Otakar „Marpo“ Petřina: životopis, rap, box, informace

Otakar "Marpo" Petřina je český zpěvák a milovník bojvých sportů. Petřina účinkuje v uskupení Marpo & TroubleGang. V květnu roku 2022 prohrál boxerský zápas s Karlosem Vémolou.

Otakar Marpo Petřina Foto: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia

Marpo rapper a muzikant - životopis

Marpův vztah k hudbě se podle jeho vlastních slov začal rozvíjet již ve třech letech, kdy ho jeho otec – známý rockový kytarista Oto Petřina – posadil za bicí. Marpo v rozhovoru pro TRIANGL TV prozradil, že bubnům okamžitě podlehl a dostaly přednost před kytarou.

Jako bubeník se však nemohl realizovat samostatně, a tak začal ve třinácti letech s rapem. Tehdy měl mikrofon za pár korun a nahrával na „magneťák“.V roce 2005 vydal Petřina první rapové album Původ Umění, kterého se prodalo pouze kolem tisíc kusů. Ovšem už rok na to vydal druhé album Marpokalypsa a vyhrál cenu TV Óčko v kategorii hip-hop (totéž ocenění získal i v roce 2010).

V roce 2018 vydal Marpo již 7. studiové album Dead Man Walking a jako první rapper na české scéně uspořádal koncert ve vyprodané O2 aréně. Dnes má rapper na kontě dohromady 14 studiových alb – osm vlastních a ostatní se skupinou TroubleGang či v rámci uskupení Marpo & Mc Wohnout.

Otakar Marpo Petřina Chinaski - kariéra bubeníka

Marpo je bývalým členem kapely Chinaski. V roce 2010 nahradil na pozici bubeníka Pavla Grohmana, který 2 roky předtím zahynul při nehodě na motorce.Jako bubeník byl Marpo v Chinaski až do roku 2017, kdy s ním frontman kapely Michal Malátný ukončil spolupráci. Marpo se v té době vyjádřil k situaci v příspěvku na svém facebookovém účtu: „Jsem generačně úplně jinde, s jinym pohledem na svět a chci jít sám dál svojí cestou.“

Oktagon box: Marpo vs. Vémola

Otakar Marpo Petřina se 21. května utkal s Karlosem Terminátorem Vémolou ve vyprodané O2 Aréně v sobotu 21. května. Zápas proběhl na boxerském galavečeru organizace Oktagon. Marpo si vůbec neporadil se stylem Karlose Vémoly a na konci čtvrtého kola byl zápas ukončen na TKO. Marpo tak musel zkousnout hořkou porážku. V budoucnu ovšem není vyloučena ani odveta.

Box: Marpo vs. Škondrič informace a datum

Koncem letošního roku čeká Marpa další zápas v boxerském ringu, a to s Iljou Škondričem, který je považován za otce slovenského MMA a jednoho z nejschopnějších trenérů na scéně. Zápas se má uskutečnit 19. 12. 2022 pod záštitou nové organizace RFA, která vznikla na podzim 2021.

Marpo – manželka, děti a Lenny

V červnu 2018 Marpo na svém Instagramu oznámil, že po 18 letech opustil svou manželku, s níž má dvě děti – dceru Emmu (2013) a syna Otakara (2015). V příspěvku dodal, že je za tím jeho vztah se zpěvačkou Lenny, která je dcerou Lenky Filipové. Pár je aktuálně stále spolu.

Jméno: Otakar „Marpo“ Petřina
Datum a místo narození: 29. ledna 1985, Praha
Rodina: rozvedený, s bývalou manželkou Danielou má dceru Emmu (2013) a syna Otakara (2015)
YouTube: youtube.com/user/MarpoMusic
Instagram: instagram.com/mcmarpo
Facebook: facebook.com/mcmarpo
Kontakt: manažerka Bára Falgeová: b.falgeova@seznam.cz
Zájmy: rap, hudba, box, thajský box
Profil na Wikipedii: cs.wikipedia.org/wiki/Marpo

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Majk Spirit si to v boxu rozdá se Separem

Box na Fight Night Challenge 2: Separ vs. Majk Spirit - program

Špička česko-slovenské rapové scény se tentokrát představí v boxu. Na galavečeru Fight Night Challenge 2 se utká Separ s Majkem Spiritem,...