15 nejlepších cestovních aplikací: objevte užitečné travel appky

S nepřeberným množstvím cestovních aplikací všeho druhu už se dneska neztratí ani největší zabloudilec. Co je ve světě cestovních apek nového a bez kterých aplikací už bychom se nevydali ani s odpadky?

LETENKYUBYTOVÁNÍDOPRAVACESTOVATELSKÉ DENÍKY

Agoda Foto: Profimedia

Aplikace na cestování

Když světlo světa spatřila dnes již samozřejmá navigace, spousta z nás konečně mohla vyrazit na silnice. Vývojáři ale od té doby odvedli kus práce a díky jejich výtvorům se můžeme vydat i dál než jen za humna. Zjednodušují náš cestovatelský život a dovolují nám stát se dobrodruhy, osamostatnit se a cestovat takříkajíc na vlastní pěst, aniž bychom se přitom cítili ztracení. Kromě používání šikovných navigací si můžeme během cest vést i deník, ukládat si fotografie, a dokonce najít v neznámých končinách veřejné záchody.

Nejšikovnější travel appky a nejlepší aplikace zdarma

Nejnovější cestovní aplikace už obvykle dokážou naplánovat celou cestu od odjezdu z domova až po výlety v cílové destinaci. Obvykle se přece jen však jednotlivé aplikace specializují na jeden aspekt cestování a tak je dobré mít přehled, jaké mají konkrétní aplikace silné stránky a na kterou z nich se v jaké situaci obrátit, abyste si mohli užít dokonalou dovolenou.

Aplikace na letenky

Tyto aplikace kromě letenek umožňují zajistit ubytování a zarezervovat si v místě pobytu auto. Prostřednictvím některých z nich si můžete také zařídit pojištění. Protože už existuje na koupi levných letenek celá řada aplikací, společnosti vymýšlí nové způsoby, jak zákazníkům vyjít vstříc a přichází s dalšími a dalšími inovacemi a výhodami.

eSky – Levné letenky a hotely

Mezi nejoblíbenější aplikace na hledání letenek patří rozhodně eSky. Na této aplikaci oceníte její jednoduchost a přehlednost, díky níž intuitivně zvládnete zařídit vše potřebné. ESky nabízí výhodné balíčky Let + Hotel. Také můžete využít takzvané Virtual Interlining, programu, který umožňuje naplánovat cestu s různými leteckými společnostmi tak, abyste nikde nemuseli čekat a zaplatili za cestu co nejméně.

🧡 co oceňujeme: Při vstupu do aplikace nejste nuceni k registraci.

Kiwi.com: Levné letenky a cestovatelská seznamka

Podobné služby jako předchozí aplikace nabízí i Kiwi.com. Zajímavým plusem této aplikace jsou takzvané Throwaway letenky. Kiwi.com myslí dopředu a tak trochu za vás; dejme tomu, že sháníte jednosměrnou letenku, ale v Kiwi vědí, že levněji by vás vyšla zpáteční – aplikace vám nabídne levnější zpáteční variantu i přesto, že jste zadali do filtru jednosměrnou letenku. Užitečný je také nástroj Nomad, který vám vytvoří pohodlný a levný itinerář v případě, že chcete absolvovat tour de více měst.

🧡 co oceňujeme: Než se dostanete k plánování letů, aplikace vás „vyzpovídá“ a získá od vás pár základních informací, které pak usnadní vyhledávání.

Skyscanner – lety, hotely, auta

Podobně funguje i aplikace Skyscanner, nabízí také takzvané Kombinované letenky, které vám umožní kombinovat různé lety a dosáhnout tak co nejlepší nabídky. V praxi to znamená, že můžete ušetřit například tím, že do destinace pojedete jednou leteckou společností a vrátíte se s jinou.

🧡 co oceňujeme: Pro ty z vás, komu vadí neekologičnost cestování, nabízí Skyscanner i lety se štítkem „Ekologičtější varianta“, tedy lety s nižšími emisemi CO2.

Zaletsi.cz – levné letenky

I aplikace Zaleť si vám pomůže naplánovat cestu od A do Z. Dbá ale také na to, abyste se jejich prostřednictvím stali součástí cestovatelské komunity, díky níž můžete sdílet zkušenosti s ostatními. V rámci tohoto jejich programu se dokonce můžete seznámit na Cestovatelské seznamce.

🧡 co oceňujeme: V aplikaci si můžete vytvořit cestovatelský profil, který vám umožní seznámit se s dalšími cestovateli.

