Kde sledovat čtvrtfinále Česko - Německo na MS v hokeji 2022?

Zápas o vše. To je čtvrtfinále MS v hokeji 2022, které hokejisté Česka sehrají s Německem. Vítěz si zahraje na šampionátu ve Finsku zahraje o medaile a i díky historické bilanci věříme, že postoupí Češi. V článku se ale dozvíte, že soupeře není radno podceňovat – a také vám prozradíme, kdy a kde důležitý zápas sledovat živě.

Roman Červenka, kapitán českého týmu na MS v hokeji 2022, vede ČR do čtvrtfinále Česko vs Německo
Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Live stream MS v hokeji 2022: Čtvrtfinále Česko - Německo dnes živě online

Na titulní fotografii vidíte Romana Červenku, jenž může v pozici kapitána dovést ČR k první medaili z mistrovství světa v ledním hokeji po deseti letech. K tomu je ovšem třeba bezpodmínečně splnit nejbližší cíl: zvítězit ve čtvrtfinále Česko vs Německo. Vyřazovací část začíná a vstupenku mezi čtyři nejlepší celky turnaje může získat jen jeden tým.

Bude to ten český? Ačkoli v základní skupině si lépe vedli Němci, naši hokejoví lvi do zápasu vstupují jako favorité. Nenechte si ujít nejdůležitější zápas tohoto jara, který se v Helsinkách uskuteční ve čtvrtek 26. května od 15:20 - online live stream ČR vs Německo sledujte zdarma ZDE.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokej Česko dnes - na úvod play-off se národní tým musí přestěhovat do Helsinek

Ve svém posledním utkání v základní části MS v hokeji 2022 Češi podlehli Finům 0:3 a s bilancí čtyř výher, dvou porážek a jedné prohry po prodloužení ve skupině B obsadili 3. místo. To znamená, že v play-off narazíme na 2. celek skupiny A, Německo.

A to také znamená, že z Tampere se čeští hokejisté musejí přesunout do Helsinek, vzdálených zhruba dvě hodiny jízdou. V ideálním případě zde odehrají pouze jediné utkání, protože semifinále i medailové souboje už opět hostí moderní Nokia Arena v Tampere. Do čtvrtfinále nastoupíme jako hostující celek.

Sledovat Česko živě? O góly se starají především Blümel, Červenka a Pastrňák

V sedmi dosavadních partiích vstřelil český tým na MS v hokeji 19 gólů (při skóre 19:13). Polovinu z nich vstítili tito hráči:

  • Matěj Blümel (4 góly, 4 asistence)
  • David Pastrňák (3 góly, 2 asistence)
  • Roman Červenka (3 góly, 8 asistencí)

Posledně jmenovaný se s 11 zápisy usadil na druhé příčce kanadského bodování turnaje, pouze Švýcar Denis Malgin dokázal v základní části nasbírat o bod více.

Taktika českého týmu po příchodu trenéra Kariho Jalonena tíhne spíše k pevné defenzivě, bez gólů se ale postoupit jednoduše nedá. Proto budeme doufat, že se střelecky probudí i posily, které šampionát hrají místo play-off NHL. Tomáš Hertl i Jakub Vrána mají na kontě po jedné trefě, obránce Filip Hronek na první kanadský bod stále čeká.

sipka Kromě MS v hokeji můžete živě zdarma sledovat také přenosy z NHL

Kdo bude chytat proti Německu? Nabízí se Karel Vejmelka

Celé utkání s Finy odchytal Marek Langhamer, shodou okolností působící v Tampere. Očekáváme však, že ve čtvrtfinále s Německem se mezi tři tyče postaví Karel Vejmelka. Právě on je na MS vnímán jako jednička českého týmu.

Potvrzují to i čísla, v pěti startech 26letý rodák z Třebíče kryl 92 z 99 střeleckých pokusů a 92,93% úspěšností zákroků patří mezi 6 statisticky nejlepších gólmanů turnaje.

To je pozitivní zpráva, vždyť hráč, jenž se letos poprvé zařadil mezi Čechy v NHL, při svém debutu na šampionátu po čtyřech obdržených gólech od Švédů střídal. Nyní už dvojnásobný extraligový mistr působí jako opora, kterou v podobně důležitých zápasech každý tým bezpodmínečně potřebuje.

Ve čtvrtfinále s Německem dnes budeme čelit disciplinovanému soupeři

7 utkání, pouze 30 trestných minut. Jestli něco našeho příštího soka na šampionátu zdobí, je to ukázková disciplinovanost. Právě Němci ze všech účastníků šampionátu strávili na trestné lavici nejméně času, byť ani Češi to s prohřešky proti pravidlům nepřehánějí (52 TM).

Vyvarovat se vyloučení bude důležité, protože Německo na MS přesilovky využívá v 34,78 % případů a vede si lépe než česká reprezentace. Obě čísla jsou nadprůměrná. Pokud jde o ubráněná oslabení, statistická výhoda je na naší straně (80,95% vs 64,29 %).

