Superfinále florbalu v O2 areně: Kde uvidíte rozhodující zápasy živě?

Florbalový svátek roku je opět tady. Již v neděli 16. dubna se v O2 areně koná BigBoard Superfinále 2023, v rámci kterého se rozhodne, které týmy v soutěži mužů a žen získají mistrovský titul. V našem článku se dozvíte, kde můžete napínavé finálové souboje sledovat a také přes jaké sítě lze pořídit lístky přímo na zápasy.

Superfinále florbal Foto: Petr Eret/ MAFRA/ Profimedia

BigBoard Superfinále 2023 florbal: Bohatý program zahrnuje i vizuální show

Florbalové Superfinále přináší každým rokem skvělou atmosféru a letos tomu nebude jinak. Na co všechno se diváci v O2 areně mohou těšit? Již v 10:30 začíná Finále Subterra Cupu dívek, ve kterém změří síly Slovanské gymnázium Olomouc a Gymnázium Česká. Následovat bude v 11:45 Finále Subterra Cupu chlapců mezi Obchodní akademií Kubelíkova a Gymnáziem Josefa Božka.

Ve 14 hodin začne první stěžejní bod celého dne v podobě Superfinále Extraligy žen. V letošním ročníku uvidí diváci ostravské derby mezi 1. SC TEMPISH Vítkovice a FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Od 17 hodin pak nastane vrchol celého dne. V Superfinále Livesport Superligy se o mistrovský pohár utkají Tatran Střešovice  a 1. SC TEMPISH Vítkovice.

VSAĎTE SI NA FLORBALOVÉ SUPERFINÁLE PO SNADNÉ REGISTRACI S BONUSEM

Samotné zápasy však nebudou zdaleka jediným lákadlem bohatého programu. Divákům bude umožněna prohlídka celé O2 areny, v rámci které mohou navštívit stánky s občerstvením či suvenýry. Na místě se bude konat také veletrh florbalových značek. Zájemci si tedy budou moci vyzkoušet novinky v oblasti florbalového vybavení. V neposlední řadě se mohou účastníci nedělní akce zapojit do soutěže o hodnotné ceny.

Zaregistruj se online a vsaď si u Tipsportu

KOMPLETNÍ PROGRAM BIGBOARD SUPERFINÁLE 2023
10:00 Otevření O2 areny
10:30 Finále Subterra Cup - dívky
11:45 Finále Subterra Cup - chlapci
14:00 Superfinále Extraligy žen (Vítkovice - Ostrava)
17:00 Superfinále Livesport Superligy (Střešovice - Vítkovice)

Superfinále florbal lístky: Kde koupit vstupenky?

O rozhodující zápasy nejvyšších českých florbalových soutěží je každoročně velký zájem. V loňském roce sledovalo premiérový titul ostravských dívek 7 923 fanoušků, triumf hráčů Mladé Boleslavi v Livesport Superlize potom 10 865 diváků.

Jestliže chcete i vy zažít elektrizující atmosféru florbalového Superfinále, není nic jednoduššího než si zakoupit vstupenky prostřednictvím sítě Ticketportal. Nejlepší místa jsou již v tuto chvíli sice vyprodaná, k dispozici je však stále dost lístků v cenové kategorii za 290 a 390 korun.

Florbalové Superfinále historie: Počátky florbalu v Česku

Historicky první ročník nejvyšší florbalové soutěže mužů i žen proběhl v České republice v sezóně 1993/94. Zaměříme-li se na kategorii mužů, zjistíme, že mezi tuzemskou elitou nechyběly od prvního ročníku do dnešních dnů pouze čtyři týmy. Jedná se o Tatran Střešovice, Vítkovice, Chodov a Ostravu.

Největším počtem titulů se může pyšnit Tatran Střešovice, který jich dosud nasbíral 16, na druhém místě jsou v tomto kontextu Vítkovice se 7 tituly, třetí potom Mladá Boleslav se 3 mistrovskými poháry.

V ženské nejvyšší soutěži získaly dosud nejvíce titulů florbalistky Tigers Start98 (dříve Tigers Jižní Město), které vyhrály osmkrát. Hráčky Vítkovic slavily titul šestkrát, stejně jako Liberec.

Superfinále florbal O2 arena: Jedenáctý ročník výjimečné show

Současný formát, kdy se finálové zápasy hrají na jeden vítězný zápas, zažijí čeští fanoušci letos pojedenácté. Poprvé se tato unikátní akce konala v O2 areně v roce 2012. Tehdy opanovaly ženské finále hráčky Herbadent SJM Praha 11 (dnešní Tigers Start98), ve finále mužů pak zvítězily Střešovice.

Finálový zápas žen sledovalo 5 097 diváků, mužské finále potom  7 877 fanoušků. V pražské O2 areně se konalo i dalších pět následujících ročníků Superfinále. V letech 2018 a 2019 se naše největší florbalová akce přesunula do Ostravar Arény v Ostravě. Sezóna 2020 zůstala bohužel kvůli pandemii koronaviru nedohrána a o rok později se muselo Superfinále konat s omezenou diváckou kapacitou. Zápasy se tehdy odehrály v pražské UNYP Areně.

V loňském roce se však florbalový svět dostal opět do "starých dobrých" pořádků a Superfinále se znovu vrátilo do O2 areny, kde se kromě samotných zápasů slavilo i 30. výročí Českého florbalu.

Nejvíce diváků navštívilo Superfinále v roce 2016, kdy triumf mužů z Chodova vidělo 12 144 lidí a výhru vítkovických žen 11 043 fanoušků.

