Karlos Vémola je stále v nemocnici. Zápas s Kinclem se ruší

Karlos Terminátor Vémola měl svůj zápasnický rok 2022 stylově uzavřít v O2 areně. Netajil se tím, že má v plánu Patrika Kincla obrat o titul ve střední váze. Teď se ale zdá, že si bude muset na tuhle příležitost ještě počkat.

Karlos Vémola Foto: Karlos Vémola

Karlos v nemocnici

Karlose Vémolu museli v minulé úterý večer odvézt do Fakultní nemocnice v Motole. „Doktoři říkali, že jsem měl na mále,“ vyjádřil se Karlos. Teprve po týdnu je schopný komunikace a i přes perfektní péči doktorů, kterou si sám nemůže vynachválit, ho ještě čeká několik testů. Oficiální verdikt od lékařů zatím nevíme, ale Karlose podle všeho přivezli s akutním zánětem.

Proč skončil Karlos v péči doktorů?

Samotný Karlos odhaduje, že mohlo k zánětu dojít po jednom z úderů do žeber, které dostal během sparingu. Zdá se, že otok byl předzvěstí trombózy, která se Karlosovi utvořila v levé ruce. Pár dní před tím, než byl převezen do nemocnice, se necítil dobře, ale nepřikládal tomu velkou váhu a dál naplno trénoval a připravoval se na zápas.

Karlos: Zrušený zápas?

Ještě sice nejsou žádné oficiální zprávy o tom, jak dlouho by se měl Karlos zotavovat, a stále se čeká na výsledky testů, už teď ale sám Karlos predikuje zrušení prosincového zápasu roku. Samotného ho ztracená příležitost mrzí, protože se nikdy necítil v takové formě jako v poslední době. Zatímco tvrdě trénoval, v těle se mu tvořil zánět, který všechnu dřinu zhatil.

➤Podívejte se na video, které Karlos poslal fanouškům přímo z nemocnice.

Kdy se Karlos vrátí do Oktagonu?

Terminátor se vyjádřil, že jeho návrat je určitě jen otázkou času, ale chce se stoprocentně uzdravit a zatím se zdá, že jeho rekonvalescence nějakou dobu potrvá. V úterý večer, kdy byl odvezen do nemocnice a který byl dle Vémolových slov kritický, nemyslel však na nic jiného než na syna a jeho první narozeniny.

Vémola vs Kincl: Kdo Karlose 30. prosince nahradí?

Karlos byl odhodlaný koncem prosince sebrat Patriku Kinclovi pás šampiona ve střední váze. Měl to být vyostřený boj, zúčtování mezi dvěma rivaly a pořádná show pro diváky MMA. Už teď se ale jedná o tom, kdo Karlose v zápasu roku nahradí. Zatím se spekuluje o srbském zápasníkovi Aleksandaru „Jokerovi“ Iličovi, kterého Karlos porazil na Štvanici. Tehdy se během přípravy na zápas potýkal s problémy s kolenem.

Karlos a jeho zranění

Minulý rok představoval pro Karlose nelehkou zkoušku, protože byl nucen stát celých čtrnáct měsíců stranou. Mohla za to série zranění, včetně lokte, v němž mu odumíral vaz a Karlos musel podstoupit operaci, po níž následovala rekonvalescence. Tehdy musel Vémola zrušit hned dva duely – s Marcinem Naruszczkou a Samuelem Krištofičem.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost