MS v hokeji 2022: Jak sledovat zápas Finsko vs Česko online?

Souboj s Američany naši hokejisté zvládli, nyní je čeká závěrečné skupinové klání s domácím Finskem. Jeho výsledek rozhodne o tom, s kým si čeští lvi v Tampere zahrají čtvrtfinále. A tento článek vám zase prozradí, kde důležité utkání sledovat živě v online live streamu.

Finsko vs Česko živě Informace o FIN – Český tým
Jak sledovat online stream
Sestava ČR

Filip Hronek a David Pastrňák na MS v hokeji 2022 - sledujte hokej Česko vs Finsko dnes online
Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Hokej Finsko vs Česko živě online přenos - live stream 24. května 2022, MS v hokeji, Tampere

Český tým na Mistrovství světa v hokeji 2022 uhrál tři výhry v řadě, nyní jej ale čeká zřejmě nejtěžší dosavadní utkání. V posledním duelu základní skupiny B narazíme na domácí Finsko a jestliže včerejší klání s USA posvětilo náš postup do čtvrtfinále, dnes se rozhodne, s kým se v play-off utkáme.

Češi mají ve svém středu řadu talentovaných ofenzivních hráčů. Finové zase vynikají propracovanou defenzivou, vůbec nejkvalitnější na celém šampionátu. Jak tato konfrontace dopadne? Dobře se bavte u sledování živého přenosu zdarma, zápas Finsko - Česko startuje v úterý 24. května v 19:20.

sipka Klikněte SEM a sledujte online live stream zdarma na Tipsport TV

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hokej Česko - Finsko: Dnes prověříme nejlepší obranu na turnaji

S kým se dnes hokejisté Česka utkají v posledním skupinovém zápase na mistrovství světa? Mimo jiné se světovými šampiony z roku 2019 a stříbrnými medailisty z posledního mistrovství. Také s úřadujícími olympijskými vítězi. Především pak ale s týmem, jehož dlouhodobou vizitkou je skvěle propracovaná obrana.

Finská defenziva na MS 2022 obdržela jen 5 gólů v 6 utkáních. Pro lepší představu uveďme, že Česko, USA a Švédsko coby druhé nejlépe bránící týmy inkasovaly dvojnásobek. Například v oslabení jsou Suomi zatím 100%.

Hned tři Finové na MS vstřelili po třech gólech, na pozoru se dnes musíme mít před trojicí útočníků Mikael Granlund, Toni Rajala a Valtteri Filppula. Posledně jmenovaný je majitelem prstenu pro vítěze play-off NHL i zlaté medaile ze ZOH. Pokud finský kapitán své spoluhráče dovede i k titulu mistrů světa, vstoupí do ikonického Triple Gold Clubu.

Nejproduktivnější hráč Finů se však pohybuje více v blízkosti modré čáry. Obránce Mikko Lehtonen kromě dvou přesných tref na dalších šest gólů přihrával. I s jeho přispěním modrobílí prozatím dosáhli na tyto výsledky a neprohráli v základní hrací době:

  • vs Norsko - 5:0
  • vs Lotyšsko - 2:1
  • vs USA - 4:1
  • vs Švédsko - 2:3 po nájezdech
  • vs Velká Británie - 6:0
  • vs Rakousko - 3:0

S kým si na MS 2022 zahrajeme čtvrtfinále? Dnešek rozhodne

Je to právě vítězství za tři body, které nás jako jediné může v tabulce základní skupiny B posunout před Finsko.

Přestože jsou domácí favority, při sledování live streamu z MS v hokeji můžeme směle doufat v naši výhru. Češi totiž mají k finskému pojetí hokeje velmi blízko, už jen díky angažování Kariho Jalonena na pozici hlavního trenéra.

S trochou nadsázky se dá říci, že dnes se utká mistr s učněm. Kromě pětigólového výprasku od Švédů totiž čeští lvi na turnaji žádnému soupeři ze hry nedovolili více než jednu branku. Ve včerejším utkání s USA pak byla defenziva bezchybná a gólman Karel Vejmelka po vítězství 1:0 slavil první čisté konto na šampionátu. Taková vzpruha před klíčovou fází turnaje jistě přijde vhod.

