Kde sledovat Česko vs Švédsko na MS v hokeji živě online

Velké Británii jsme nadělili pět gólů, jak si asi na mistrovství světa v ledním hokeji poradíme s mnohem silnějším soupeřem? Světový šampionát dnes nabídne utkání Česko vs Švédsko a v článku se kromě aktualit a dalších informací dozvíte, kde držet palce u online live streamu zdarma.

Hokej dnes: Česko - Švédsko živě na MS v hokeji 2022, online live stream zdarma
Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Mistrovství světa v hokeji 2022: Livestream Česko - Švédsko dnes živě

Tři body do tabulky, pět kotoučů v síti soupeře? Česká reprezentace do MS v ledním hokeji 2022 v sobotu vstoupila výhrou 5:1 nad Velkou Británií. Již dnes naše hráče čeká další a podstatně větší výzva v podobě utkání Česko vs Švédsko. Narazí v něm na sebe dva z favoritů základní skupiny B.

Je otázkou, které Švédsko proti nám nastoupí. Budou to mistři světa z let 2017 a 2018, nebo se snad severský výběr více přiblíží loňskému vydání, které pro modrožluté skončilo ještě před branami play-off? Odpoví vám online live stream, který startuje v neděli 15. 5. v 19:20 - klikněte SEM a sledujte MS v hokeji ZDARMA.

Fotbal - sleduj průběh zápasu zde

Červenka, Krejčí a Blümel - na MS 2022 úřadovala první formace

Jako první položku z programu MS v ledním hokeji pořadatelé české reprezentaci naservírovali Velkou Británii. Přestože po první třetině platil bezbrankový stav, Češi svůj debut na šampionátu zvládli a zvítězili hladce 5:1. O gólovou produkci se v sobotu starala především druhá česká formace.

Ve velkém se skloňuje především jedno jméno: Matěj Blümel. 21letý útočník extraligových Pardubic Britům nasázel dva góly, na další navíc přihrával.

Na čele týmové produktivity se vyhřívá spolu se zkušenými parťáky z útoku, kapitánem Romanem Červenkou (1+2) a vítězem Stanley Cupu Davidem Krejčím (0+2). Kdo všechno se podílel na prvních českých gólech na šampionátu?

  • 27:09 - Blümel (Krejčí, Červenka)
  • 32:23 - Flek (Ščotka, Jordán)
  • 41:11 - Jiříček PP (Červenka, Smejkal)
  • 46:43 - Černoch (Smejkal, Blümel)
  • 48:28 - Blümel (Červenka, Krejčí)

Hertl a Vrána bez bodu. Bude dnes chytat Vejmelka?

Jak vidno, posily českého týmu na MS v hokeji z NHL vyšly bodově naprázdno. Hráči jako Tomáš Hertl, Jakub Vrána či Filip Hronek ale budou mít ještě dostatek času se na šampionátu prosadit. A proč ne právě dnes proti Švédsku?

Zrovna Jakubu Vránovi to proti seveřanům dlouhodobě pálí. V roce 2019 v Bratislavě jsme Tre Kronor přehráli 5:2 a český forvard se tehdy trefil dvakrát. O dva roky později v Rize, taktéž v základní skupině, Češi zvítězili 4:2. Vrána přispěl jedním gólem. Polovinu svých reprezentačních gólů z velkých akcí tedy útočník Detroitu nasázel Švédům.

O brankáři pro dnešní duel trenéři rozhodnou během dne, očekává se start Karla Vejmelky. V sobotu dostal přednost Lukáš Dostál, ve svém prvním velkém zápase za dospělé předvedl 17 úspěšných zákroků.

Na úspěšný seniorský debut se dnes pokusí navázat i 18letý bek David Jiříček. Autor přesilovkové trefy na 3:0 se stal nejmladším střelcem české reprezentace na MS v ledním hokeji.