Aplikace na ubytování

Pokud se rozhodnete si veškeré fáze cesty zařídit takříkajíc po vlastní ose, je dobré vědět, které aplikace vám pomůžou najít volné a co nejlevnější ubytování. I takových aplikací je dneska velké množství a většina z nich všechna zmíněná kritéria dokáže splnit a pomáhají nám najít vhodné ubytování spolehlivě už mnoho let. Pár z nich vám představíme.

Booking.com

I na Booking.com si můžete vyhledat let nebo skrze aplikaci pronajmout auto, především je to ale aplikace, která vám poslouží při rezervaci ubytování. Kromě toho si ale v destinaci, do níž se chystáte, můžete najít okolní atrakce, které stojí za návštěvu. Jednoduše do vyhledávače napíšete město, zadáte termín pobytu (tuto kolonku vyplňovat nemusíte, pokud ale termín znáte, určitě ho zadejte, aby vám neunikly ani sezónní akce) a aplikace vám „vyplivne“ seznam aktivit, které můžete podniknout.

🧡 co oceňujeme: Skrze Booking.com si můžete sehnat kdekoli na světě taxi.

Agoda – rezervace ubytování

Vizuálně velmi příjemná aplikace, určená primárně k rezervaci ubytování. Nabízí také pronájem vozu, zajištění taxi z letiště do hotelu nebo naopak, a dokonce vyhledá vlaky, autobusy nebo trajekt v jakékoli destinaci. Agoda nabízí různé stupně VIP členství, díky nimž získáte spoustu výhod a slev.

🧡 co oceňujeme: aplikace Agoda má záložku „pobyty v soukromí“, pod níž najdete klidná ubytování, často spravovaná soukromými hostiteli.

Airbnb

Airbnb určitě patří mezi průkopníky ve světě cestování. Od ostatních aplikací nabízejících ubytování se značně liší. Nevyhledává oficiální ubytování, funguje spíš jako prostředník mezi hostitelem a cestujícím. Na tomto způsobu cestování se dá určitě ušetřit, další velkou výhodou je však individuální přístup, který to umožňuje. Jste v kontaktu přímo s majitelem a záleží jen na vaší vzájemné domluvě, za jakých podmínek se ubytujete. Navíc airbnb myslí na vaše mazlíčky. Do filtru můžete rovnou zadat, že cestujete se zvířectvem.

🧡 co oceňujeme: Hlavní stránka aplikace nabízí spoustu specifických druhů ubytování jako: kopule, domy na stromech, bydlení v kontejnerech a další speciality.

Trivago – srovnávač cen hotelů

Trivago je speciální kategorie aplikace, která bere v potaz nabídky všech výše zmíněných aplikací. Nemusíte nutně za hotel zaplatit první cenu, na kterou narazíte. Tahle aplikace vám pomůže vyhledat tu nejlevnější nabídku na trhu. Funguje velmi jednoduše: zadáte destinaci a termín, počet hostů a pokojů. Trivago se rozhodně vyplatí využít v případě, že toužíte navštívit konkrétní hotel v konkrétním termínu.

🧡 co oceňujeme: Aplikace umožňuje vyhledat hotely ve vašem okolí i s cenami.

TRIVAGO V ČÍSLECH
Přibližný počet hotelů, které Trivago srovnává 700 000
Přibližný počet rezervačních stránek, v kterých Trivago hledá 200 000
Počet jazykových mutací, v nichž Trivago funguje 32

trivago Foto: Profimedia

Nejlepší apky na plánování cest

Většina z nás ví dobře, co je to cestovní horečka. Člověk se těší, co ho čeká, zároveň má ale strach, aby všechno klaplo. Obzvlášť když zvolíte dobrodružnější výlet, někam do exotiky, kde hodláte cestovat na vlastní pěst, hodí se mít po ruce elektronickou pomoc, která vám pomůže se na místě zorientovat a případně naplánovat výlety a přesuny do dalších destinací.

Rome2Rio

Představte si jízdní řády, které fungují po celém světě. Aplikace Rome2Rio je užitečný průvodce hromadnou dopravou v jakékoli zemi. Poradí vám, jak se v zahraničí dostat z bodu A dobu B a stačí vám na to pár kliků.

🧡 co oceňujeme: Aplikace vám nabídne různé varianty: nejrychlejší, nejlevnější a takovou, kterou doporučuje sama aplikace.

Maps.me: offline mapy

Tato užitečná aplikace vám nedovolí zabloudit. Nezklame vás, ani když jste mimo dosah wi-fi, stačí si jen stáhnout před cestou všechny potřebné mapy do mobilu a pak už si jen užívat zážitky. Tato aplikace vás pohodlně dovede, i když jdete po svých a navíc si každé navštívené místo můžete označit.