Útoční tahouni ČR na MS 2022: Červenka, Pastrňák, Krejčí, Blümel

Všichni výše jmenovaní prožívají skvělý turnaj, je to však kapitán Roman Červenka, kdo na svém devátém šampionátu vysloveně září.

Přestože v duelu s Američany nebodoval, s bilancí 3+8 v 6 utkáních vede kanadské bodování MS. Erupce produktivity od nejstaršího člena týmu budiž skvělým příkladem pro ostatní.

Například pro Matěje Blümela, jenž na začátku turnaje startoval v lajně právě s Červenkou. Svůj střelecký talent však pardubický mladík prodává i po přesunutí do jiného útoku, právě on je autorem jediné a tudíž rozhodující branky v utkání s USA. Šlo o jeho čtvrtý přesný zásah na turnaji.

Všichni se jistě těšíme i na další zásahy Davida Pastrňáka, letos nejproduktivnějšího Čecha v NHL.

Vedle svého bývalého partnera z útoku Bostonu Bruins pookřál i veterán David Krejčí. Je libo statistickou perličku? Tady je: dnes uvidíme souboj dvou nejúspěšnějších centrů na vhazování. Turnajovým statistikám vládne Fin Hannes Bjorninen (71,62% úspěšnost), Krejčí je s 69,41 % druhý.

CZE vs FIN: Získá Filip Hronek konečně bod?

To je otázka, v jejíž kladné zodpovězení doufají mnozí z nás. Obránce Filip Hronek patří k nejzvučnějším posilám z NHL a jeho přínos pro tým je neoddiskutovatelný. 24letý bek už na turnaji absolvoval 142 střídání, na ledě strávil přes dvě hodiny čistého času a průměrný icetime 21:17 na utkání je nejvyšším v celém českém mužstvu.

Jen ten zápis do základních statistik tomu všemu chybí. V kurzové nabídce Tipsportu to přitom před začátkem šampionátu byl právě obránce Rudých křídel z Detroitu, kdo byl před startem MS favoritem na post nejproduktivnějšího beka českého týmu. Momentálně tento primát patří Tomáši Kundrátkovi (1+2).

Jak sledovat zápas MS hokej 2022 Česko vs Finsko živě online zdarma?

Dnešní utkání Finska a Česka na MS v hokeji sledujte od 19:20 bez reklam ZDE v online live streamu Tipsport TV.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Výhodou tohoto live streamu je, že za dokončení jednoduché online registrace získáte vstupní sázkový bonus zdarma. Bavit se pak můžete nejen u živých přenosů všech dalších utkání mistrovství světa, ale i tisíců dalších sportovních live streamů z celého světa. Návod na registraci si prohlédněte zde.

Poslední duel základní skupiny na MS 2022 pak samozřejmě vysílá také TV stanice ČT Sport (od 19:00), případně online platforma ČT Sport Plus. Držte palce, dobře se u sledování dnešního utkání bavte.

Národní tým ČR na MS v hokeji: Sestava pro utkání s Finskem (FIN vs CZE, květen 2022)

O sestavě českého reprezentačního áčka samozřejmě rozhodne trenérský štáb až těsně před zápasem. Pokud se ale rozhodne držet poučky, že vítězná sestava se nemění, pak by do zápasu s Finskem měly nastoupit tyto formace:

Brankáři
Karej Vejmelka (Marek Langhamer) -
Obránci
Michal Kempný Filip Hronek -
Jan Ščotka Tomáš Kundrátek -
Radim Šimek David Sklenička -
Michal Jordán - -
Útočníci
Roman Červenka David Krejčí David Pastrňák
Matěj Blümel Tomáš Hertl Hynek Zohorna
Jiří Smejkal David Kämpf Jakub Vrána
Jakub Flek Jiří Černoch Matěj Stránský

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost