Vodafone: Jak řešit výpadek internetu? Návod na nefunkční internet

Výpadky internetu nás postihují dnes a denně a příčiny jsou různé. Co zkusit dřív, než se začnete shánět po pomoci, jaký kontakt v krajním případě využít a kde žádat kompenzaci?

NÁVODYKONTAKTYKOMPENZACE

Vodafone Foto: Profimedia

Výpadek internetu Vodafone dnes (Praha, Brno a další)

Společně s balíčkem oblíbených služeb Vodafone přebral i ty méně populární záležitosti, jako jsou třeba výpadky internetu. A jak se s tímhle problémem operátor vypořádal? Vodafone s podobnými potížemi samozřejmě počítal, a tak na jeho webovkách najdete celou jednu stránku věnovanou problémům s výpadky či rychlostí internetu. Kromě Vodafone TV či internetu si tu můžete ověřit i momentální funkčnost takzvaných exUPC služeb (pokud vám ovšem zrovna funguje internet).

Z UPC se stal Vodafone

V roce 2020 se UPC definitivně stalo Vodafonem a UPC Česká republika, s.r.o. a UPC Infrastructure, s.r.o. zmizely z obchodního rejstříku. Služby jako internet a kabelová televize jsou ale stále stejné, jen je teď dostanete pod jinou značkou. Touto fúzí si Vodafone polepšil o více jak milion domácností využívajících služby UPC.

Kolik zákazníků Vodafone získal v číslech
kabelová televize 539 000
Vysokorychlostní internet Přes 500 000
Pevná telefonní linka 200 000

Potíže s připojením – poruchy a výpadek internetu

Ne vždy musí jít nutně o výpadek ze strany poskytovatele služby. Jak postupovat dříve, než zburcujete všechny techniky světa? I s tím vám dokáže Vodafone účinně poradit. Na jeho stránkách najdete návod, jak postupovat, a nabízí celou řadu triků, jak se s problémem efektivně vypořádat:

  • Restartovat modem – když vypojíte modem na celou minutu a po opětovném zapojení mu dáte ještě pět minut klidu, mohlo by to pomoct.
  • Restartovat počítač – případně můžete zkusit připojit jiné zařízení, abyste zjistili, jestli je problém v modemu nebo ve vašem počítači.
  • Zkontrolovat kabely – sem tam se může nějaký ten kabel uvolnit, je dobré se ujistit, že jsou všechny na svém místě.
  • Připojit se přes síťový kabel – problémem může být rušení vaší wi-fi, pak se nabízí změnit wi-fi kanál.

Pokud si stále nevíte rady, podívejte se na podrobný návod na oficiálních webových stránkách Vodafone.

Vodafone (bývalé UPC): výpadek TV a poruchy kabelové televize od Vodafonu

Přestala vám fungovat televize a vy si s tím nevíte rady? Zkuste nejprve zkontrolovat všechny kabely, zda některý z nich není uvolněný. Jestliže máte vše řádně zapojené, vyzkoušejte restart modemu či set-top boxu – vypojte přístroj ze zásuvky a nechte ho alespoň minutu tak, poté ho znovu zapojte. Můžete také ověřit rychlost internetu, televize vyžaduje rychlost nad 7 Mbs. Pokud nepomohl ani jeden z kroků, navštivte stránku Potíže s Vodafone TV.

Výpadek služeb – máte nárok na kompenzaci?

Když měl Vodafone v květnu 2020 celý jeden den obrovské potíže se sítí, byl problém i obyčejný telefonní hovor. Týkalo se to jak internetu, tak volání nebo televize. Ačkoli technici intenzivně pracovali na tom, aby závadu co nejdříve vyřešili, služby se vrátily zpátky do provozu až ve večerních hodinách. A jak to Vodafone svým zákazníkům vynahradil? Rozhodl se jim poskytnout celý následující den data zdarma.

Pokud chcete žádat kompenzaci, máte nárok podat reklamaci a požadovat buď adekvátní snížení ceny nebo náhradu nefunkční služby. Výši finanční kompenzace stanovuje zákon o elektronických komunikacích.

Vodafone a výpadek dat. Co dělat, když nefunguje LTE?

Nefungují vám data? Dříve než začnete pátrat po problému zvenčí, vyzkoušejte pár zaručených triků: Zapněte a vypněte telefon – to pomůže častěji, než byste čekali –, zkontrolujte, zda nemáte data vyčerpaná nebo jestli je nemáte v telefonu vypnutá. Jestliže se zdá všechno v pořádku, zkontrolujte na stránkách Vodafonu mapu s pokrytím, tam uvidíte veškeré výpadky a dozvíte se, kdy bude služba znovu dostupná.