🧡 co oceňujeme: Nemusíte se vypisovat s cílovou destinací, stačí kliknout na mapě, kam chcete dojít a aplikace vám nabídne trasu.

Cestovatelské deníky

Zapisování, podtrhávání, zvýrazňování a lepení fotek do klasických deníčků mělo určitě něco do sebe, dnes si ale můžeme vzpomínky a zážitky uchovávat  mnohem praktičtěji. Nabízí se celá řada cestovatelských deníků, díky nimž se vám všechny vaše cesty vejdou doslova do kapsy.

Worldee – objevte úžasná místa

Povedená česká aplikace, která vám poskytne veškeré informace o jakékoli světové destinaci. Chce jet do Norska? Stačí to napsat do vyhledávání a dozvíte všechno o zdejší kultuře, kuchyni a aktivitách, které tu na vás čekají. Můžete si tu naplánovat itinerář od začátku do konce a během cestování si ukládat fotky, mapky a psát si poznámky. Aplikace umožňuje nahrát i fotografie zpětně, z již absolvovaných cest.

🧡 co oceňujeme: V rámci tvoření nového cestovního plánu má aplikace takzvaný checklist, prostřednictvím kterého si můžete odškrtávat body, které je nutné zařídit, jako například víza, pojištění nebo očkování.

Travel Diaries

Pokud jste minimalisté, bude se vám líbit aplikace Travel Diaries, která vám umožní vytvořit si deník jako skutečný cestopis. Text si můžete formátovat podle svého uvážení, je tu na výběr několik fontů a layoutů a text samozřejmě můžete doplnit o fotografie. Deník navíc můžete sdílet s přáteli a rodinou.

🧡 co oceňujeme: Z elektronického deníku si pak můžete nechat udělat skutečnou knihu.

PackPoint

Jedete do Mexika a jediné, co máte v kufru, je sombrero, a lámete si hlavu, co dalšího byste si s sebou měli ještě sbalit? Pro tyto případy je tu aplikace PackPoint, která vám vytvoří seznam potřebných věcí dle destinace, do níž se chystáte. Kromě místa zadáte datum a důvod návštěvy (zda jedete pracovně, nebo na výlet) a aktivity, které se chystáte podniknout, například běh, plavání, jízda na kole a další sporty, ale také luxusní večeře nebo fotografování.

🧡 co oceňujeme: Aplikace vám prozradí na daný termín předpověď počasí, i podle toho vyhodnocuje seznam věcí.

Moovit – ideální aplikace na cestování po Praze

Aplikace, kterou se vám vyplatí mít právě v případě, kdy se z nějakého důvodu ocitnete třeba na neznámem místě třeba během výletu nebo dovolené v Praze a nutně potřebujete najít nějakou hromadnou dopravu. Moovit vám ukáže nejbližší zastávku a zavede vás k ní. Aplikace je také schopná vám vypočítat, jak dlouho budete cestovat z jedné zastávky do druhé a bere v potaz veškeré okolnosti jako třeba dopravní zácpy nebo výluky.

🧡 co oceňujeme: Aplikace vás upozorní, když máte vystoupit z dopravního prostředku, vibracemi.

WC Kompas

Teď vám to možná připadá úsměvné, ale za tuhle aplikaci by určitě nejednou v životě každý z nás dal život. Potřeba se zkrátka neptá a když vás přepadne uprostřed neznáma, tahle aplikace vám může vytrhnout trn z paty, najde vám nejbližší veřejné WC a následně vás k němu pomocí navigace dovede. Tato aplikace vám najde veřejné WC v rámci České republiky, její světová obdoba je Flush.

🧡 co oceňujeme: Každý může do aplikace přidávat nová místa, kde se dají veřejné záchody najít, aplikace je tedy pořád aktualizovaná.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

SMS

SMS zdarma online do všech sítí: Vodafone, T-Mobile, O2

V seznamu přijatých SMS pravděpodobně najdete vesměs zprávy o zásilkách, vábivých slevách obchodníků nebo novinkách vašeho operátora....

Vodafone

Vodafone: Jak řešit výpadek internetu? Návod na nefunkční internet

Výpadky internetu nás postihují dnes a denně a příčiny jsou různé. Co zkusit dřív, než se začnete shánět po pomoci, jaký kontakt v krajním...

Top 10 youtuberů v Česku za rok 2022

Top 10 YouTuberů v Česku za rok 2024: Kdo vydělává nejvíc?

Jsou mladí, pohlední a talentovaní. Hobby se jim stalo více než dobře placenou prací. Kdo jsou nejúspěšnější čeští YouTubeři a v čem...