Česko vs Lotyšsko - MS v hokeji 2022 v online livestreamu zdarma

Výhra, prohra a následně i remíza, resp. porážka po prodloužení. Taková je na mistrovství světa v hokeji bilance českého národního týmu. Podaří se ji v dalším utkání s Lotyšskem napravit? Nenechte si ujít online live stream zdarma.

Česká hokejová reprezentace na MS 2022 ve Finsku dnes hraje s Lotyšskem
Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Hokej dnes: Česko vs. Lotyšsko na Mistrovství světa 2022 živě

Česká reprezentace do dalšího utkání na MS v hokeji 2022 vstoupí s jednoznačným cílem – porazit Lotyšsko. V takovém případě budou mít naši hokejisté postup ze základní skupiny ve svých rukou, situaci poněkud zkomplikovala úterní prohra s Rakouskem po nájezdech.

Lotyši nás na velké mezinárodní akci ještě neporazili, na šampionát v Tampere ale dorazili s kvalitním týmem a opírají se o brankářskou jedničku Columbusu z NHL. Jak Češi s touto výzvou poradí? Zápas startuje ve čtvrtek 19. 5. v 19:20 - online live stream Česko - Lotyšsko sledujte zdarma ZDE.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Česko dnes potřebuje zabrat, prohra s Rakušany komplikuje cestu do play-off

Výhra, prohra a remíza, respektive porážka po samostatných nájezdech. Tak po třech utkáních vypadá bilance českého týmu na mistrovství světa v ledním hokeji. Je to především středeční prohra 1:2 po nájezdech proti Rakousku, která ovlivňuje postupovou matematiku.

Z každé základní skupiny postupují čtyři týmy, nám v tabulce skupiny B momentálně patří čtvrtá příčka se 4 body. Lotyši ztrácí pouze bod a je zcela zřejmé, že dnes musíme zvítězit. Ve zbytku šampionátu bude úroveň soupeřů spíše stoupat, v příštích dnech nás čekají duely s Norskem, USA a Finskem.

Bude hrát David Pastrňák již dnes?

Vše nasvědčuje tomu, že ano. Hvězdný útočník David Pastrňák už s národním týmem absolvoval trénink a o jeho nominaci do utkání s Lotyšskem rozhodnou trenéři v den zápasu.

Přestože kanonýr Bostonu nedohrával play-off NHL ve 100% formě, byla by škoda s nasazením autora 40 gólů ze základní části otálet. Do Tampere již přicestoval také David Kämpf, i o jeho nasazení do duelu s Lotyšskem se rozhodne až těsně před utkáním.

Dominik Simon, Filip Hronek: Na MS 2022 pokračuje už jen jeden

Útočník Dominik Simon odcestoval z Tampere a na mistrovství světa už se nepředstaví. Simon nehrál už proti Rakousku a v médiích se objevily spekulace, že byl z týmu vyřazen kvůli konfliktu s Filipem Hronkem.

Jelikož jde o velmi citlivou osobní záležitost a respektujeme Dominikovo soukromí, prosíme o pochopení, že se k celé záležitosti nebudeme více vyjadřovat,“ uvedl pro oficiální web české reprezentace generální manažer Petr Nedvěd. Obránce Filip Hronek na šampionátu pokračuje.

Lotyšsko Česko dnes zkusí porazit poprvé v historii

V úterý vůbec první výhru nad ČR na mistrovství světa oslavili Rakušané, dnes se to samé může podařit Lotyšům. Pobaltští hokejisté se s těmi českými na MS v hokeji utkali desetkrát, devětkrát zvítězilo Česko. Pouze jednou, v základní skupině v roce 2006 v Rize, utkání skončilo remízou 1:1.

Při doposud posledním vzájemném měření sil na MS 2019 v Bratislavě se pod naši výhru 6:3 gólově podepsali i Filip Hronek, Jakub Vrána a shodou okolností i Dominik Simon. Trefy dvou prvně jmenovaných bude český národní tým vyhlížet i dnes.

Na letošním šampionátu Lotyšsko prozatím uhrálo tyto výsledky:

  • USA vs Lotyšsko - 4:1
  • Lotyšsko vs Finsko - 1:2
  • Lotyšsko vs Norsko 3:2

Lídrem týmového bodování je Rudolfs Balcers, své individuální statistiky zatím rozšiřuje tempem jeden bod na zápas (1+2). V brance Lotyšska všechny minuty odchytal Elvis Merzlikins, jednička Columbusu ze zámořské NHL drží úspěšnost zákroků těsně pod 91 %.

MS hokej live stream: Jak sledovat Česko - Lotyšsko online?

Podobně jako další utkání MS v hokeji 2022, i zápas Česka s Lotyšskem můžete sledovat živě v online livestreamu na Fortuna TV. Důležité utkání MS v hokeji 2022 startuje ve čtvrtek 19. 5. v 19:20, dobře se při jeho sledování bavte.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Česká hokejová reprezentace

MS v hokeji 2022: Kde sledovat živé přenosy online? Livestreamy

Národní sportovní svátek právě začíná – Mistrovství světa v hokeji 2022, které se letos konají 13. až 29 května ve Finsku. Podle Českého...

Šampion David Kozma

MMA živě: Kde sledovat Oktagon live stream zdarma i PPV - návod

MMA zápasy největší tuzemské organizace Oktagon✔️ patří mezi naprostý TOP tohoto sportu. V článku se dozvíte, kde se na to podívat v přímém...

Karlos Vémola, Ondřej Novotný a Marpo

Kde sledovat Oktagon box Marpo - Vémola živě online? Livestream

Organizace Oktagon pořádá velkolepý boxerský turnaj UNDERGROUND s hlavním zápasem Vémola vs. Marpo 🥊️. Vše důležité k této akci najdete v...