ČR na MS v hokeji 2022: Kde sledovat zápas o bronz Česko vs USA

Klapne to? Na medaili z velké hokejové akce čekáme již deset let a získat ji můžeme již dnes. Stačí, abychom v zápase Česko vs USA na MS v hokeji 2022 porazili Američany, což už se nám podařilo v základní skupině. Nenechte si ujít online live stream zdarma, utkání startuje ve 14:20.

Český tým na MS 2022 v hokeji hraje o medaili
Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Live stream MS v hokeji 2022 online: Zápas o medaili Česko - USA dnes živě

Konec dobrý, všechno dobré? Český národní tým si na MS v hokeji 2022 zahraje o bronzovou medaili a již dnes může ukončit desetileté čekání na cenný kov z velké hokejové akce. Semifinálové výsledky rozhodly o tom, že se na závěr šampionátu utkáme s výběrem Spojených států amerických.

Jde o soupeře, kterého jsme v základní skupině porazili 1:0. Zvládnou Češi i odvetu s USA a obohatí kroniky našeho hokeje o vytoužený další medailový zápis? Podívejte se sami, zápas ČR - USA startuje v neděli 29. května od 14:20 - online live stream ČR vs USA sledujte zdarma ZDE.

Sleduj průběh zápasu ZDE

MS 2022 Tampere: Hokejisté ČR hrají o bronz v neděli 29. května

Poslední hrací den Mistrovství světa v ledním hokeji 2022, předposlední utkání na něm. Těšíte se? Věříme, že ano. Přestože naši hokejoví lvi v semifinále padli, stále je oč hrát a na ve finském Tampere právě dnes vrcholící šampionát můžeme jednou vzpomínat v dobrém.

Jistě, jednu čerstvou kaňku máme všichni v živé paměti, Češi prohráli semifinále s Kanadou 1:6 a objektivně řečeno byli od druhé poloviny důležitého duelu horším týmem. Únava si vybírá daň i na zkušených profesionálech, vždyť dnes naše reprezentace nastoupí do 10. utkání během pouhých 15 dní.

Jisté je, že půjde o klání poslední. A stejně tak je jisté, že Američany jsme přímo v Tampere už jednou porazili. Výhru 1:0 v předposledním zápase základní skupiny zařídil mladík Matěj Blümel. Trefil se už v 8. minutě.

Česko vs USA - vzájemné utkání na MS v hokeji 2022

  • Výsledek – 1:0
  • Střely na branku – 16:24
  • Trestné minuty – 6:7
  • Vyhraná vhazování – 30:26

Červenka, Krejčí a Pastrňák na mistrovství nasbírali už 33 bodů

Od té doby se prosazovali prakticky jen členové elitní formace, kterou tvoří hráči se zkušenostmi ze zámořské NHL.

Trojice ve složení Roman Červenka - David Krejčí - David Pastrňák v dosavadním průběhu turnaje společně nasbírala již 33 kanadských bodů. Jejich souhra okouzlila českou veřejnost například během čtvrtfinále s Německem, kdy kapitán a jeho věrní druzi vstřelili 3 postupové góly během úvodních 32 minut.

Roman Červenka, v 36 letech nejstarší člen českého výběru, před posledními dvěma zápasy vede kanadské bodování MS. V 9 utkáních nasbíral 15 bodů za 4 branky a 11 asistencí, v tuto chvíli vede před Kanaďany Duboisem a Bathersonem (oba 13 bodů).

Pakliže pamětník posledního zlatého úspěchu z MS 2010 svou vedoucí pozici uhájí, stane se prvním českým vítězem produktivity od roku 1996. O motivaci tak má národní tým postaráno až do samého závěru, zvítězit bude chtít pro svého kapitána a především pro po medaili lačnící českou hokejovou veřejnost.

Nastoupí USA do zápasu o 3. místo s ČR se čtyřmi obránci?