FLORBALOVÍ MISTŘI ČR V POSLEDNÍCH 10 LETECH
ROK MUŽI ŽENY
2012/13 1. SC WOOW Vítkovice Herbadent SJM Praha 11
2013/14 1. SC WOOW Vítkovice 1. SC WOOW Vítkovice
2014/15 Tatran Omlux Střešovice TJ JM FAT PIPE Chodov
2015/16 FAT PIPE Florbal Chodov 1. SC Vítkovice Oxdog
2016/17 FAT PIPE Florbal Chodov TIGERS FK Jižní Město
2017/18 Technology Florbal MB 1. FC TEMPISH Vítkovice
2018/19 1. FC TEMPISH Vítkovice 1. FC TEMPISH Vítkovice
2019/20 - -
2020/21 Předvýběr.CZ Florbal MB 1. FC TEMPISH Vítkovice
2021/22 Předvýběr.CZ Florbal MB FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

BigBoard Superfinále 2022: Triumf Mladé Boleslavi a Ostravy

V loňském Superfinále slavili vítězství v Livesport Superlize florbalisté týmu Předvýběr.CZ Florbal MB, když dokázali zvítězit nad Tatranem Střešovice 2:1 v prodloužení. Jednalo se o nejnižší počet branek, který v dosavadních Superfinále padl.

Extraligu žen ovládlo družstvo FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, které dokázalo přehrát hráčky Chodova 4:2.

Superfinále florbal 2023 pohár: Kdo se stane letošním mistrem?

Již v neděli večer budeme znát nové mistry České republiky ve florbale. I když v Extralize žen se může jednat o staronového mistra. Ve finále se totiž utkají obhájkyně titulu z týmu FBC ČPP Bystroň Group Ostrava proti městským rivalkám z Vítkovic.

Základní část soutěže vyhrály Vítkovice, které na své cestě do finálového zápasu postupně odstranily Bulldogs Brno (4:0 na zápasy) a Střešovice (4:1 na zápasy).

Florbalistky Ostravy skončily v základní části na čtvrtém místě. Před nedělním Superfinále nejprve vyřadily Olomouc (4:0 na zápasy) a následně Chodov (4:1 na zápasy).

Rozhodující zápas sezóny začíná ve 14 hodin. A jak tipuje výsledek utkání bývalá hráčka Chodova a Bohemians Zuzana Svobodová, která v současné době hájí barvy extraligového Jičína? "Vzhledem k průběhu sezóny si myslím, že si to pohlídají Vítkovice, které mají zkušenější hráčky. Zkusím tipnout výsledek 5:2," odhaduje zkušená extraligová florbalistka.

V posledním utkání Livesport Superligy mužů poměří síly florbalisté Vítkovic a Tatranu Střešovice. Finále tak odpovídá výsledkům po základní části, kterou vyhrály Střešovice právě před Vítkovicemi.

Tatran Střešovice postoupil do finále přes Královské Vinohrady (4:0 na zápasy) a Mladou Boleslav (4:2 na zápasy). Vítkovice si nejprve poradily s Black Angels (4:0 na zápasy) a poté vyřadily Bohemians (4:2 na zápasy).

Redakce WebŽivě.cz oslovila hráče obou rivalů s následujícími otázkami. V čem vidíte největší sílu soupeře? Co na něj podle vás bude platit?

Nejprve odpovídal vítkovický kapitán Marek Matejčík. "Hlavní síla Tatranu je určitě souhra první formace. Dále bych zde zařadil dravost a sebevědomí celého týmu. Věříme, že si prosadíme vlastní styl hry a také věřím, že budeme silní v koncovce," popisuje.

Druhým našim respondentem byl útočník Tatranu Střešovice David Šimek. "Hlavní síla soupeře je určitě v jeho protiútocích. Budeme si muset dávat pozor na zbytečné ztráty ve středním pásmu. Další sílu Vítkovic vidím v četnosti střelby a tlaku do brány, kdy už v semifinále proti Bohemians ukázaly, že v tom jsou silní.

Musíme věřit naší hře. To bude cesta k úspěchu. Pokud budeme trpěliví a budeme pokračovat v tom, co umíme a co jsme hráli celou sezónu, tak to bude hezký zápas," řekl pro WebŽivě.cz.

BigBoard Superfinále online: Kde sledovat rozhodující zápasy živě?

Nejdůležitětší zápasy florbalové sezóny můžete sledovat v přímých přenosech na programu ČT sport. Livestream bude dostupný také na platformě ČT sport Plus. Superfinále pak můžete sledovat také po jednoduché registraci na TV Tipsport.

Finále žen začíná v neděli 16. dubna ve 14:00, mužské potom v 17:00.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Atmosféra derby S má vždy grády

Kd sledovat SPARTA vs. SLAVIA live stream zdarma

Obrovsky očekávané derby Sparta vs. Slavia ⚡ si nemůže nechat ujít žádný fotbalový fanoušek. ⏩ Podívejte se, kdy a kde se podívat na utkání...

Extraliga ledního hokeje

Tipsport extraliga play off: Pravidla, termíny a kde sledovat

Nejvyšší česká hokejová soutěž přepíná do play-off módu. Podívejte se, co všechno potřebujete vědět o vyřazovací části hokejové extraligy.

Lionel Messi a Neymar Jr.

Liga mistrů 2022/23: Kde sledovat vyřazovací fázi milionářské soutěže?

Nejprestižnější fotbalová soutěž planety Liga mistrů již zná oba finalisty.✨ V našem článku vám poradíme, kde můžete rozhodující zápas...