Herec Josef Laufer je stále v umělém spánku. Jaký je jeho aktuální stav?

Josefu Lauferovi je třiaosmdesát let, poslední tři roky je ale v kómatu, protože ho několik měsíců po osmdesátých narozeninách postihly vážné zdravotní komplikace, po nichž následovala složitá operace srdce. Jaký je v tuhle chvíli hercův stav?

Josef Laufer Foto: Profimedia

Josef Laufer: herec je už tři roky v umělém spánku

Zatímco svět nejdříve uzavřela v domovech pandemie a poté jím otřásla válka na Ukrajině, herec, zpěvák, scenárista, moderátor, režisér, ale i spisovatel Josef Laufer  ležel v umělém spánku v pražské nemocnici a o ničem z toho, co se ve světě dělo, netušil.

V jeho stavu však neměl prsty covid, jak by mohlo někoho napadnout, ale jiné zdravotní komplikace, jež vedly k neúspěšné operaci srdce, která dopadla uvedením herce do umělého spánku.

Kromě toho se za ty tři roky jeho nepřítomnosti udála v jeho rodině také osobní tragédie – zemřela jeho žena, kostýmní výtvarnice Irena Greifová, která navrhovala kostýmy pro Národní divadlo, ale také pro spoustu notoricky známých filmů jako Noc na Karlštejně nebo Petrolejové lampy. Manželé spolu byli dlouhá léta a vychovali společně syna Karla a dceru Ester.

O jeho stavu průběžně veřejnost informuje právě Josefova dcera Ester, která se nevzdává. Bohužel se zdá, že jeho stav zůstává celé roky neměnný.

Josefovou zdravotní situací jsou zdrceni i jeho herečtí kolegové. Například Jiří Krampol vyjádřil velkou lítost s tím, že i přes nijak povzbudivé informace zůstává optimistou. Také v jednom z rozhovorů připomněl, že společně měli hrát ve filmu Stáří není pro sraby, jenže k celé tragédii došlo ještě před začátkem natáčení.

Josef Laufer – celým jménem Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes de Laufer –, který si jméno pro českou veřejnost zkrátil a počeštil, si v dětství užil hodně cestování. Jeho otec byl sice Čech, ale maminka byla Španělka. Paradoxně to byla ale práce jeho otce (byl doktor), kvůli čemuž jako rodina hodně cestovali. Žili například ve Španělsku nebo Francii, kde se také herec narodil.

V posledních letech jsme mohli Josefa Laufera vidět například v komedii Kameňák režiséra Zdeňka Trošky a dříve v legendárních snímcích jako Starci na chmelu, Petrolejové lampy nebo Páni kluci.

Připomeňte si Josefa Laufera jako zpěváka:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Matthew Perry

Matthew Perry: Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih - kniha a zpověď na Voyo

Známe ho jako poťouchlého a sarkastického Chandlera, nikdo ale dlouho netušil, co jeho představitel Matthew Perry prožívá. Jak přišel ke...

Naďa Urbánková

Naďa Urbánková leží v nemocnici s covidem, její stav je vážný

Populární zpěvačka a herečka Naďa Urbánková skončila ve vážném zdravotním stavu v nemocnici s covidem. Prostřednictvím sociálních sítí o...

Štáfek Jakub

Jakub Štáfek životopis – kariéra, filmy, přítelkyně a dcera

Od účinkování v nekonečném seriálu Ulice ušel pořádný kus cesty. Kdo je dnes Jakub Štáfek a jak se mu daří v kariéře, s přítelkyní a...