Kde sledovat hokej Česko vs Rakousko na MS 2022 online?

Po úvodní výhře nad Británií a prohře se Švédskem se čeští hokejisté na Mistrovství světa 2022 postaví hráčům Rakouska. Do utkání nastupujeme jako jasní favorité, naše sousedy ale není radno podceňovat. Přečtěte si aktuality z obou táborů i to, kde úterní hokejový duel sledovat zdarma online.

Česko - Rakousko Aktuality z CZ týmu Živý přenos
Rakouský tým
Statistiky Vzájemné zápasy

Český národní tým na MS v hokeji 2022: Sledujte zápas Česko vs Rakousko živě v online live streamu
Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Česko - Rakousko: Mistrovství světa v hokeji 2022 live online

Po jednodenním odpočinku se český národní tým na MS v hokeji 2022 v Tampere vrací na led, aby sehrál utkání Česko - Rakousko. Půjde o třetí zápas našich hokejových lvů na šampionátu, po úvodních vystoupeních máme na kontě jednu výhru i jednu porážku.

Podle všech předpokladů by se tato bilance měla rozšířit o další vítězství, do duelu s Rakušany vstupujeme jako jasní favorité. Potvrdí Češi tuto roli, prosadí se konečně hvězdné posily z NHL? Nenechte si ujít přímý přenos, který startuje v úterý 17. 5. v 15:20 - sledujte Česko vs Rakousko v online live streamu ZDARMA ZDE.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokej Česko Rakousko dnes: Na MS se možná představí i Kempný

Sotva se Washington rozloučil s 1. kolem Stanley Cupu, už českou veřejností rezonovala zpráva, že naši reprezentaci na mistrovství světa v hokeji posílí zámořský krajánek Michal Kempný. K týmu se účastník dvou světových šampionátů připojil v pondělí, o jeho nasazení rozhodnou trenéři těsně před zápasem s Rakouskem.

Vloni kariéru řízného beka zbrzdila operace kyčle, letos vítěz play-off NHL pendloval mezi hlavní soutěží a záložním celkem v AHL. Přesto by jeho přítomnost měla pomoci vyztužit české obranné valy, které v úvodních duelech bohužel nebyly nepropustné. V nominaci Kempný nahrazuje extraligového Davida Musila.

Hertl, Vrána a spol. Prodají dnes Češi živě své hokejové umění?

Stávající zámořské posily bohužel zatím zaostávají za očekáváním. Že hvězdní útočníci Tomáš Hertl a Jakub Vrána budou po dvou zápasech bez gólu i bez bodu, že nuly u důležitých statistických údajů budou svítit i u lídra defenzivy Filipa Hronka? S něčím takovým řada fanoušků nepočítala.

Zápas s Rakouskem ale představuje ideální příležitost, jak nervozitu setřást a diváky u sledování přímého přenosu konečně potěšit nějakou vydařenou akcí. Jen duo Hertl/Vrána, které startuje ve druhém útoku, v letošním ročníku NHL soupeřům nasázelo 43 gólů.

Česko na mistrovství 2022 táhnou Červenka a Blümel

Zatímco druhá formace přešlapuje na místě, ta první na šampionátu ve Finsku září. Veterán Roman Červenka po třetím hracím dni vedl kanadské bodování mistrovství s šesti zápisy (0+6). Kapitánovy učebnicové pasy zase ve velkém proměňoval teprve 21letý Matěj Blümel, s třemi přesnými zásahy lídr tabulky střelců.

Tato lajna, kterou jako centr vede vítěz Stanley Cupu David Krejčí (1+2), v úvodních duelech snesla ta nejpřísnější měřítka. Je ale potěšující, že produktivita se až na výjimku v podobě druhého útoku vrství mezi všemi řadami. Kromě Blümela s Krejčím už se na šampionátu trefili:

  • David Jiříček
  • Jakub Flek
  • Jiří Černoch
  • Tomáš Kundrátek

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokej 2022 Česko: Na mistrovství se vystřídali tři brankáři, kdo bude chytat proti Rakousku?

Odpověď na tuto otázku se česká hokejová obec – a zřejmě i samotní maskovaní muži – dozví až nedlouho před startem utkání s Rakouskem. Jisté je, že za úvodních 120 minut MS v hokeji 2022 se do hry zapojili všichni tři brankáři českého týmu.

A bohužel se jako zřejmé jeví, že Lukáš Dostál v nejbližších dnech další nepřidá. Kvůli zranění musel navštívit nemocnici a jeho další setrvání na šampionátu je v ohrožení. Právě on si přitom z našich gólmanů zatím vedl nejlépe:

  • Lukáš Dostál (21 let) v zápase s Velkou Británií pochytal 17 z 18 střel
  • Karel Vejmelka (25 let) od Švédů z taktéž 18 střel inkasoval 4x a v 29. minutě střídal
  • Marek Langhamer (27 let) ve zbytku utkání kryl 15 z 16 švédských pokusů

MS hokej live stream: Jak sledovat Rakousko - Česko živě, na mobilu?

Stejně jako všechny další zápasy Mistrovství světa v hokeji 2022, i utkání Česko vs Rakousko můžete ve čtvrtek sledovat živě a bez reklam v online livestreamu na Fortuna TV.

Podmínkou ke sledování je rychlá online registrace, za jejíž dokončení získáváte bonus 300 Kč zdarma i 200% bonus k vkladu. Při hokejových online live streamech se takto můžete bavit nejen jejich sledováním, všechna utkání doprovází pestrá nabídka kurzových sázek.