Nastoupí, pakliže se bude opakovat stav ze semifinále s Finskem. To dobruslili pouze čtyři američtí beci, u modré čáry museli vypomáhat i forvardi. Možná i díky tomu tým USA prohrál 3:4, byť sázkové kanceláře už před utkáním favorizovaly domácí Finy.

Klíčová americký obránce Seth Jones na ledě strávil přes půl hodiny, což je i pro vítěze mistrovství světa juniorů z roku 2013 neobvyklá porce. Dopadne snad na zámořské hokejisty únava více než na ty české? Pravdou je, že zápas Finsko vs USA odstartoval čtyři hodiny před tím naším. Každá minuta pro regeneraci se počítá.

Pokud jde o prodkutivitu, americkým turnajovým lídrem je Adam Gaudette (5+2). Sedm kanadských bodů není nijak závratné číslo, dokazuje však, že americká hra je rozvrstvena do více řad.

Stejně jako my, i hráči ze země hvězd a pruhů na šampionátu vstřelili 24 branek. A obdrželi jich pouze 16, o čtyři méně než česká reprezentace.

K tomu velkou měrou přispěl brankář Jeremy Swayman, Pastrňákův klubový spoluhráč z Bostonu. Od svého příletu na mistrovství nastoupil do 6 utkání, 94,31% úspěšnost zákroků je vysoce nadprůměrná. Doufejme, že Češi 23letému gólmanovi jinak výstavní čísla ještě srazí k zemi.

Jak sledovat hokej o bronz Česko vs. USA v online live streamu zdarma?

Zápas o 3. místo na MS v hokeji 2022 mezi Českem a USA sledujte v online live streamu na TV Tipsport ZDE.

Sledování předchází jednoduchá online registrace, za jejíž dokončení Tipsport připisuje sázkový bonus. Těšit se pak můžete na další výhody, jako například:

  • tisíce sportovních přenosů z celého světa
  • sledování přes web nebo mobilní aplikace
  • live streamy bez reklam
  • přenosy všech utkání MS 2022 i NHL
  • návod na registraci najdete zde

Sleduj průběh zápasu ZDE

Národní tým ČR na MS v hokeji: Sestava pro utkání s Amerikou (USA vs CZE, květen 2022)

Je možné, že trenér Kari Jalonen v samém závěru turnaje ještě provede některé drobné změny v sestavě. Přesto se dá očekávat, že soupiska pro utkání o bronz se Spojenými státy americkými bude připomínat tu, s níž jsme nastoupili do sobotního semifinále. Bude to soupiska vítězná? Držte palce a dobře se bavte, utkání startuje v neděli ve 14:20.

Brankáři
Karel Vejmelka (Marek Langhamer) -
Obránci
Michal Kempný Filip Hronek -
Jan Ščotka Tomáš Kundrátek -
Radim Šimek David Sklenička -
Michal Jordán - -
Útočníci
Roman Červenka David Krejčí David Pastrňák
Matěj Blümel Tomáš Hertl Hynek Zohorna
Jiří Smejkal David Kämpf Jakub Vrána
Jakub Flek Michael Špaček Matěj Stránský

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Nejlepší český hokejista David Pastrňák je oporou týmu Boston Bruins

Jak sledovat NHL živě zdarma? Online livestream i v TV

Kanadsko-americká NHL je nejlepší hokejovou soutěží planety.✨ V Česku se těší velké oblibě a jen u nás ji pravidelně sledují statisíce...

Česká hokejová reprezentace

MS v hokeji 2022: Kde sledovat živé přenosy online? Livestreamy

Národní sportovní svátek právě začíná – Mistrovství světa v hokeji 2022, které se letos konají 13. až 29 května ve Finsku. Podle Českého...

Tenisové zápasy přitahují velkou pozornost po celém světě

Kde sledovat tenis živě zdarma online? Informace a návod

Přímé přenosy tenisových zápasů, to je obrovská porce adrenalinu a napětí. Veškeré informace, jak můžete sledovat tenis živě, přinášíme v...