Naďa Urbánková leží v nemocnici s covidem, její stav je vážný

Populární zpěvačka a herečka Naďa Urbánková skončila ve vážném zdravotním stavu v nemocnici s covidem. Prostřednictvím sociálních sítí o tom informovala její dcera Jana Fabiánová. O život pětinásobné vítězky Zlatého slavíka z let 1972-1976 mají nyní fanoušci oprávněné obavy.

Naďa Urbánková Foto: Profimedia

Modlitba pro Naďu

Autorka hitů Drahý můj, Svatební průvod či Vilém peče housky byla nejprve hospitalizovaná na interně v Pelhřimově. Průběh nemoci se však zhoršoval, a proto byla záhy převezena do Prahy. "Jestli máte v téhle nelehké době kousek modlitby nazbyt, prosím věnujte jí mojí mamince. Je v nemocnici s covidem a není jí vůbec dobře," napsala na svůj facebookový profil dcera zpěvačky Jana Fabiánová.

Zároveň také zdůraznila, aby Urbánkové v tuto chvíli nikdo nevolal, protože k telefonu nemůže. Podpůrné zprávy však prý mohou fanoušci psát na zmíněný profil. "Vytisknu to pro ni a nechám předat. Bohužel ani já k ní momentálně nesmím," doplňuje Fabiánová, která se stejně jako její slavná maminka věnuje zpěvu a herectví a kromě toho také textařství, tanci a módnímu návrhářství.

Porazila rakovinu

S vážnými zdravotními problémy se Naďa Urbánková potýkala již v minulosti, když bojovala s rakovinou prsu. V rámci léčby tehdy musela podstoupit několik chemoterapií a ozařování a přišla také o obě ňadra. Se zákeřnou nemocí se nakonec zpěvačka statečně popasovala a uzdravila se. Její dcera pochopitelně doufá, že vše dopadne úspěšně i tentokrát.

Rodinné trauma

Urbánková i její jediná dcera Jana prošly v životě velmi nepříjemným zážitkem. Obě totiž zažily sexuální násilí. Zatímco Naďu Urbánkovou znásilnil jako dítě její vlastní otec, Jana Fabiánová je jednou z žen, které ze sexuálních útoků obvinily známého psychiatra Jana Cimického.

"Psychiatr mě na druhém sezení sexuálně napadl. U sebe v ordinaci. Použil i násilí. Držel mě za temeno hlavy a snažil se mě líbat. Vytrhla jsem se mu a utekla. Byla to velká rána pro mou důvěru. V systém, v lékařství i muže," vyprávěla v pořadu 13. komnata.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd vyfasoval osmiměsíční zákaz působení ve fotbale

Česká fotbalová ikona a držitel Zlatého míče za rok 2003 Pavel Nedvěd plnil v posledních měsících novinové stránky zejména v souvislosti se...

Marek Prchal

Babišův stratég Marek Prchal byl vyloučen ze sdružení marketérů

O prezidentském kandidátovi a předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi si můžeme myslet cokoliv, jedno ale nelze zpochybnit - stojí za ním...