Zápas Česka a Rakouska samozřejmě živě vysílá i televizní stanice TV ČT Sport (již od 15:00), případně její online platforma ČT sport Plus. V případě výpadku online streamu České televize je to ale právě Fortuna TV, která poslouží jako vhodná alternativa. Hokej můžete sledovat i na mobilu či tabletu díky oceňované mobilní aplikaci. Dobře se bavte, hokej Česko - Rakousko sledujte od 15:20.

Soupiska Rakouska na Mistrovství světa v hokeji 2022 - sestava, výsledky, hráči

Rakousko, nadcházející soupeř České republiky v základní skupině B, už na MS v hokeji 2022 odehrálo dvě utkání. Ani v jednom nezklamali, ba dokonce vydřeli cenný bod.

  • Rakousko vs Švédsko - 1:3
  • Rakousko vs USA - 2:3 po prodloužení

V úvodním zápase se Švédskem byli Rakušané favorizovanému soupeři dlouho vyrovnaným partnerem. V dalším mači s USA dokonce naši sousedé krátce po polovině vedli 2:0 a silný americký výběr srovnal až 11 minut před koncem, aby následně dokonal obrat v prodloužení. V tabulce skupiny B Rakousku po dvou duelech patří 6. příčka s 1 bodem a skóre 3:6.

Jednou z ústředních postav rakouského výběru je teprve 18letý mladík Marco Kasper, jenž je podobně jako Čech David Jiříček nebo Slovák Juraj Slafkovský v prognózách řazen do 1. kola nadcházejícího draftu NHL.

Vycházející hvězda rakouského hokeje se v jednom týmu potkává se zkušenými borci jako Thomas Raffl či Manuel Ganahl, v brance se proti Američanům v nejlepším světle předvedl 26letý David Kickert (39 střel, 36 zákroků). Jak se můžete podívat ve statistikách níže, jsou to právě výkony gólmanů, které zatím Rakušany ve Finsku drží nad vodou.

CZE vs AUT - statistiky, srovnání týmů

Česko vs Rakousko na MS v hokeji 2022 - statistiky týmů
Česko Rakousko
Body 3 1
Skóre 8:6 3:6
Úspěšnost střelby 14,55 % 8,33 %
Úspěšnost přesilovek 33,33 % 0,00 %
Ubráněná oslabení 75,00 % 85,71 %
Úspěšnost brankářů 88,46 % 91,18 %
Trestné minuty 20 16

Hokej Česko dnes: Vzájemné zápasy Rakouska a ČR na MS v hokeji

Zápas Česka s Rakouskem se na MS 2022 původně ani neměl uskutečnit. Naši jižní sousedé byli totiž na šampionát nominováni až dodatečně, po vyřazení Ruska a Běloruska kvůli invazi na Ukrajinu. V elitní skupině tak Rakousko hraje poprvé od roku 2019, kdy na mistrovství v Bratislavě obsadilo 16. příčku a sestoupilo.

Ačkoli v dávné hokejové historii Rakušané na mistrovství vybojovali dvě medaile (bronz v letech 1931 a 1947), v novodobých dějinách Rakousko na svůj velký hokejový úspěch teprve čeká. Ve vzájemných zápasech na MS samostatné Česko Rakousko porazilo osmkrát v řadě. Pod zatím poslední demolici 8:0 v Bratislavě 2019 se gólově podepsali i Dominik Simon či Jakub Vrána, kteří budou hrát i dnes.

S Rakušany jsme se třikrát utkali i v rámci přípravy na MS v hokeji 2022. Na začátku dubna jsme během Euro Hockey Challenge zvítězili 5:1 a 4:1, následně ještě naši hokejisté přidali vítězství 4:1 na domácích Českých hokejových hrách. Jak asi duel Česko vs Rakousko dopadne dnes? Online live stream sledujte od 15:20 ZDE.

MS v hokeji - vzájemné zápasy CZE a AUT
Rok Zápas Výsledek
1995 CZE vs AUT, zákl. skupina 5:2
1999 CZE vs AUT, zákl. skupina 7:0
2003 CZE vs AUT, zákl. skupina 8:1
2004 CZE vs AUT, osmifinále 2:0
2007 CZE vs AUT, zákl. skupina 6:1
2015 CZE vs AUT, zákl. skupina 4:0
2018 CZE vs AUT, zákl. skupina 4:3
2019 CZE vs AUT, zákl. skupina 8:0
2022 CZE vs AUT, zákl. skupina sledujte zde

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace

MS v hokeji 2022: Kde sledovat živé přenosy online? Livestreamy

Národní sportovní svátek právě začíná – Mistrovství světa v hokeji 2022, které se letos konají 13. až 29 května ve Finsku. Podle Českého...

Srovnání internetových televizí vám pomůže vybrat si tu nejlepší!

Srovnání nejlepších internetových televizí online

Která internetová televize je nejlepší? Kolik zaplatíte měsíčně za TV přes internet? Co je to IPTV? Odpovědi na tyto a další otázky najdete...

Šampion David Kozma

MMA živě: Kde sledovat Oktagon live stream zdarma i PPV - návod

MMA zápasy největší tuzemské organizace Oktagon✔️ patří mezi naprostý TOP tohoto sportu. V článku se dozvíte, kde se na to podívat v přímém...