Kdy je Den matek 2023 – datum, přání a tipy na dárek

Maminky patří mezi naše nejbližší, a tak bychom na ně neměli zapomínat, obzvlášť pak v jejich svátek: Den matek. Na jaké datum letos připadá a čím své drahé maminky obdarovat?

DEN MATEKTIPY NA DÁRKYTIPY NA PŘÁNÍ

Den matek 2023 Foto: Freepik

Hodnocení svátku Den matek: 9,6/10

  • datum: 14. 5. 2023
  • příležitost dát maminkám najevo vděčnost a lásku
  • můžete věnovat vlastnoručně vyrobené dárky nebo obdarovat maminku formou zážitku

Mezinárodní Den matek

Den matek je svátek, jímž vzdáváme hold našim matkám a který se slaví v různá období po celém světě. U nás v České republice připadá tato událost pokaždé na druhou květnovou neděli.

I tatínkové mají svůj Den otců, ten se slaví třetí červnovou neděli.

Kdy je mezinárodní Den matek: Den matek 2023 datum v kalendáři

Všichni jsme neustále v jednom kole, nevíme, kam dřív, a život ubíhá jak zběsilý, a tak mnohdy ve všem tom frmolu nechtěně zapomínáme na ty nejdůležitější osoby na světě, na naše drahé maminky. Naštěstí má pro nás kalendář speciální den, který nám připomene, abychom dali našim maminkám jasně najevo, jak vděční jsme za to, že je máme. A čím maminkám udělat v jejich den radost?

Den matek 2023 tipy na dárek pro maminku – koncert nebo Pandora?

Mamince můžete darovat vlastnoručně vyrobený dárek, ne každý jsme ale zručný a naše ruce mnohdy nadělají více škody než radosti a pak je naprosto v pořádku navštívit obchod s dárkovým zbožím, šperky, květinářství nebo pořídit poukaz. Přečtěte si níže naše tipy, čím maminku obdarovat:

Klasiky jako kytička nebo šperk nic nezkazí

Možná vám – obzvlášť mužům – připadá něco jako puget kvítí triviální nebo zbytečný, ovšem nám ženám dokáže udělat velkou radost. Někteří by mohli namítnout, že květina po chvilce zvadne a nic po ní nezbyde, mějte však na paměti, že po ní zbyde radost, vděk a láska obdarované.

➤Popřejte své mamince zdraví a věnujte jí dárkový balíček produktů Mana

Žádnou ženu, ani svou matku, rozhodně neurazíte hezkým šperkem. Pokud vaše maminka vlastní populární náramek Pandora, máte v podstatě vyřešeno, avšak pokud ne, pořiďte jí ho a pak máte vystaráno na několik Dnů matek i narozenin dopředu – pokaždé jeden přívěsek, kterých se na narámek vejde habaděj.

Dárek ke Dni matek Foto: Freepik

Překvapte maminku předplatným

Pokud přece jen toužíte darovat mamince něco dlouhodobějšího a jste fanoušky praktických dárků, zamyslete se, co vaše maminka ráda sleduje a věnujte jí předplatné na nějakou streamovací službu. Má ráda nekonečné seriály jako Ulice nebo jiné pořady televize Nova? Sáhněte po předplatném na Voyo. Potrpí si vaše maminka spíše na oblíbené zahraniční formáty jako třeba Ostré předměty nebo Stranger Things? Zvolte spíše HBO Max nebo Netflix.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Vezměte maminku na koncert

Více než po čemkoli jiném touží naše maminky trávit čas s námi, svými dětmi. Zkuste popřemýšet, jak spojit vaše setkání se zajímavým zážitkem. Vezměte svou maminku třeba na koncert – letos se u nás chystá vystupovat celá řada zajímavých osobností a kapel. Pokud je vaše maminka duší rockerka, vezměte ji na poslední koncert KISS nebo legendárních Depeche Mode. Jestli má však slabost spíše pro českou pop music, darujte jí lístek na koncert Ewy Farné nebo na Český mejdan s impulsem.

Večeře, los nebo poukaz aneb Když sháníte dárek na poslední chvíli

Ajaj, je Den matek a vy jste si uvědomili, že jste ho totálně zazdili... Jestliže to máte ke své mamince, co by kamenem dohodil, překvapte ji a vemte ji na večeři. Pokud nemáte čas vybírat dárek nebo vám schází nápad, co by vaší mamince udělalo radost, potěšte ji stíracím losem nebo poukazem do jejího oblíbeného obchodu – ten se dá obvykle pořídit i v elektronické verzi, a tak získáte dárek doslova za pár minut, a navíc ho můžete darovat i na dálku společně s nějakým originálním přáním.

Krásný Den matek aneb originální přání či básnička pro maminku

I když vaše maminka nebydlí zrovna za rohem, můžete jí dát i tak najevo, že na ni myslíte a poslat jí nějakou milou, hřejivou zprávu. Že nemáte básnické střevo? To vůbec nevadí, tuhle věc totiž lidé řeší odnepaměti, a tak je internet plný skvělých tipů, jakým textem udělat svým drahým radost. Inspirujte se našimi tipy:

Tipy na přání ke Dni matek:

  1. Nezáleží na tom, kolik mi je let, tvé objetí je pro mě stále tím nejvřelejším a nejbezpečnějším místem na zemi! Krásný Den matek mé nejmilovanější mamince!
  2. Dneska tě chci potěšit, protože tě moc rád/a mám, a tak ti, maminko, ze srdce tohle přání posílám. Vše nejlepší ke Dni matek!
  3. V bříšku jsi mě nosila, v kočárku mě vozila. Pamatuješ první zoubek? Natlučené kolínko? U všeho jsi vždycky byla, moje sladká maminko. Děkuji za Tvou lásku a přeji krásný Den maminek.
  4. Milá maminko, až večer budeš usínat, ať máš na co vzpomínat... Že dnešní den byl jako sen.
  5. Přejeme Ti, maminko, ze srdíčka všechno nej, ať jsi pořád šťastná, zdravá, z života máš pocit báječnej.
  6. S Tebou se nám krásně žije, s Tebou je svět fantazie! Přejeme Ti, maminko naše milá, abys vždy jen šťastná byla. Máme Tě moc rádi.

Den matek – film online neboli slavný svátek v hororu i komedii

Když se řekne Den matek, může vám nechtěně vytanout na mysli nechvalně známý americký horor z roku 1980, který pojímá tento svátek velmi svérazně, ba dokonce brutálně.

Pokud si chcete v Den matek pustit něco tematického, ale do hororu se vám zrovna nechce, doporučujeme romantickou komedii Svátek matek v hlavní roli s Jennifer Aniston, Julií Roberts a dalšími slavnými herci.

Nechte se inspirovat videem a vytvořte dárek ke Dni matek vlastnoručně:

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic 2023 – datum, historie, tradice a kam vyrazit?

Co nevidět nás zase po roce čeká jeden z nejoblíbenějších zvyků: pálení čarodějnic. Kam letos při této příležitosti vyrazit a kde se vůbec...

Černé vdovy

Seriál Černé vdovy – tři svérázné mstitelky a spousta černého humoru

Nedávno odstartovala na televizi Prima nová, druhá série divácky úspěšného seriálu Černé vdovy. Na co se v nové řadě můžeme těšit?

Herci na tiskové konferenci k seriálu Zlatá labuť

Seriál Zlatá labuť: přepych v centru Prahy a okupace za dveřmi

Televize Nova představila dobový seriál Zlatá labuť. Kdo má seriál na svědomí a jaké je obsazení?