Užitečné kontakty – hlášení poruchy, když nejde internet

Když už zkrátka nic nepomáhá, je tu stará dobrá podpora, kde najdete nespočet různých druhů potíží s připojením a návody, jak si s nimi hravě poradit. Co když jste ale opravdu v koncích a navíc offline? Můžete využít bezplatné linky – 800 77 00 77 nebo *77 ze sítě Vodafone –, která funguje nonstop. Doporučuje se volat mezi 10. a 16. hodinou, tou dobou máte nejvyšší šanci se dovolat.

Co dělat, když mi nefunguje Pevný internet přes kabel od Vodafone (exUPC)?

  1. Nejprve si ověřte, zda se nejedná o hlášený výpadek.
  2. Zkontrolujte všechny kabely, jestli není některý uvolněný
  3. Restartujte modem
  4. Restartujte svůj počítač nebo zkuste připojení s jiným zařízením
  5. Příčinou potíží může být rušení vaší wi-fi – zkuste připojit síťový kabel
  6. Zkontrolujte platby, zda vaše služby neomezuje neuhrazené vyúčtování
  7. Zkuste resetovat modem (obnovit tovární nastavení)

Kam zavolat při výpadku internetu Vodafone (exUPC)?

V případě problémů s připojením využijte bezplatné linky – 800 77 00 77 nebo *77 ze sítě Vodafone –, která funguje nonstop. Nejsnáz se dovoláte mezi 10. a 16. hodinou.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Pevný internet vypadává a když náhodou chvilku jde, tak je pomalý. Vše odzkoušeno dle návodu-restart, vypnutí, tovární nastavení, kabely NEPOMOHLO. Pracuji z domova , internet potřebuji !!! Nutně.

Již 4 dny všechny programy České televize se seká ji kostickuji o zvuku nemluvě a proč byla odpojena nova sport3 a4

Vaše "poruchová linka" 800 770 077 je slušně řečeno nanic. Vy si opravdu myslíte že všichni vaši uživatelé jsou profesionálové v IT problematice? Myslíte že vím nějaké heslo - my vás živíme tím že platíme. Proč bych měl mít ještě jiné údaje? Číslo plátce jsem vám do toho vašeho blbého čísla zadal, ale ten stroj chce ještě nějaký údaj, který "snadno" zjistíme z nějaké zprávy ... a dál jsem nerozuměl. Prostě nejde internet a chtěl bych vědět proč a jak dlouho to nepůjde. Nebo se na vás máme vykašlat a přejít jinam k jinému operátorovi? Proč neumožníte normálním uživatelům (kteří vás "jenom" platí a živí) rozhovor s normálním živým operátorem? Nebo se na to vykašlete a jděte kopat výkopy nebo jinou činnost na kterou stačíte.

Už týden mi vypadává internet, chvíli jde pak pár vteřin (minut) ne.
Dnes (10:50) mi vůbec nejde televize

několik dni se seka je pomaly....

Stále mi vypadává internet, není už nutné vyměnit adapter? Žádám kontrolu, děkuji

Nefunguje TV, pouze program ČT 1 a 2. Prosím zkontrolujte. Děkuji

nefunguje internet od 9 hodin.
Sdělte, kdy bude v pořádku

Dobry den. Nefunguje nam od eana interbet. Dovolat se na vami urcebe telefonicke cislo, je v tuto dobu nemozne ( nostop linka?). Prisim o provereni a zpetby kontakt.731626681

Nefunguje nám internet ani Tv ,počet hesel u automatu na vaši lince je nesmyslný....prosím zkontrolujte poruchu na adrese Sadová 2134 Nymburk Dudek Václav

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Chytré hodinky

Chytré hodinky: Jaké jsou možnosti jejich využití?

Chytré hodinky – tento pojem je jedním z nejskloňovanějších termínů dnešní moderní doby. Bývá chválen různými skupinami populace, ať už...

Sociální síť TikTok se rychle rozrůstá, na svém smartphonu ji má u nás už každý sedmý

Vše o aplikaci TikTok a nejúspěšnější TikTokeři u nás

Sociální síť, která se rychle rozrůstá a zejména děti se od ní nemohou odtrhnout. TikTok ale láká i dospělé. Co nabízí a jak funguje? Vše o...

Určitě máte ve svém okolí někoho, kdo svůj protějšek poznal v aplikaci Tinder

Tinder aplikace - recenze a zkušenosti s online seznamkou

Podle výzkumů až 45 % lidí hledá vztah přes seznamovací aplikace na internetu. Tinder je v tomto jedničkou na trhu. Vše o aplikaci Tinder...