Cukrář a pekař Josef Maršálek: Životopis, kniha a recepty

Usměvavý cukrář, který odmaturoval s vyznamenáním a šel na zkušenou do světa. To je Josef Maršálek, který je nyní známý nejen díky svému cukrářskému umu, ale také pro své působení v televizních pořadech StarDance a Peče celá země.

Cukrář a pekař Josef Maršálek: Životopis Foto: Petr Lundák / MAFRA / Profimedia

Josef Maršálek: Životopis

Josef Maršálek se narodil 3. dubna 1982 a pochází z menší obce Potštát. Vystudoval gymnázium, vyučil se pekařem a cukrářem a dálkově studoval vysokou školu hotelovou.

Během studia na vysoké škole pracoval sedm let v proslulém obchodním domě Harrods v Londýně. Zajímavostí je, že dokonce připravoval dezerty i pro královskou rodinu přímo v Buckinghamském paláci. Dále pekl také pro zpěvačku Lady Gaga, Karla Lagerfelda, Eltona Johna, Baracka Obamu nebo pro filmové hvězdy z indického Bollywoodu.

Rok na to strávil v Indii a v roce 2018 se vrátil do Prahy, kde pracoval v kavárně CakeShop Prague a založil s Robertem Chejnem, majitelem restaurace Chateau Kotěra, značku Fat Brothers.

Josef Maršálek: Kynuté s Josefem, recepty, cukroví, kurzy

Maršálek sice uznává ve svém cukrářském umění prvorepublikové tradice, rozhodně však svou tvorbu posunuje dál. Přesvědčit se o tom můžete nejen na jeho oficiálních stránkách, ale také prostřednictvím kurzů v pražské škole vaření Gourmet Academy, jako je Moderní francouzská kuchařina, Kynuté s Josefem, Extravagantní tartaletky apod.

Kdy bydlí Josef Maršálek: Partner, svatba

Josef Maršálek bydlí se svým partnerem Petrem Tejmlem v jižních Čechách v Dubné a do Prahy dojíždí, když je třeba. „Jižní Čechy jsou propagovány jako opravdová láska a z mé strany to tak je. Já to tam prostě miluju. Bydlíme na malé vesnici, všude jsou rybníky, pole, lesy, milí sousedi a Petrova velká rodina,“ řekl pro Český rozhlas.

Se svým partnerem Petrem, který je vysokoškolský pedagog, Maršálek vstoupil v roce 2020 do registrovaného partnerství.

Pepa Maršálek: StarDance 2023, Peče celá země, Cukrárna

Ve 12. ročníku StarDance 2023 tvoří jeden ze soutěžních tanečních párů Josef spolu s Adrianou Maškovou.

Maršálek byl jedním z porotců první i druhé řady cukrářské soutěže Peče celá země. V televizním pořadu České televize se soutěžilo o titul nejlepšího českého amatérského pekaře.

Zábavné vaření s Josefem Maršálkem pro děti odvysílala Česká televize v několika dílech pořadu Cukrárna u Josefa.

Josef Maršálek: Kniha

Josef Maršálek vydal několik kuchařek – Moje sváteční pečení, Moderní česká cukrařina nebo Sexy dorty.

Jako poslední vydal knihu věnovanou čokoládě. Pořídit si ji můžete za 1 550 Kč. Kniha nazvaná Čokoláda obsahuje Maršálkovy vlastní recepty a pečlivě rozepsané postupy přípravy. Nechybí stovky fotografií. Upéct si tak můžete čokoládovou vánočku, kakaový chléb Pain au cacao, francouzské eclairs nebo macarons.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová: Rozchod, zásnuby a svatba

Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová: Rozchod, zásnuby a svatba

Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová se po červnových zásnubách na Maledivách tajně vzali v Itálii.

Jaroslav Vajgl

Těhotnej kuchař: český TikToker - životopis, recepty a videa

Stal se fenoménem české internetové scény. Kdo je Jaroslav Vajgl alias Těhotnej kuchař a jak celý nápad s krátkými videorecepty vznikl?

MasterChef Česko porota

MasterChef Česko: Soutěžící a kdo vypadl

23. 8. odstartovala na Voyo 7. řada soutěže MasterChef Česko: 2023. Přečtěte si, jaké výzvy na soutěžící v dalším díle čekali a kdo vypadl.