Online webkamery z hor v ČR - počasí, sjezdovky, mapa webkamer a video

Už se nemůžete dočkat až zase konečně vyrazíte na hory na pořádnou lyžovačku? V tom případě se kromě počasí určitě zajímáte o stavy sjezdovek. Tyto informace dnes snadno vyhledáte na internetu. V našem článku vás nasměrujeme na konkrétní weby s těmi nejlepšími záběry z online webkamer. Díky nim vás pak ve vašem oblíbeném lyžařském středisku nic nepřekvapí.

MAPA WEBKAMER - ONLINE KAMERY

Sjezdovka v Krkonoších Foto: Profimedia

Webkamery online - informace nezobrazují jen počasí

Zkouknout záběry z webkamer daného skiareálu by rozhodně měl být základ předtím, než se vypravíte na hory. Zjistíte totiž aktuální počasí, stav sjezdovek a spoustu dalších užitečných informací. Co všechno díky online webkamerám ČR zjistíte?

  • aktuální počasí a předpověď počasí
  • meteorologická data
  • lavinovou předpověď
  • různá upozornění
  • informace o sněhu a sjezdovkách

Panorama online kamery

Profesionální záběry z web kamer i nadále poskytuje pořad Panorama, který mohou diváci sledovat na České televizi, a to ráno a kolem poledne na programu ČT Sport. Lze si ho však pustit také zpětně v rámci iVysílání na internetu. Panorama nabízí užitečné informace z různých českých skiareálů. Nechybí ani detaily o provozu konkrétních středisek, včetně sněhových podmínek. Webové kamery online v kombinaci s relaxační melodií, to je Panorama.

Satelitní kamery online – hory i jiná místa

Uživatele pochopitelně primárně zajímá současná situace na horách, webkamery však snímají i další zajímavá místa, která si rozhodně říkají o vaši návštěvu. Kromě skiareálu se tedy často můžete podívat také na nejrůznější hrady a zámky a dokonce i na náměstí českých měst. Neomezujme se však pouze na Českou republiku, webkamery nás zavedou i do zahraničí. V následujících řádcích vám ukážeme, kde můžete weby s online kamerami najít.

Online webkamery ČHMÚ (CHMI) mapa webkamer

Mezi nejzásadnější státní orgány, které se zabývají meteorologií a kvalitou ovzduší, patří s jistotou Český hydrometeorologický ústav (nebo také CHMI – Czech hydrometeological Institute. Jeho oficiální internetové stránky poskytují uživatelům mapu webkamer. Prostřednictvím filtru si pak může každý nechat zobrazit pouze vybrané kraje či pobočky. Nebudete ochuzeni ani o zprávy týkající se aktuální teploty a sněhové pokrývky.

Holiday info – Webkamery

ČHMÚ ale není jediný web, kde najdete relevantní informace o situaci na horách. Velmi přehledné internetové stránky nabízí například Holidainfo.cz. Zde můžete sledovat 215 online webkamer, a to v nadstandardní kvalitě. Holidayinfo webkamery poskytují důležité informace o provozu lanovek či sjezdových tratí. Kromě toho se dozvíte i jaké jsou v konkrétních střediscích možnosti ubytování.

Webové kamery online mapa - kde hledat

Nejpřehlednější mapu s online kamerami nabízí Holidayinfo. Pochopitelně jsou však i další vynikající weby, které zajišťují záběry z webkamer. Stačí si jen vybrat z naší tabulky.

Název webu Podrobnosti
České hory řazení podle abecedy, počasí i online kamery a aktuální situace
ČMHÚ mapa ČR a záběry s vysokým rozlišením
Horská služba mapy podle horských oblastí, webkamery, kontakty na stanice HS
Webcamlive hory, náměstí, letiště, koupaliště
Webkamery z hor počasí online, mapa webkamer

Webkamery Krkonoše, Sněžka, Špindlerův Mlýn a Huminet

Nejnavštěvovanější české hory jsou pochopitelně Krkonoše. Chystáte se tam i vy? Než vyrazíte, tak určitě nezapomeňte prověřit aktuální počasí a stav tamních sjezdovek. Vyplatí se to. K tomu vám spolehlivě poslouží web Holidayinfo, stejně jako stránky Horské služby či oficiální stránky Krkonoš. Tam lze mimo jiné najít pohled na Sněžku včetně Pece pod Sněžkou. Bez pochyby nejlepšího pohledu do Špindlerova Mlýna se vám pak dostane na webu Špindlerova Mlýna, kde uvidíte i kouzelné centrum města. Naše doporučení si jistě zaslouží také web Huminet. Právě tam objevíte ty nejkvalitnější záběry kamer mířící na Sněžku.

Fotografie z Tanvaldského Špičáku Foto: Profimedia

Webkamery Klínovec a Boží Dar

Pokud dáváte raději přednost Krušným horám, určitě vás bude zajímat aktuální situace na Klínovci. Veškeré informace před vaší výpravou naleznete na stránkách Skiareálu Klínovec, který vám naservíruje vše potřebné prostřednictvím 6 webkamer. Srdcem Krušných hor je potom město Boží Dar. Tam se lze podívat přes web bozidar.cz, který mimo jiné poskytuje i tipy na zajímavé výlety.

Online kamery Jeseníky a Praděd

Oficiální internetová stránka Jeseníků: jeseniky.cz nabízí nejen záběry na jednotlivá města, ale taktéž na tamní hory včetně Pradědu. Pohledy na silnice a jejich momentální stav přes online kamery potom najdete například na webu jeseniky.net.

Webkamery Šumava a Kvilda

Aktuální počasí a záběry z webkamer umístěných na Šumavě můžete vidět na webcam.sumava.eu či sumavanet.cz. Zde je k dispozici pohled na města a jejich náměstí a kromě toho pochopitelně na nejvýznamnější hory a sjezdovky. Interaktivní mapka je velice přehledná a zároveň intuitivní. Chtěli byste vidět Kvildu opravdu z blízka? Potom navštivte stránky skikvilda, kde na vás čekají záběry na skiareál i na sjezdovky.

Webkamery Pustevny a Lysá Hora

Kromě parádní lyžovačky jezdí do fascinujícího prostředí Pusteven ročně tisíci lidí také kvůli výstavě ledových soch. Nejdůležitější informace o dění na Pustevnách získáte zásluhou 4 různých pohledů kamer na webu pustevny.cz. Lysou Horu pak můžete vidět díky stránkám lysahora.cz.

Webkamera Olomouc

Co se asi tak děje v hanácké metropoli? To snadno zjistíte na webu olomouc.cz. Stejně jako Olomouc ale umožňují i další města nahlédnout do jejich víru, a to prostřednictvím online webkamer. Můžete tak sledovat nejen aktuální počasí, ale také dopravní situaci a spoustu dalších zajímavostí.

Video na Youtube

A zde se můžete podívat na video z Krkonoší, které je na Youtube dostupné zdarma:

1️⃣ Kde mohu sledovat záběry z webkamer z hor zdarma a živě?

Kompletní návod pro sledování videopřenosu z webkamer z českých hor naleznete v tomto článku.

2️⃣ Které české hory mohu sledovat přes webkamery?

Výpis horských destinací, pro které je dostupný online přenos, si můžete přehledně přečíst v tomto článku.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost