Vchodové dveře do bytu, které vás opravdu ochrání

Vchodové dveře do bytu Foto: Shutterstock

Koukáte na dveře sousedů, pak na ty svoje, a říkáte si, že už by to možná chtělo něco novějšího? Nezapomeňte, že není dobré vejít do prvního hobby marketu a koupit prostě ty dveře, které se vám budou líbit nejvíc. Nebo hůř –⁠ koupit ty nejlevnější. Dveře u bytu totiž nemáte jen jako pomyslnou bariéru mezi vaší domácností a zbytkem světa. Ta bariéra by vás měla v nejhorším případě opravdu ochránit. Ale to už musíte mít ty správné dveře a my vám je v tomto článku pomůžeme vybrat.

webzive-06a1618.jpg

Bezpečnostní dveře do bytu

Vchodové dveře do bytu jsou jedinou překážkou, která chrání vás a vaši domácnost před návštěvníky, kteří se k vám tak nějak pozvali sami. Proto je potřeba, abyste tento důležitý bezpečnostní prvek vybírali opravdu pečlivě a ne jen podle ceny nebo vzhledu.

Ideálně byste si proto měli pořídit bezpečnostní dveře do bytu, které budou vždy lepší než jakékoliv klasické vstupní dveře do bytu. Abyste měli jistotu, že jste si vybrali opravdu správně, existují tzv. bezpečnostní třídy, které jsou vždy uvedeny u konkrétních hlavních dveří do bytu.

Jaká je ta správná? Pokud bydlíte v bytovém domě, je pro vás vhodná bezpečnostní třída 3. Bezpečnostní dveře do bytu s touto třídou je velmi těžké překonat, což lupiči moc dobře ví. A tak se o to nebudou ani snažit a raději se podívají k sousedům.

Ochrana před ohněm

Když už chránit svou domácnost, tak pořádně. Tedy i před ohněm. Pokud totiž vypukne na chodbě domu, přes klasické vchodové dveře do bytu v paneláku se pravděpodobně brzy dostane. Naopak pořádné bezpečnostní vchodové dveře do bytu s kukátkem vám poskytnou dostatek času k útěku nebo pro příjezd hasičů.

Dle závazné vyhlášky musí mít bytové jednotky v panelových domech dveře s certifikátem El 30, které vás před požárem ochrání po dostatečnou dobu 30 minut.

webzive-byty-mahagon-1.jpg

Dodavatel, na kterého je spoleh

O tom, že není dobrý nápad koupit ty nejlevnější dveře, které najdete online nebo v hobby marketu, jsme už psali. Kvalitní vchodové dveře do bytu s montáží bohužel něco stojí a je na to potřeba myslet. Někdy se totiž vyplatí raději ještě dva měsíce šetřit a koupit dveře sice později, ale zase o to kvalitnější.

Při výběru dodavatele se vždy podívejte na to, jak jsou s ním lidé spokojení a jak dlouho už se na trhu pohybuje. Ověřte si také, zda mají nabízené vchodové dveře do bytu opravdu skladem a nebudete na ně zbytečně dlouho čekat.

To stejné platí i ohledně poboček. Vždy je lepší mít jistotu, že když bude potřeba něco seřídit nebo případně reklamovat, vše vyřídíte rychle a bez cesty přes celou republiku. Ideálně si tedy vyberte společnost, která má nejbližší pobočku ve vašem krajském městě nebo blíže, třeba do 50 km od vašeho bydliště.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost