Dá se říct, že jsem ji opustila, asi se to tak dá nazvat...“ dodala tehdy smutně Katka.

Úspěšná TikTokerka Tereza – co plánuje do budoucna?

Dnes je Tereze patnáct let a už tuší, jak chce se svým životem naložit. Ačkoli nijak zvlášť netouží sdílet své pocity (nejen ohledně matky) s veřejností, prozradila pro Expres své plány do budoucna a vysvětlila, co ji motivuje k aktivitě na sociální síti TikTok: „... chci do světa posílat lásku a sílu těm, kteří to mají podobné jako já, nebo těm, kteří to potřebují,“ popsala Tereza své pohnutky. Videa sdílí pravidelně, a tak ji sleduje už přes sedm tisíc followerů.

Kromě toho se Tereza chystá na střední školu a vedle toho pečuje o babičku a stará se o zvířata.

Tereza prohlásila, že si pro sebe přeje poklidný život a naznačila, že osud její maminky na tom nic nemění: „To, jakou mám biologickou maminku, mě velmi mrzí. Já ale nejsem ona a ani nikdy nebudu.“ Nutno však podotknout, že po mamince rozhodně zdědila krásu. Posuďte sami.

Terezino dětství – nejdřív kojeňák, poté život s babičkou

Terezka vyrůstala u své babičky, a ačkoli se její matka pokusila několikrát závislost porazit, nepodařilo se jí to. Její boj s tvrdými drogami je zaznamenaný v časosběrném dokumentu Heleny Třeštíkové, která s Bradáčovou začala dokument Katka (v současné době ke zhlédnutí na Netflixu) natáčet už v roce 1996. Tehdy bylo Katce pouhých devatenáct let a i ona sama byla plná nadějí do budoucna.

Když bylo Terezce deset, chvíli ve vzduchu visela možnost, že by Katka svou dceru za určitých podmínek získala do péče. Její matka, Terezina babička, tehdy bojovala s nemocí, která jí bránila se o Terezku starat na sto procent. Katce se ale nepodařilo vymanit ze života na ulici a hlavně ze závislosti na heroinu, a tak ani tento pokus o návrat do normálního života a k dceři nevyšel.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dominik Feri u soudu

Kauza Feri: Kdo je Dominik Feri a jak probíhá jeho soud?

V současné chvíli sledujeme proces s bývalým politikem a influencerem Dominikem Ferim, obviněným ze znásilnění a jednoho pokusu. Jak...

Bruce Willis je vážně nemocný

Bruce Willis trpí frontotemporální demencí: Kariéru ukončil už vloni

Slavný hollywoodský herec Bruce Willis trpí frontotemporální demencí. Zprávu o této kruté diagnóze oznámila jeho rodina prostřednictvím...

Josef Laufer

Herec Josef Laufer je stále v umělém spánku. Jaký je jeho aktuální stav?

Herec, zpěvák, scenárista a režisér Josef Laufer je už třetím rokem v umělém spánku a jeho kolegové jsou zdrceni. Jaká jsou umělcova...