„Byla trochu nervozita a zápas z mé strany nebyl ideální. Doufám, že to bude zítra lepší proti Švédům. Samozřejmě to ze mě trochu spadlo, když jsem dal ten gól.“

-David Jiříček pro ČT sport

Hokej Švédsko: Česko dnes vyzve nekompletní tým

Přestože Švédsko podle bookmakerů sázkových kanceláří patří k favoritům na medaili, ve svém první utkání na šampionátu neoslnilo. Jistě, takřka povinné tři body za vítězství nad Rakouskem 3:1 do tabulky zapsalo, mnozí ale očekávali štědřejší gólový příděl.

Na vině může být úzký švédský kádr, vždyť severská hokejová velmoc do úvodního zápasu nastoupila jen se třemi pětkami. Management vyčkává, jak se vyvine play-off NHL a zda dorazí zámořské posily. Zároveň ještě nejsou k dispozici ani všichni hráči ze švédské ligy, která vyvrcholila teprve před několika dny.

Jisté je, že Švédové chtějí odčinit loňskou blamáž. V sedmi zápasech základní skupiny nasbírali 10 bodů za 3 výhry, 1 prohru po prodloužení a tři porážky v základní hrací době. Více utkání si v Rize nezahráli, vůbec poprvé v moderní hokejové historii na šampionátu nepostoupili do play-off.

Ke spokojenosti fanoušků nepřispěly ani nedávné přípravné zápasy v Ostravě a Stockholmu, ve kterých jsme zvítězili rekordních 9:3 a 2:1.

Vzájemná bilance Česka a Švédska na MS v ledním hokeji

Dnešní duel bude 26. vzájemným zápasem Česka a Švédska na MS v hokeji. Mužstvo Tre Kronor ovládlo 15 utkání, naši hokejoví lvi soupeře rozcupovali v deseti případech.

Poprvé jsme na sebe narazili hned po rozdělení federace, v roce 1993 nás Švédové vyprovodili ze semifinále 3:4 po prodloužení. První výhra se datuje do zlatého roku 1996 (3:1 v zákl. skupině). Z nedávné minulosti měla hořkou příchuť především prohra v utkání o bronz v roce 2014 (0:3), další vzájemná utkání už se uskutečnila v rámci základních skupin. Zde jsou jejich výsledky.

MS v hokeji - poslední vzájemné zápasy CZE a SWE
Rok Zápas Výsledek
2015 Česko - Švédsko 5:6sn
2016 Švédsko - Česko 2:4
2018 Švédsko - Česko 3:2
2019 Česko - Švédsko 5:2
2021 Švédsko - Česko
2:4

Česko - Švédsko hokej online: Jak sledovat dnešní zápas na MS 2022 živě?

Utkání Česko vs Švédsko můžete sledovat online bez reklam v livestreamu na Tipsport TV zde. Podmínkou je rychlá online registrace, kterou dokončíte za několik minut. Za její dokončení vám Tipsport připíše vstupní bonus.

Důležitý zápas ČR a Švédska startuje dnes v 19:20 a díky mobilní aplikaci ho můžete online sledovat odkudkoli. Samozřejmostí je pak také TV přenos na stanici ČT Sport, kde se mikrofonů chopí Robert Záruba a Petr Hubáček. Kdo s koho? Držte palce a dobře se u MS v hokeji 2022 bavte.

sipka Jak sledovat MS v hokeji? TV i livestream

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace

MS v hokeji 2022: Kde sledovat živé přenosy online? Livestreamy

Národní sportovní svátek právě začíná – Mistrovství světa v hokeji 2022, které se letos konají 13. až 29 května ve Finsku. Podle Českého...

Tenisové zápasy přitahují velkou pozornost po celém světě

Kde sledovat tenis živě zdarma online? Informace a návod

Přímé přenosy tenisových zápasů, to je obrovská porce adrenalinu a napětí. Veškeré informace, jak můžete sledovat tenis živě, přinášíme v...

Jiří Procházka je český bojovník, který bude v UFC bojovat o titul

Jak sledovat zápasy UFC živě? Online livestream i v TV

Ultimate Fighting Championship✨ je nejlepší světovou organizací smíšeného bojového umění✔️. Podívejte se, kde sledovat Ligu mistrů MMA živě...