Německo v základní skupině A v Helsinkách skončilo druhé za Švýcary, když pětkrát zvítězilo, jednou prohrálo v základní hrací době a jednou po prodloužení. Ony výhry pocházejí především ze soubojů s papírově slabšími soupeři, v zápasech s Kanadou (3:5) a Švýcarskem (3:4 na nájezdy) naši sousedé tahali za kratší konec provazu. I díky tomu jsou Češi v kurzové nabídce favority.

I při prohrách ale Němci prokázali, že na turnaji patří k nejútočnějším celkům. 26 vstřelených gólů o 7 tref převyšuje českou bilanci, a to ještě od třetího zápasu kvůli zraněnému kolenu chybí 20letý talent Tim Stützle. Kdo v černožlutém dresu vede týmové kanadské bodování a na koho si musíme dávat pozor především?

  1. Kai Wissmann - 7 bodů (2+5, obránce)
  2. Marc Michaelis - 7 bodů (2+5, útočník)
  3. Leonard Pföderl - 6 bodů (3+3, útočník)
  4. Moritz Seider - 6 bodů (1+5, obránce)

Velkou postavou německého hokeje je i 30letý brankář Philipp Grubauer, jenž posledních devět sezón chytá v NHL a od roku 2018 vlastní prsten pro šampiona Stanley Cupu. Sluší se ale podotknout, že náš Karel Vejmelka se na MS 2022 pyšní lepšími čísly než německá jednička Seattlu.

Jak sledovat hokej Česko vs Německo v online live streamu zdarma?

Čtvrtfinále MS v hokeji 2022 mezi Českem a Německem sledujte v online live streamu na TV Tipsport ZDE.

Sledování předchází jednoduchá online registrace, za jejíž dokončení Tipsport připisuje sázkový bonus. Těšit se pak můžete na další výhody, jako například:

  • tisíce sportovních přenosů z celého světa
  • sledování přes web nebo mobilní aplikace
  • live streamy bez reklam
  • přenosy všech utkání MS 2022 i NHL
  • návod na registraci najdete zde

V televizi utkání živě přenáší kanál ČT Sport, případně online platforma ČT Sport Plus. Ať už budete kdekoli, nenechte si hokejové čtvrtfinále ujít. Připomínáme, že zápas Česko - Německo na MS v hokeji 2022 startuje ve čtvrtek 26. května v 15:20.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Česko Německo 2022 - vzájemná bilance na MS v hokeji

Češi a Němci se na MS v hokeji doposud utkali 14krát. Až na prohru v osmifinálové skupině 2007 (0:2) a remízu na nakonec zlatém šampionátu v Kolíně 2001 (2:2) jsme ve všech vzájemných zápasech zvítězili.

Naposledy před třemi roky v Bratislavě, kde jsme se s Němci shodou okolností také utkali ve čtvrtfinále. Pod výhru 5:1 se dvěma góly podepsal Jan Kovář, skórovali i ofenzivní hvězdy Jakub Voráček, Dominik Kubalík a Ondřej Palát. Nikdo z nich se ve čtvrtfinále 2022 nepředstaví, přesto pevně doufáme v zopakování postupu do semifinále.

Národní tým ČR na MS v hokeji: Sestava pro utkání s Německem (GER vs CZE, květen 2022)

Sestavu určí trenéři až před utkáním, níže si ale prohlédněte složení formací, se kterým Češi odehráli zápas s úřadujícími olympijskými vítězi z Finska.

Očekávat se dá změna v brance, kde by měl dostat přednost Karel Vejmelka. Proti Finsku nenastoupili ani bek Michal Jordán či útočník Jiří Černoch. Kari Jalonen má z čeho vybírat a pevně doufáme, že jeho sestava bude vítězná a že o mistrovský titul si Německo zahraje možná na MS ve fotbale, ale nikoli na hokejovém šampionátu ve Finsku. Držte palce a dobře se bavte.

Brankáři
Marek Langhamer (Karel Vejmelka) -
Obránci
Michal Kempný Filip Hronek -
Jan Ščotka Tomáš Kundrátek -
David Sklenička David Jiříček -
- - -
Útočníci
Roman Červenka David Krejčí David Pastrňák
Matěj Blümel Tomáš Hertl Hynek Zohorna
Jiří Smejkal David Kämpf Jakub Vrána
Jakub Flek Michael Špaček Matěj Stránský

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace

MS v hokeji 2022: Kde sledovat živé přenosy online? Livestreamy

Národní sportovní svátek právě začíná – Mistrovství světa v hokeji 2022, které se letos konají 13. až 29 května ve Finsku. Podle Českého...

Tenisové zápasy přitahují velkou pozornost po celém světě

Kde sledovat tenis živě zdarma online? Informace a návod

Přímé přenosy tenisových zápasů, to je obrovská porce adrenalinu a napětí. Veškeré informace, jak můžete sledovat tenis živě, přinášíme v...

Jiří Procházka je český bojovník, který bude v UFC bojovat o titul

Jak sledovat zápasy UFC živě? Online livestream i v TV

Ultimate Fighting Championship✨ je nejlepší světovou organizací smíšeného bojového umění✔️. Podívejte se, kde sledovat Ligu mistrů MMA živě...